in ,

Tim Burton’ın Kariyerine Odaklanan 4 Bölümlük Belgesel Dizisi Geliyor

Tim Burton hakkında yeni bir belgesel geliyor. Toplamda 4 bölümden oluşacak dizi formatındaki yapımın yönetmenliğini Tara Wood üstleniyor.

Tim Burton Belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Tim Burton’a odaklanan bir belgesel dizisi geliyor. Geçen günlerde Cannes Film Market üzerinden pazara çıkan yapım alıcısını bulmuş görünüyor.

Deadline’ın haberine göre Tara Wood imzalı belgeselin Cannes pazarlamasını Wood Entertainment yönetiyor. Wood; daha önce 21 Years: Richard Linklater ve 21 Years: Quentin Tarantino başlıklı belgeselleri yazıp yönetmişti. Wood’un Tim Burton hakkındaki yeni belgeselinin resmi adı ise henüz kesinleşmedi.

Tim Burton belgeseli için röportaj verenler arasında, ünlü yönetmenin çalışma arkadaşlarından Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, besteci Danny Elfman, Christopher Walken, Danny DeVito, Mia Wasikowska ve Christoph Waltz yer alıyor.

- Reklam -

Tim Burton Belgesel Dizi

Tim Burton Belgeseli Yönetmenin Bilinmeyen Yönlerini Ortaya Koymaya Hazırlanıyor

Yeni röportajlar ve Tim Burton’ın işlerinden daha önce hiç görülmemiş görüntüler de barındıran belgesel toplam 4 bölüm hâlinde ve dizi formatında yayınlanacak.

Belgesel, “Beetlejuice, Edward Scissorhands, Batman, Batman Returns, The Nightmare Before Christmas, Ed Wood, Sleepy Hollow, Wednesday ve diğer birçok unutulmaz projenin arkasındaki adamın ’başka dünyalardan gelen zihnine rüya gibi bir yolculuk,” sözleriyle tanıtılıyor.

Belgeselin yönetmeni Tara Wood, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydediyor:

“Tim, sanat, sinema ve edebi türlerden üretilen estetiğini kendi tarzıyla oluşturmaya devam ediyor. Belgesel, Burton’ın vizyonunu kendi neşeli kendine özgüllüğü ve uğursuz ve korkunçları bir heves duygusuyla birleştirme yeteneği aracılığıyla nasıl hayata geçirdiğini araştırıyor. Tim’in filmleri, buzdağının yalnızca görünen kısmı.”

Tim Burton Belgesel

- Reklam -

Wood sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bu belgeselin yapımında, yaratıcı bir deha olan Tim’in ailesi, Tim’in eşsiz, büyülü dünyasına dair derin görüşlerini paylaşmak için benimle açık yüreklilikle ve coşkuyla çalıştı. Benim için gerçekten ilham verici, neşeli ve yaşamı değiştiren bir deneyim oldu. Ne yapıyorsanız ya da nereden geliyorsanız fark etmez. Tim’in hikâyesi size ilham verecek.”

Belgeselin hangi platformda ve ne zaman yayınlanacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Burton şu sıralar yıllar sonra devam filmi kesinleşen Beterböcek 2 üzerinde çalışıyor.

Siz Tim Burton hakkında geliştirilecek bir belgesel dizisinden neler beklersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game: The Challenge Yayın Tarihi

Squid Game ‘Gerçek’ Oluyor: Netflix’in 4,56 Milyon Dolar Ödüllü Yarışmasında Yayın Tarihi Belli Oldu

Shirley Jackson Kimdir Hakkında Bilgi

Korku Klasiği “Tepedeki Ev”in Yazarı Shirley Jackson Hakkında 10 Tuhaf Gerçek