in ,

Yıldızlar Arası Kaçış: “Starfield”ın Oyuncu Sayısı 6 Ayda Yüzde 97 Oranında Azaldı

Starfield oyuncularını kaybediyor. Büyük bir lansmanla yayınlanan oyun Steam’de sadece 6 ay içerisinde %97 oranında oyuncu kaybı yaşadı.

Starfield Yüzde 97'lik Oyuncu Kaybı Yaşadı
- Reklam -
- Reklam -

Starfield oyuncularını %97 oranında kaybetti. Bethesda’nın uzun süredir beklenen ‘görkemli’ oyunu, sadece 6 ay içerisinde büyük bir hayal kırıklığı olduğunu kanıtladı.

Oyun evreninin uçsuz bucaksız genişliğinde en umut verici girişimler bile yankı uyandırmayı başaramazsa kendilerini boşlukta kaybolmuş bulabilirler. Bethesda’nın bir zamanlar stüdyonun ’bir sonraki büyük şeyi’ olarak selamlanan iddialı projesi Starfield için de durum böyleydi. İlk eleştiriler sıcak olsa da, oyuncular oyunu daha yükseklere taşıyabilecek temel özelliklerin eksikliğini çabucak tespit etti.

Oyuncular ‘kes yapıştır’ karakollar, cansız uzay keşifleri ve büyülemeyi başaramayan bir anlatıyla karşılaştıkça eleştiriler de arttı. Bethesda’nın Fallout ve Skyrim gibi oyunlarla elde ettiği başarılara rağmen Starfield oyuncu kitlesini elinde tutmakta zorlandı. Oyun altı aydan kısa bir süre içinde oyuncularının %97’sinden fazlasını kaybetti.

- Reklam -

Starfield Oyuncu Sayısı 6 Ayda Yüzde 97 Oranında Azaldı

Azalan oyuncu sayısı, RPG’nin güç merkezi Baldur’s Gate 3’ün yükselişi göz önüne alındığında, oyun sektörü gözlemcileri için şaşırtıcı değildi. Ancak yine de bu oranda bir düşüş beklenmiyordu. Steam’de yaklaşık 330.000 eş zamanlı oyuncuyla piyasaya sürülen Starfield şu anda 5.000 aktif oyuncuyu korumakta zorlanıyor. Bu da yaklaşık %97’lik bir orana tekabül ediyor.

Reddit tartışmaları oyuncular arasında bir fikir birliği olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin bir kullanıcı “Baldur’s Gate 3’ü oynadığımıza göre, diğer RPG’lerden beklentilerimiz çok daha yüksek,” diyor.

Starfield, Oyuncularının Dışında Twitch İzleyicilerinin de Neredeyse Tamamını Kaybetti

Reddit’teki eleştirmenler Starfield’ı “durmadan tekrarlanan görevler” ve “işe yaramaz düşük kaliteli diyaloglar” ile “zaman zaman ruhsuz bir oyun” olarak tanımlamaktan geri durmuyorlar. Bethesda’nın oyuncuları geri çekmek ya da dikkatlerini merakla beklenen Elder Scrolls VI’ya yönlendirmek için oyuna yeni unsurlar eklemek gibi göz korkutucu bir görevle karşı karşıya olduğu aşikâr.

Starfield Oyuncu Sayısı 6 Ayda Yüzde 97 Oranında Azaldı

Oyun sadece Steam üzerinde bir kayıp yaşamadı. Aynı zamanda Twitch’te de izlenme sayılarının neredeyse tamamını kaybetti. Başlangıçta 552 bin gibi etkileyici bir izlenme sayısı yakalamayı başaran oyunun şu anki izlenme sayıları 7 günlük ortamada 135’e kadar düşmüş durumda. Bu da %99,97 gibi bir oranda izlenme kaybı yaşadığı anlamına geliyor.

- Reklam -

1.000’den fazla gezegenle etkileşim kurulabilecek gibi vaatlerle rekor kıran lansmanına rağmen Starfield’ın gidişatı düşüşe geçti ve oyuncuları alternatifler aramaya itti. Bethesda’nın her altı haftada bir güncelleme vaatleri, hata düzeltmeleri ve küçük değişikliklerin gündeme hakim olmasıyla henüz önemli ölçüde gerçekleşmedi.

Oyun topluluğu Starfield’ın ilk genişleme paketi Shattered Space’ten gelecek haberleri merakla beklerken şu soru ortaya çıkıyor: Bethesda bir zamanlar umut vaat eden bu galaktik macerayı kurtarmak için yeterince hızlı davranıyor mu? Starfield’ın kozmik gölgelerden çıkıp çıkamayacağını ve muhteşem bir oyun deneyimine hasret oyuncuların hayal gücünü yeniden yakalayıp yakalayamayacağını sadece zaman gösterecek.

Starfield Shattered Space


İlginizi Çekebilir: “Starfield” Hayat Kurtardı: Bir Reddit Kullanıcısı Gece Çıkan Yangından Oyun Sayesinde Nasıl Kurtulduğunu Anlattı


Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gaming Bibble

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kuvvetli Bir Alkış - Berkun Oya - Netflix Dizisi

Berkun Oya’nın Yeni Netflix Dizisi “Kuvvetli Bir Alkış”tan Fragman Yayınlandı

Bennu Asteroidi - Okyanus Gezegeni

Bennu Asteroidinden Alınan Örnekler İnceleniyor: Kökeni Okyanusla Kaplı Kayıp Bir Gezegen Olabilir