in , ,

Matrix’in İlham Kaynaklarındandı: Siberpunk Türünün Öncülerinden “Ghost in the Shell”in Yeni Animesi Geliyor

Yeni Ghost in the Shell animesi için çalışmalar başladı. Dünyaca ünlü yapım, Matrix ve Cyberpunk 2077 gibi yapıtlara ilham olmuştu.

Yeni Ghost in the Shell Animesi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Ghost in the Shell animesi 2026 yılında izleyicilerle buluşacak. Science Saru ve Production I.G ortaklığında geliştirilen yapımdan ilk tanıtım videosu paylaşıldı.

Masamune Shirow’un 1989 yılında yayımlanmaya başlayan Ghost in the Shell adlı manga serisi, siberpunk türünün Japon çizgi romanlarında temsili açısından çığır açıcı bir etki yaratmıştı.

Production I.G stüdyosu bu mangadan ilhamla birçok TV ve sinema uyarlamasına imza attı. Adaptasyonlar arasında en çok 1995 tarihli film, 2004 yapımı devam filmi Innocence ve 2002’de yayınlanan Stand Alone Complex anime dizileri adlarından söz ettirdi.

- Reklam -

Yeni Ghost in the Shell Dizi

2017’de başrolünde Scarlett Johansson’ın yer aldığı live-action bir filme de konu olan seri, son olarak 2020’de SAC 2045 alt başlığıyla Netflix’te de boy göstermişti. Aradan geçen 4 yılın ardından yeni Ghost in the Shell animesi için çalışmaların başladığı öğrenildi.

Yeni Ghost in the Shell Animesi Hakkında Bilinen Detaylar Sınırlı

Netflix yapımı Scott Pilgrim Takes Off’un ardındaki Science SARU ile Ghost in the Shell’in kendi stüdyosu Production I.G, ortak bir çalışmayla ikonik çizgi diziyi geri getirmeye hazırlanıyor.

İsmi şu an için The Ghost in the Shell olarak açıklanan anime, 2020’deki SAC_2045’ten bu yana aynı evreni paylaşan ilk yapım olacak.

Yeni anime hakkında kısa bir tanıtım videosu paylaşılırken yapıma dair başka bir detay paylaşılmadı.

YouTube video

(Tanıtımı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Manga ve anime, çoğunlukla Kamu Güvenliği Bölüm 9 adlı suç ve terörle mücadele biriminin etrafında dönüyor. Merkezine ise siborg saha komutanı Motoko Kusanagi karakterini alıyor. 21. yüzyılın ortalarında geçen yapıt, siber terörle mücadele temasını ele alıyor. Seri bugüne dek The Matrix, Avatar ve Cyberpunk 2077 gibi birçok popüler yapımın ilham kaynakları arasında bulunuyor.

Yeni Ghost in the Shell Anime Dizisi

Bir süredir sessizliğe bürünmüş olan ünlü siberpunk markası SARU ve Production I.G ortaklığında geri dönüş hazırlığında. Yapımın yayın tarihi için ortaya atılan tarih ise 2026’yı işaret ediyor.

İlginizi çekebilir: The Matrix Hayranlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Bilimkurgu Filmi

Sizin yeni Ghost in the Shell animesi için beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayao Miyazaki - Anime Görüşü

Hayao Miyazaki: “Animenin Altın Çağı Geride Kaldı”

Hajime Isayama Manga Önerisi Blue Giant

“Attack on Titan”ın Yaratıcısı Hajime Isayama’dan Hayranlarına Manga Serisi Önerisi