in ,

Prime Video’nun “Tomb Raider” Dizisinin Senaryosu, “The Marvels”ın Yazarına Emanet Edildi

Tomb Raider dizisinde senarist belli oldu. “The Marvels” filmi ile “WandaVision” yapımında görev alan Megan McDonnell, Prime Video macerasını kaleme almaya hazırlanıyor.

Tomb Raider Dizisi Senarist - Megan McDonnell
- Reklam -
- Reklam -

Tomb Raider dizisi senaristini Marvel Sinematik Evreni’nden seçti. Prime Video tarafından geliştirilecek live-action oyun uyarlamasını Megan McDonnell kaleme alacak.

Oyun dünyasının ikonik karakterlerinden Lara Croft son dönemlerde hareketli günler geçiriyor. Netflix, anime formatında bir yapım geliştirirken Amazon da kendi sinematik evrenini kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hem sinemada hem de Prime Video’da adından söz ettirmeye devam etmeye hazırlanan Tomb Raider’ın TV uyarlamasında senarist tercihi netleşti.

The Marvels filmi, WandaVision dizisi ve yakında yayına girecek Agatha: Darkhold Diaries’te çalışan Megan McDonnell yeni projesini buldu. Variety’nin haberine göre yazar, Prime Video’nun Tomb Raider video oyunu serisine dayanan televizyon dizisine katıldı. Video oyunu uyarlamasının izleyicilerle buluşmasına daha çok zaman olsa da, stüdyonun McDonnell’ı işe almasıyla projede yavaş yavaş hareketli günlerin başlayacağı düşünülüyor.

- Reklam -

Amazon’un Tomb Raider Dizisi Geliştirme Aşamasında

Bu yılın ocak ayında, Fleabag’in yaratıcısı ve başrol oyuncusu olarak tanınan Phoebe Waller-Bridge’in yeni bir Tomb Raider dizisi yazmak ve yürütücü yapımcılığını üstlenmek üzere görevlendirildiği açıklanmıştı.

Ayrıca Prime Video ve MGM’in Tomb Raider etrafında şekillenen sinematik bir evren oluşturmak için birlikte çalıştığı da bildirilmişti. Bu nedenle şu anda öncelik diziyle de yollarını birleştirecek olan bir film projesinde. Her iki projede de herhangi bir yayın tarihi belirlenmiş değil.

Tomb Raider Dizisi Senarist - Megan McDonnell - Amazon

Lara Croft son olarak 2018’de Alicia Vikander’ın başrolde olduğu Tomb Raider uyarlamasıyla perdeye taşınmıştı. Küresel gişede 274 milyon dolar kazanan film ortalama bir performans sergilemiş, sonrasında da tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi nedeniyle devam yapımı için prodüksiyon sürecine geçilememişti.

- Reklam -

Megan McDonnell Marvel Yapımlarıyla Tanınıyor

Yeni Lara Croft macerasının senaristi Megan McDonnell’ın Marvel Sinematik Evreni’ne ilk adımı Disney Plus’ın WandaVision yapımıyla olmuştu. 2021’de yayınlanan dizinin ardından McDonnell; Nia DaCosta ve Elissa Karasik ile birlikte The Marvels’ı kaleme almıştı.

The Marvels Gişe

Başrolünde kadın olan büyük IP işleriyle adından söz ettiren McDonnell’ın sıradaki projesi ise oyun dünyasının en önemli kadın karakterlerinden Lara Croft oldu.

Tomb Raider dizi uyarlaması hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Abi hayır ya. HAYIR YA.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Korsanlar Mektup Çevrimiçi Erişim

18. Yüzyılda Britanyalı Korsanlar Tarafından Ele Geçirilen Mektuplar İlk Defa Çevrimiçi Erişime Açıldı

Fate İzleme Sırası / Rehber

Fate Serisi: En Kapsamlı Rehber ve İzleme Sırası