in ,

Studio Ghibli, Klasik Filmlerinden 400 Görseli Ücretsiz Erişime Sundu

Studio Ghibli, klasik filmlerinin sekizinden 400 görseli ücretsiz olarak yayınlandı. Şirket, daha sonra yenilerinin geleceğini de duyurdu.

spirited away studio ghibli
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli, hayranları oldukça mutlu edecek bir sürpriz yaptı. Daha önce sanal ortamda dijital erişime açılan müzeden sonra, şimdi de sevilen filmlerinin sekizinden toplam 400 yüksek çözünürlüklü görseli paylaştı.

1985 yılında Hayao Miyazaki, Isao Takahata, Toshio Suzuki ve Yasuyoshi Tokuma tarafından Tokyo’da kurulan Studio Ghibli, bugüne dek onlarca yapımı hayranlarıyla buluşturdu. Çoğu artık klasik haline gelmiş ve yüzlerce ödül kazanmış yapımlar tüm dünya tarafından saygı duyulan ve sevilen işler haline geldi. Öyle ki, Spirited Away ile Hayao Miyazaki En İyi Animasyon Oscar’ı ödülünü kucakladı.

Ghibli Stüdyosu her ne kadar farklı isimlerin katkı sunduğu bir şirket olsa da, tanıtım yüzü Hayao Miyazaki’nin ta kendisi denebilir. Gerek Japonya’da, gerekse diğer ülkelerde yapımları en çok merak edilen isim Miyazaki olmuştur. Hatta Japonya’nın milli kamu yayın kuruluşu NHK tarafından “Hayao Miyazaki ile 10 Yıl” adlı 4 bölümlük bir belgesel bile hazırlanmıştı.

- Reklam -

ponyo studio ghibli

Studio Ghibli Yeni Görseller Paylaşmaya Devam Edecek

İşte bu efsane stüdyo, hayranları adına yeni ve mutlu edici bir sürpriz daha yaptı. Stüdyo, klasik filmlerinin sekizinden ücretsiz olarak kullanılabilen 400 görüntüden oluşan bir hazine yayınladı. Stüdyonun web sitesinde bulunan görüntüler From Up On Poppy Hill (Tepedeki Ev), Ponyo, Spirited Away (Ruhların Kaçışı), The Tale of The Princess Kaguya (Prenses Kaguya Masalı), The Secret World of Arrietty (Aşırıcılar), Tales from Earthsea (Yerdeniz Öyküleri), When Marnie Was (Marnie Oradayken) ve The Wind Rises (Rüzgâr Yükseliyor) filmlerinden oluşuyor. Studio Ghibli, zamanla tüm filmlerinden görüntüler yayınlayacağını da belirtiyor.

Stüdyonun web sitesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer veriliyor:
“Bu aydan itibaren, tüm Studio Ghibli çalışmalarının sahne fotoğraflarını sırayla sunacağız. Bu ay toplam 400 taneden oluşan, 8 eserden görseller vereceğiz. Sağduyu sınırları içinde kullanmaktan çekinmeyin.”
Her biri neredeyse bir sanat eseri niteliğinde olan bu görsellere artık resmi yollardan ve çözünürlüklü halde ulaşabiliyor olmak gerçekten de mutluluk verici! Artık masaüstü arka planınız veya telefon duvar kağıdınız olarak yayınlanan görselleri mutlulukla kullanabilirsiniz.

the wind rises studio ghibli

- Reklam -

Görsellere ulaşmak ve dilediğinizi indirmek için ghibli.jp adresine uğrayabilirsiniz.

Yayınlanan görseller sizlerin de hoşuna gitti mi? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bekliyoruz.


* Hayao Miyazaki Yeni Filmi How Do You Live? İçin Epey Bekleyeceğiz

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hypatia Kimdir? Hayatı Eserleri

Hypatia Kimdir? İskenderiyeli Hypatia’nın Antik Çağın Karanlığına Meydan Okuyan Hayatı

Raised by Wolves Çizgi Roman

Raised by Wolves Öncesini Anlatan Çizgi Roman Ücretsiz Olarak Yayında