in ,

“The Exorcist” Serisinin Yeni Üçlemesi “Believer” ile Başlıyor

The Exorcist: Believer filmi resmi olarak duyuruldu. Kült korku serisi, yıllar sonra yeni bir yapım ile evrenini genişletmeye hazırlanıyor.

The Exorcist: Believer Filmi
- Reklam -
- Reklam -

The Exorcist: Believer filmi CinemaCon etkinliği sırasında resmiyet kazandı. Şeytan serisi için yeni bir dönemin kapıları aralanıyor.

Bir üçleme olarak tasarlanan yeni dönemin başlangıç filmi Believer adıyla anılacak. Yapımın yönetmenliğini ise Halloween Kills’ten David Gordon Green üstlenecek.

İlk defa 1973 yılında vizyona giren ve kazandığı iki Oscar ödülü ile korku sinemasında ayrı bir dönemi başlatan The Exorcist, William Peter Blatty’nin 1971 tarihli korku romanından uyarlanmıştı. Orijinal film gişede dünya çapında 440 milyon dolardan fazla hasılat yaptı. Zaman içerisinde kendi evrenine kavuşan seri, korku endüstrisinin sembollerinden birisi hâline geldi.

- Reklam -

1973, 1977 ve 1990’daki üçlemenin ardından 2004 ve 2005’te iki de öncül yapım izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Macera televizyon ekranlarında da devam etti. Aradan geçen 18 yılın ardından The Exorcist dünyasında yeni bir üçlemenin kapıları aralanmak üzere.

The Exorcist: Believer Film

The Exorcist: Believer Filmi Ellen Burstyn’ı Geri Getirecek

Ellen Burstyn 1973 tarihli orijinal filmdeki Chris MacNeil rolünü yineleyeceği yeni yapım, ilk üçlemenin devamı niteliğinde olacak. Filmde Leslie Odom Jr. “ele geçirilmiş” iki kızın babasına hayat verecek. Hikâyenin devamında macera genç kızı (Linda Blair) Pazuzu olarak bilinen kötü bir varlık tarafından ele geçirilen Burstyn’in karakteri takip edilecek.

Yapımın oyuncu kadrosunda Odom Jr. ve Burstyn ile birlikte Ann Dowd, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Raphael Sbarge, Jennifer Nettles ve Okwui Okpokwasili gibi oyuncular yer alıyor.

Filmin yönetmeni David Gordon Green senarist ekibinin de bir parçası olarak görev alıyor. Hikâye Scott Teems ve Danny McBride ikilisi tarafından geliştirilirken senaryo Peter Sattler ile Green tarafından noktalanıyor.

- Reklam -

The Exorcist: Believer - Şeytan

Blumhouse’tan Jason Blum, James Robinson ve Exorcist serisinin haklarına sahip olan Morgan Creek’ten David Robinson yapımcı koltuğunu paylaşacak. Universal ve Peacock, üçlemenin haklarını geçen sene 400 milyon doları aşan devasa bir anlaşmayla satın almıştı.

Universal Pictures imzasını taşıyacak The Exorcist: Believer filmi 13 Ekim 2023 tarihinde vizyona giriyor.

Sizin The Exorcist: Believer filmi için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, korku sineması hakkında daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Çok sevindim. Exorcist filmi benim için çok özel.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    The Exorcist önemli bir film ama devam filmi gerekmeyen bir film. Suyunu çıkarmayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Transformers One Filmi Geliyor

Optimus Prime ve Megatron’un Köken Hikâyesini Anlatan Yeni “Transformers” Animasyon Filmi Duyuruldu

Beşer Dakikalık Hikâyeler - Kenan Hulusi Koray

Kenan Hulusi Koray’ın Vasiyeti Niteliğindeki “Beşer Dakikalık Hikâyeler” Yeniden Raflarda