in

SpaceX, Tesla’yı Geride Bırakarak Elon Musk’ın En Değerli Şirketi Oldu

Elon Musk’ın SpaceX şirketi, piyasa değerlerinde Tesla’yı geride bırakarak Musk’ın en değerli şirketi oldu.

SpaceX
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk. Bu ismi duymaya başladığımızdan beri hayatımızda birçok şey değişti. Özellikle SpaceX ve Tesla sağ olsun, artık birçok bilimsel gelişmeye şaşırmaya fırsat dahi bulamıyoruz. Sonuçta kendisi uzaya torpido gözünde havlu barındıran arabalar yollayan bir çılgın, öyle değil mi?

Musk’ın uzay şirketi SpaceX, nihayet piyasa değeri açısından yine aynı isme ait olan ve elektrikli arabalar üreten Tesla’yı geride bırakmayı başardı. Böylece SpaceX, Elon Musk’ın en değerli şirketi oldu.

Geçtiğimiz senenin Tesla için pek de parlak geçmediği bilinen bir gerçekti. Musk da ilgisinin büyük kısmını SpaceX’e yöneltmişti. Sonucunda SpaceX, 33,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle geçtiğimiz hafta ile 32,8 milyar dolarlık Tesla’yı geride bırakmış oldu.

- Reklam -

Tesla’nın bu kadar gerilemesi elbette tesadüf değil. Özellikle diğer büyük otomotiv şirketlerinin elektrikli araçlar üretmeye başlaması, Tesla’nın siparişlerini yetiştirememesi ve Elon Musk’ın sosyal medyadaki hararetli tutumu bu şirketin neredeyse yarı yarıya değer kaybetmesine neden olmuştu. Ağustos 2018’de 67 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Tesla, şu an için sadece 32,8 milyar dolarlık bir hacme sahip.

Tesla

- Reklam -

SpaceX’in yükselişi ise başka bir hikâye. Yükselişin direksiyonunda ise Starlink Projesi var. Dünya yörüngesine yerleştirilecek 12 bin uydu ile, tüm dünyaya internet dağıtmayı hedefleyen projenin ilk ayağı geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamlandı. İlk etapta 60 uydu dünya yörüngesine yerleşmeyi başarmıştı. Şirket bu projeden yaklaşık 30 milyar dolarlık bir gelir bekliyor.

Starlink ile birlikte elbette SpaceX’in uzaya, özellikle Mars ve Ay’a turizm niteliği taşıyacak seferler için çalışmalarına devam ettiğini biliyoruz.

Bakalım Elon Musk hayatımızı değiştirmeye nasıl devam edecek. Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: CNBC


* Sizi Uzayın Derinliklerine Götürecek 15 Mikro Bilimkurgu Öyküsü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tenten ust

Tenten Ciltlerine İki Yeni Baskı Daha Eklendi

The Dark Crystal

The Dark Crystal: Age of Resistance’tan İlk Fragman Geldi