in ,

“The Legend of Zelda” Uyarlaması, ‘Live-Action Bir Miyazaki Filmi’ Tadında Olacak

The Legend of Zelda filmi ilhamını Hayao Miyazaki’nin yapımlarından alacak. Yönetmen Wes Ball yeni uyarlama projesi hakkında konuştu.

The Legend of Zelda Filmi Hayao Miyazaki Esintisi
- Reklam -
- Reklam -

The Legend of Zelda filmi hakkında yeni detaylar yönetmen Wes Ball tarafından paylaşıldı. Yapım, ünlü anime sanatçısı Hayao Miyazaki’nin eserlerinden ilham alacak.

Sony ve Nintendo imzalarını taşıyacak yeni bir live-action The Legend of Zelda film uyarlaması için çalışmalar geçen kasım ayında başlamıştı. Nintendo’nun en önemli oyun markalarından olan Zelda; Maze Runner’ın yönetmeni Wess Ball tarafından beyaz perdeye aktarılacak. Bu haberin kesinleşmesiyle Zelda rolünü kimin oynayacağına dair uzun spekülasyonlar başlamış ve birçok hayran Euphoria’nın yıldızı Hunter Schafer için dileklerini paylaşmıştı.

Henüz oyuncu seçimleri başlamayan film projesi için yeni detaylar Wess Ball tarafından aktarıldı. Zelda serisiyle büyüdüğünü belirten ünlü yönetmen “gerçekten özel bir şeyler” yapmak için çalıştıklarını açıkladı.

- Reklam -

The Legend of Zelda Filmi Hayao Miyazaki

Wess Ball Yeni The Legend of Zelda Filmi için Heyecanlı

Wess Ball, EW’ye verdiği demeçte Miyazaki hayranlığına değinirken bu sevgisinin yapımı nasıl şekillendirebileceğini de aktardı.

“The Legend of Zelda, Yüzüklerin Efendisi’ne benzemeyen, kendine has bir fantastik-macera filmi. Her zaman live-action bir Miyazaki görmek istediğimi söylemişimdir. Olaylara getirdiği o merak ve tuhaflık… Böyle bir şey görmeyi çok isterim.”

Filmin senaryosunu Derek Connolly (Jurassic World) yazarken, Ball da projenin hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstleniyor.

The Legend of Zelda Sinema Filmi

- Reklam -

Ball sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Harika olacak. Tüm hayatım bu ana kadar geldi. Zelda ile büyüdüm ve bence Zelda henüz işlenmemiş en önemli markalardan. Bu yüzden bir şeyler yapmak için çok çalışıyoruz. Bunu sırf yapabildiğimiz için yapmak istemiyoruz. Gerçekten de özel bir şeyler ortaya koymak istiyoruz.”

Şimdilerde 24 Mayıs 2024’te vizyona girecek Kingdom of the Planet of the Apes ile meşgul olan Ball, Zelda uyarlamasına dair açıklamalarını şöyle noktalıyor:

“Senaryo üzerinde çalışıyoruz ve bunun bir sonraki filmin olup olmayacağını tam olarak söylemek zor. Ama kesinlikle planımız, Apes bittikten sonra biraz dinlenmek ve ardından Zelda’ya başlamak. Hayranlara umduklarını vermek ve aynı zamanda yeni insanları bu evrene davet etmek istiyoruz. Nintendo’nun da asıl arzusunun insanları 40 yıldır var olan bu dünyayla tanıştırmak olduğunu düşünüyorum.”

The Legend of Zelda film uyarlaması hakkında sizlerin beklentileri ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Link bebeğim kirli ellerin henüz uzanmadığı, bu dünya için fazla temiz ve saf bir kar tanesiydi. Heyhat.

    Şaka bir yana bu uyarlamadan nasıl bir şey çıkacak çok merak ediyorum. Bir yandan korkuyorum son yılların uyarlamalarının fiyaskolarından ötürü. Ama diğer yandan da Miyamoto reyis bebeğine el sürdürmez bence. :thinking:

    Allah Nintendo’nun avukatlarına ve yapımcılarına zeval vermesin ne diyelim.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Kıymetli Hayao Miyazaki ustanın yapıtlarına benzer şekilde resmedilecek olması, benim gibi o tarzı çok sevenler için çok iyi olacaktır. Fakat konu anlatımında da, yine onun gibi bir tarzı benimsemeleri gerekir yoksa içi boş bir film olmaktan öteye gitmez :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chainsaw Man: Reze Arc Filmi Beyaz Perdeye Geliyor

“Chainsaw Man” Animesi “Reze Arc” Adlı Filmiyle Beyaz Perdeye İlk Adımını Atıyor

2023'ün En İyi Korku Filmleri Açıklandı

Rolling Stone Dergisi 2023’ün En İyi Korku Filmlerini Açıkladı