in ,

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Senarist Grevinden Etkilendi: Yapımın Çekimleri Showrunnerlar Olmadan Devam Ediyor

Yüzüklerin Efendisi dizisi “Güç Yüzükleri” Hollywood’un senarist grevinden ciddi şekilde etkilenen yapımlar arasında.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Güç Yüzükleri - Hollywood Senarist Grevi Etkisi
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzükleri 2. sezon çekimleri devam ediyor. Bu hafta başlayan Hollywood senaristleri grevi ise yapımı kritik bir şekilde etkileyecek.

Pazartesi günü Hollywood senaristleri grev kararı alarak büyük stüdyoları protesto etmeye başlamıştı. 11.500 yazar sektörde dayatılan düşük ücretlere karşı çıkarak kalem bırakırken Amerikan Yazarlar Birliği sendikaları da stüdyolarla pazarlık sürecine başlamıştı. En son 2008 yılında yaşanan büyük Hollywood grevi; birçok TV yapımının iptal edilmesi, sinema filminin ertelenmesi ve sektörde 2,1 milyar dolarlık mali kaybın yaşanmasıyla noktalanmıştı.

Yeni grevin etkilerini ilk hisseden programlar ise gece şovları olmuştu. Bununla birlikte Yüzüklerin Efendisi dizisinde olduğu gibi senaryosu tamamlanan projeler bile süreçten ciddi şekilde etkilenmeye başladı.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Güç Yüzükleri - Hollywood Senarist Grevi Etkisi

Amazon’un dijital yayın kanalı Prime Video’da yayınlanan Güç Yüzükleri dizisinde showrunner koltuğunu paylaşan J.D. Payne ve Patrick McKay, kalan çekim günleri sırasında projenin başında bulunmayacak.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi “Güç Yüzükleri” 2. Sezon Çekimleri Showrunner’lar Olmadan Tamamlanacak

Variety’ye konuşan kaynaklara göre Güç Yüzükleri 2. sezon prodüksiyonu için toplam 19 günlük çekim kaldı. Ancak Amerikan Yazarlar Birliği’nin kararına göre Payne, McKay ve dizinin diğer yazar-yapımcıları grev sürecinde prodüksiyon aşamasına katılım sağlayamıyor. Bu karara, sette alınacak herhangi yaratıcı karar da dahil ediliyor.

Çekimlerin başında duracak isimler ise dizide yazar rolü olmayan Lindsey Weber gibi yönetici yapımcılar, Charlotte Brändström, Sanaa Hamri ve Louise Hooper gibi yönetmenler olacak.

Güç Yüzükleri 2. Sezon Daha Çok Savaş Sahnesi İçerecek

- Reklam -

Prodüksiyona yakın bir kaynağa göre, uzun metrajlı film seviyesindeki setlerde gece çekimleri dahil olmak üzere Güç Yüzükleri’nde çekim yapan birden fazla birim vardı. Bununla birlikte Payne ve McKay, olası grevden önce sürecin sorunsuz ilerlemesi için prodüksiyon takvimini buna göre planlamışlardı.

Güç Yüzükleri 2. sezonun ekim ayında başlayan çekimleri Yeni Zelanda’dan İngiltere’ye kaydırılmıştı. Yeni sezon toplam 8 bölüm sürecek.

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya evreninde geçen dizi; Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit kitaplarından öncesinde, Güneşin İkinci Çağı’nda geçiyor ve güç yüzüklerinin yapılış sürecini ekrana taşıyor.

Sizce bu karar, Güç Yüzükleri 2. sezon bölümlerini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son içerikler için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    2.sezonı bırak hiç çekilmemesi gereken garabet yapım.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Günümüzün neoliberal hegemonyası olan “zenginler veya mevki sahibi insanlar başarılıdır, başarıları sayesinde zengin olmuşlardır ve mevki sahibi olmuşlardır” sloganının palavra olduğunu kanıtlayan bir performans gösteriyor Amazon ve showrunnerlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kevin Conroy Sonrası Batman Sesi Kim Olacak?

Kevin Conroy’un Ardından Yeni Dönemde Batman’i Seslendirecek Aktör Belli Oldu

Lady Gaga, Joker 2 Filmi için Metot Oyunculuğu Uyguladı

Lady Gaga “Joker 2” Filmindeki Harley Quinn Rolüne Gereğinden Fazla Büründü: Oscar Performansı İptal Olabilirdi