in ,

Taika Waititi, Marvel Defterini Kapattı: “Thor 5” Filmini Yönetmeyecek

Taika Waititi’nin “Thor 5” filmini yönetmeyeceği iddia edildi. Kötü eleştiriler alan Love and Thunder filminden sonra Oscar ödüllü yönetmenin Marvel defterini kapattığı söyleniyor.

Taika Waititi "Thor 5" Filmini Yönetmeyecek
- Reklam -
- Reklam -

Taika Waititi’nin Marvel Sinematik Evreni’nde daha fazla yer almayacağına dair iddialar yeniden gündemde. Oscar ödüllü yönetmenin Love and Thunder filmiyle alınan olumsuz eleştirilerin ardından Thor 5 projesinde yer almayacağı öne sürülüyor.

Business Insider’a konuşan Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi, Marvel evrenindeki geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. MCU’da bir başka Thor filmine dair söylentiler dolaşıyor ancak Waititi net bir şekilde, “Dahil olmayacağımı biliyorum,” dedi. Ayrıca Marvel Stüdyoları’nın Thor 5’in yapımıyla ilgili söylentilere dair, “Bunun doğru olup olmadığını da bilmiyorum,” ifadesini kullandı. Oscar ödüllü yönetmen şimdiye kadar Thor serisinin son iki filmi olan Thor: Ragnarok ve Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü’nü yönetmişti.

Waititi’li ilk film Marvel için büyük bir başarıydı ve dünya çapında 855 milyon dolar hasılat elde ederek en yüksek gişe hasılatı yapan Thor filmi oldu, aynı zamanda Marvel hayranları arasında favori olarak kabul edildi.

- Reklam -

Taika Waititi "Thor 5" Filmini Yönetmeyecek

Yönetmen stüdyo ile arasında kötü bir durum olmadığını vurguladı ve, “Marvel’ı seviyorum, onlarla çalışmayı seviyorum. Chris’i (Hemsworth) seviyorum,” dedi. Ayrıca, Marvel’ın o olmadan bir Thor filmi yapmaya karar vermesi durumunda kendisini rencide etmeyeceğini belirtti:

“Onlar başka biriyle beraber olurlarsa asla aldatılmış gibi hissetmem. Biz açık ilişki içindeyiz, eğer başka insanları görmek isterlerse onlar için mutlu olurum. Yine de bir gün onlarla tekrar yatağa girerim.”

Taika Waititi “Thor 5” Yerine Farklı Projelere Odaklanıyor

Waititi şu anda Marvel dışında birkaç proje üzerinde odaklanıyor. Yönetmen, Michael Fassbender’ın başrolünde olduğu yeni filmi Next Goal Wins’in tanıtım turunda. Film, Amerikan Samoası futbol takımının gerçek hikâyesini anlatıyor. Takım, 2001 FIFA maçında aldığı 31-0’lık üzücü bir mağlubiyetle tanınıyordu. Fassbender takımı eğiten ve onları 2011’de ikinci zaferlerine ulaştıran Hollandalı futbol antrenörü Thomas Rongen’i canlandıracak. Waititi’ye göre filmin mesajı oldukça net: “Mutlu ol ve biraz yavaşla.”

- Reklam -

Next Goal Wins, 17 Kasım 2023 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak.

Taika Waititi "Thor 5" Filmini Yönetmeyecek

Next Goal Wins’in yanı sıra Waititi’nin geliştirme aşamasında olan bir Star Wars filmi yönetme projesi de var. Ragnarok yönetmenine göre Yıldız Savaşları filmi “hâlâ marine ediliyor.” Ayrıca Alejandro Jodorowsky’nin grafik romanı The Incal’ın sinemaya uyarlaması ve Kazuo Ishiguro’nun Klara ile Güneş adlı romanının uyarlama çalışmaları üzerinde de duruyor.

Yeni bir Thor filmi olması durumunda Taika Waititi’yi bir kez daha yönetmen koltuğunda görmek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Çok şükür. Sit-com karakterini geçtiler.
    Waititi sağlam kazık attı Marvel’a. O kadar sulandırdı ki stüdyoyu.
    Kendisi iyi bir izlenme elde etse de Marvel’ın genel inandırıcılığını ortadan kaldırdı.
    Gorr’u şaklabana çevirdiler, bu saatten sonra kimse ciddiye almaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Japonya'da Yanardağ Patlayınca Yeni Bir Ada Oluştu

Denizaltındaki Yanardağ Patlaması Sonucu Japonya’da Yeni Bir Ada Oluştu

Paul McGann 8. Doktor - Yeni Doctor Who Dizisi

Yeni “Doctor Who” Dizisi 8. Doktor Paul McGann’ı Geri Getiriyor