in ,

Rick and Morty Yaratıcısından Yeni Animasyon

Rick and Morty çizgi dizisinin yaratıcılarından Dan Harmon, Fox kanalı için yepyeni bir animasyon serisi hazırlayacak.

Rick and Morty 5. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Yetişkinlere yönelik animasyon dizi kültürünün önemli bir parçası haline gelen Rick and Morty 4. sezon finalini 31 Mayıs 2020’de yaptı. Dizi yeni bölümlere hazırlanırken yapımın yaratıcılarından Dan Harmon’ın da Fox için yepyeni bir animasyon projesi ile uğraştığı ortaya çıktı.

Dan Harmon ve Justin Roiland tarafından yaratılan Rick and Morty 2013 yılında Adult Swim kanalında yayına başlamış ve kısa zamanda kendisine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmişti. Çılgın bir bilim insanı olan Rick ve onun torunu Morty’nin zamanlar ve evrenler arasındaki maceralarına odaklanan yapım; hem anlatı teknikleri hem de sınır tanımayan hayal gücü ile ses getirmeyi başarmıştı.

Şimdilerde 5. sezon için Koronavirüs engeline rağmen yoluna devam etmeye çalışan yapımı bir kenara bırakıp Dan Harmon’ın yeni projesine gelirsek…

- Reklam -

Rick and Morty Yaratıcısı Dan Harmon ile Fox’un Anlaşması Uzun Soluklu Olacak

Dan Harmon ismini Rick and Morty’den önce sıkı takipçiler Community adlı yapımdan da hatırlayacaktır. 2009 ve 2015 yıllarında yayınlanan, geçen haftalarda da Netflix’teki yerini alan Community’nin de yaratıcısı olan Harmon; Fox ile uzun soluklu bir anlaşmaya imza attı.

Rick and Morty Yaratıcısı Dan Harmon Yeni Animasyon
Dan Harmon

Amerika’nın popüler kanallarından Fox ile imzalanan anlaşmada Dan Harmon yalnızca animasyon dizileri üretmekle sınırlı kalmayacak. Bu iş birliği yeni dizileri de beraberinde getirecek. Fox zaten The Simpsons, Bob’s Burgers ve Family Guy gibi popüler yapımları yayınlamayı sürdürüyor. Haliyle aileye katılan Dan Harmon desteği kanalın bu tarafına oldukça güç katmış olacak.

Dan Harmon imzalı ilk projenin bir animasyon dizisi olacağı ve çıkış tarihi olarak da tahmini 2022 yılının ilkbaharının düşünüldüğünü biliyoruz. Ancak yapımın konusu ya da seslendirme kadrosuna dair bilgiler gibi detaylar şimdilik elimizde yok.

- Reklam -

Rick and Morty dizisinin daha uzun yıllar devam edeceğini düşünürsek Dan Harmon’ın bu anlaşmasının R&M cephesinde nasıl bir karşılık bulacağı ise merak konusu.

Rick and Morty Yeni

Siz ne dersiniz? Harmon’dan yepyeni bir animasyon dizisi izleme fikri sizleri de heyecanlandırıyor mu? Görüş ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Rick and Morty Anime Formatlı Samuray Bölümüyle Yayında

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nöropolis - Robert Newman

Nöropolis: Robert Newman 40 Yıllık Komedyenliğin Getirdiği Bakışla Beyin Bilimini İnceliyor

Brooklyn Nine-Nine 8. Sezon Final

Brooklyn Nine-Nine 8. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı