The Witcher: Sirens of the Deep filmi hakkında ilk tanıtım yayınlandı. Netflix, Geeked Week etkinliği kapsamında yeni Witcher animasyonunu duyurdu. Rivyalı Geralt’ın seslendirmesi, serinin oyun uyarlamasında aynı karakteri canlandıran Doug Cockle’a emanet edildi.
Polonya doğumlu fantastik kurgu yazarı Andrzej Sapkowski’nin The Witcher kitapları, önce CD Projekt RED imzalı video oyunlarla, ardından da Netflix adaptasyonu dizisiyle adından çokça söz ettirmeyi başardı.
Sapkowski seriye yeni bir roman ekleyeceğini duyururken diğer taraftan da CD Projekt RED yeni The Witcher oyunları için çalışmalarını sürdürüyor. Netflix de bu yarışa orijinal dizinin devam sezonlarının yanı sıra spin-off’larla destek veriyor.
Superman rolüyle tanınan Henry Cavill’ın başrolünde yer aldığı Netflix uyarlaması The Witcher dizisi macerasına 2019’da başladı. Şimdiye dek 3 sezon yayınlanan yapımda başrol gelecek sezonda Liam Hemsworth’e devredilecek.
Platform 2020’de Nightmare of the Wolf adlı animasyon filmini, 2022’de ise Blood Origin adlı mini diziyi izleyicilerle buluşturdu. Şimdi ise Sirens of the Deep animasyon filminin yolda olduğu açıklandı.
The Witcher: Sirens of the Deep Filmi Dizinin İlk Sezonundaki Bir Boşluğu Dolduruyor
The Witcher: Sirens of the Deep animasyonu, dizinin ilk sezonundaki 5. ve 6. bölümlerin arasında geçen olayları takip ediyor. Bu macerada Geralt bir sahil kasabasındaki insanlarla deniz halkı arasındaki çatışmanın gizemini çözmeye çalışıyor.
Sirens of the Deep filmi Andrzej Sapkowski’nin Kader Kılıcı kitabındaki Küçük Bir Özveri öyküsünden ekrana uyarlanıyor.
Yapımda Rivyalı Geralt’ı CD Projekt RED oyunlarındaki Geralt’ı da seslendiren Doug Cockle seslendirecek. Dizide Geralt’a eşlik edecek karakterler arasında Jaskier ve Yennefer da yer alacak.
Sirens of the Deep filminin konusu şu şekilde:
“Canavar avcısı Rivyalı Geralt, bir sahil köyündeki saldırıları araştırmak üzere işe alınır ve kendisini insanlar ile deniz halkı arasında yüzyıllardır süregelen bir çatışmanın içinde bulur. Geralt iki krallık arasındaki düşmanlıklar topyekûn bir savaşa dönüşmeden önce gizemi çözmek için eski ve yeni dostlarına güvenmek zorundadır.”
Doug Cockle, ikonik rolü yineleme hakkında şunları söylüyor:
“Rivyalı Geralt’ı seslendirerek Witcher dünyasına bir kez daha döndüğümü duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum. Ancak bu defa onu animasyon filmiSirens of the Deep’te seslendiriyorum. Bu yeni filmde Studio Mir ve Netflix ile çalışmak benim için bir onurdu. Beyaz Kurt’un yolculuğunun bu bölümünü Witcher evreninin hayranlarıyla paylaşabileceğim için çok heyecanlıyım. Mire taedh aen stráede!”
The Witcher: Sirens of the Deep 2024 yılı içerisinde Netflix’te yayınlanacak.
Duyuru Videosu İZLE
(Duyuru Videosunu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)
İlk Fragman | İZLE
(Duyuru Videosunu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)
The Witcher: Sirens of the Deep filmine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.
Kaynak: Collider, Screen Rant
Yeni haberleri kaçırmamak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.
Onca kaliteli fantastik kitap varken acaba neden Witcher’a bu kadar yatırım yapılıyor acaba?
Netflix’deki dizi de büyük bir etki yaratmadı gördüğüm kadarıyla.
Dizi hikayeden çok saptı. Ben 2. sezonun sonunda bıraktım. Zaten baş karakterin diziyi terk etme nedeni de aynı.
Bence popüler olmasından kaynaklanan bir şey. Oyun aslında hikayenin daha geniş çevreye yayılmasını sağladı. Bundan dolayı dizi ve animasyonları geliyor. Diğer fantastik eserlerde bu kadar popülerite yok. Kendi kitlesi sadece biliyor. Ama oyun oynayanlarda kitapları okumasalar da withcher evrenini biliyorlar.
Oyunlardan dolayı.
Yüzüklerin efendisini de 2000 lerdeki 3 filmi olmasa meraklı okur kitlesi dışında kimse bilemeyecekti.
Dizisi aslında ilk sezonu çok iyiydi ve sevildide.
Ancak özellikle 3. Sezonu ve yan dizisi sjw kurbanı oldu. Zaten başrol oyuncusu o yüzden ayrıldı diziden. Sjwye verilen bir kurban daha.
Haklısınız. Bundan ben de rahatsızım. Bir çok güzel eser ya uyarlanmıyor yada kötü uyarlanıyor bir anlamı olmuyor.
Yüzüklerin Efendisi filmleri eseri tanıtmak anlamında çok baÅarılıydı.
Ä°llaki live-action olmak zorunda da deÄil. Mesela Sissoylu romanları animasyon uyarlaması için çok uygun bence.
Maalesef Hollywood genelde en az riski alma üzerine bi sektör, dolayısıyla bi şekilde popüler olan eserleri uyarlıyorlar, bu yüzden de ön plana çıkmayan çok kaliteli eserler hiç uyarlama yüzü göremiyor.