in ,

James Gunn Doğruladı: “Superman: Legacy” Clark Kent’in Köken Hikâyesini Anlatmayacak

Superman: Legacy köken hikâyesini es geçerek doğrudan aksiyona girecek. James Gunn, Çelik Adam’ın yeni filmi hakkında konuştu.

Superman: Legacy Köken Hikâyesi Anlatmayacak
- Reklam -
- Reklam -

Superman: Legacy köken hikâyesi anlatmayacak. James Gunn, başrolü kısa süre önce belli olan DC Sinematik Evreni’nin yeni Çelik Adam filminde merak edilen o soruyu cevapladı.

James Gunn, DC Studios’un yeni DC Evreni’nin ilk bölümü olan “Tanrılar ve Canavarlar” için fırlatma rampası görevi görecek olan Superman: Legacy filminde Clark Kent’in köken hikâyesini hariç tutma kararı aldı. Evren son derece sorunlu ve sadece zaman zaman başarılı olan on yıllık dönemini tamamlarken, Gunn ve Peter Safran dizginleri ele alarak DC Evreni’nin heyecan verici geleceğine öncülük ediyorlar.

Superman: Legacy’nin yanı sıra, DC hayranlarının kahramanlarını büyük ve küçük ekranlarda görebilmeleri için çok sayıda başka film ve dizi şu anda aktif olarak geliştiriliyor. DC Studios’un Superman rolünde David Corenswet’i ve Lois Lane rolünde Rachel Brosnahan’ı resmen duyurmasından kısa bir süre sonra, merakla beklenen filmin 2024 yılında yapımına başlanması planlanıyor. Henüz doldurulmamış çeşitli roller olsa da, proje programa uygun ilerliyor ve çekimler için hazırlanıyor.

- Reklam -

James Gunn, BlueSky hesabında All-Star Superman hikâyesinin Superman: Legacy’nin karakterin köken hikayesi için ilham kaynağı olarak kullanılma olasılığını soran bir hayranına yanıt verirken oldukça basit bir ifadede bulundu:

“Bence şu ana kadar çıkan filmlerde onun kökenini yeterince gördük!”

James Gunn Doğruladı: "Superman: Legacy" Clark Kent'in Köken Hikâyesini Anlatmayacak

Aslında bunun olmayacağının ilk ipuçları, filmin adı açıklandıktan kısa bir süre sonra ortaya çıkmıştı. Şimdi de resmileşti.

Superman: Legacy Köken Hikâyesi Anlatmayarak Doğru Bir Yolda Olabilir

Bu gelişme sevindirici bir haber. İzleyiciler zaman zaman aynı karakterleri tekrar tekrar görmekten bıktıklarını, “nasıl ortaya çıktıklarının” kaşıkla verilmesine ihtiyaç duymadıklarını gösterdiler. Gunn, “kahramanın trajik köken hikâyesi “nden kaçınma eğiliminde Batman ve Örümcek Adam gibilerini takip ediyor. Tim Burton ve Christopher Nolan’ın ilk Batman filmlerinde, Bruce Wayne’in intikam alma arzusunun katalizörü olarak ebeveynleri Thomas ve Martha’nın vurularak öldürülmesi gösterilmişti.

- Reklam -

Aynı şekilde, Marvel’ın Tobey Maguire ve Andrew Garfield’lı Örümcek Adam filmlerinde de her zamanki hikâyeyi izliyoruz: radyoaktif örümcek tarafından ısırılan inek genç eğlenceli maceralara atılıyor, sevgili amcası vuruluyor ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için çabalıyor. Karakterlerin en son vücut bulmuş halleri – Batman’de Robert Pattinson ve Örümcek Adam: Eve Dönüş’te Tom Holland – her iki kahramanın da zaten iyi bir şekilde kurulduğunu gördü, çünkü izleyiciler kim olduklarını biliyor. Bu da zaman kazandırıyor ve daha iyi bir film ortaya çıkarıyor.

Superman: Legacy Köken Hikâyesi Anlatmayacak

James Gunn da bu yöntemi kullanarak izleyicilere daha iyi bir Superman vadediyor. Ancak Batman ve Spider-Man’de başarılı olan bu yöntemin Çelik Adam’da da işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.

Superman: Legacy’nin köken hikâyesine değinmeyecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından güncel haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Superman’in gençlik dönemine odaklanacağını söyledi aynı zamanda da çok güçlü olacağını söyledi. Superman ilk zamanlarında güçlerini çok kontrol edemiyordu belki bunları konu alır. umarım Henry Cavil’ın performansını bize mumla aratmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İklim Değişikliğinde Kriz: 'Kıyamet Döngüleri'ne 15 Yıl

Korkutan Araştırma: İklimin Yıkıcı ‘Kıyamet Döngüleri’ Sadece 15 Yıl Uzakta Olabilir

Sex Education 4. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Sex Education’ın 4. ve Final Sezonundan İlk Fragman Paylaşıldı