in ,

“True Detective” 5. Sezon Onayı Aldı

True Detective 5. sezon için onaylandı. HBO, Night Country sezonuyla ses getiren yapımın devam bölümlerine yeşil ışık yaktı.

True Detective 5. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

True Detective 5. sezon onayı aldı. HBO’nun popüler suç dizisi yeni sezonuyla geri dönecek. Kanal, Night Country’nin finalinden hemen sonra yeni sezon için düğmeye basma kararı aldı.

HBO, X (eski Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bir gizem biterken diğeri başlayacak,” ifadesine yer verdi.

2014’te yayınlanan ilk sezonuyla hafızalara kazınan True Detective, suç dizileri arasında kendine has bir yer edinmeyi başardı. Nic Pizzolatto’nun yaratıcılığını üstlendiği yapımın ilk sezonunda başrolleri Matthew McConaughey ve Woody Harrelson ikilisi paylaşmış ve dizi HBO’nun en çok konuşulan işlerinden birisi olmuştu.

- Reklam -

Her sezonunda yeni karakterler ve yeni olaylar anlatan antoloji formatındaki dizi 3. sezon yolculuğunu 2019’da tamamlayarak sessizliğe gömülmüştü. Ancak 2022 yılında Night Country alt başlığını taşıyan yeni bir sezonun yolda olduğu duyurulmuş; yapımın başrollerine ise Jodie Foster ve Kali Reis ikilisinin getirildiği açıklanmıştı.

True Detective 5. Sezon Onay

Dizi 4. sezon bölümlerinde izleyiciyi Alaska’nın Ennis adlı kurmaca kasabasına konuk etmiş ve bir araştırma merkezinde kaybolan insanların peşine düşen iki dedektifi konu almıştı. İzlenme oranları ile ses getiren yapım, 4. sezon finalinin hemen ardından yeni sezon siparişi almayı başardı.

True Detective 5. Sezon ile Geri Dönüyor

True Detective: Night Country’nin önceki üç sezona kıyasla en iyi reytingleri elde etmesi, HBO’nun bu duruma kayıtsız kalamamasıyla sonuçlandı.

4. sezonun yürütücülüğünü üstlenen Issa López, gelecek sezonda bir kez daha dizinin başına geçmeye hazırlanırken yeni sezonun konusuna dair detaylar ise gizli tutuluyor.

López daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Night Country’nin fikir aşamasından yayınlandığı ana dek geçen süreç tüm yaratıcı hayatımın en güzel işbirliği ve macerası oldu. HBO vizyonuma sonuna kadar güvendi ve Casey, Francesca ve tüm ekiple birlikte True Detective’in yeni bir bölümünü hayata geçirme fikri bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Tekrar başlamak için sabırsızlanıyorum.”

True Detective 5. Sezon Onayı - HBO

- Reklam -

López, yeni True Detective sezonunun yanı sıra aynı zamanda HBO ve Max için yeni diziler hazırlamak üzere çok yıllı yeni bir anlaşmaya da imza attı.

Night Country, HBO için hem eleştirel hem de reyting açısından ciddi bir başarısı elde etti. Şu anda Rotten Tomatoes’ta %92 eleştirmen puanına sahip olan dizi; izlenme oranlarında da adından söz ettirdi.

3. sezon finaline kıyasla %55 oranında daha çok kişiyi ekran başına çekmeyi başaran yapımın finali 3,2 milyonluk bir erişim yakaladı. 4. sezon izlenme ortalamasının ise 12,7 milyon olduğu açıklandı.

True Detective: Night Country Çıkış Tarihi

Liz Danvers (Jodie Foster) ve eyalet polisi Evangeline Navarro (Kali Reis) etrafında dönen 4. sezonda yer alan diğer oyuncular arasında John Hawkes, Fiona Shaw, Finn Bennett, Isabella Star LaBlanc ve Christopher Eccleston bulunuyor.

True Detective 5. sezon için henüz bir yayın tarihi açıklanmadı.

True Detective 5. sezon hakkında sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 4. Sezon Çıkış Tarihi

“The Boys” Dizisinde 4. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

Jenna Ortega - Beetlejuice 2 Karakteri

Jenna Ortega, “Beetlejuice 2” Filminde Lydia Deetz’in Kızını Canlandıracağını Doğruladı