in

Uzaylılar Var, Biz Hazır Değiliz: Eski Uzay Güvenlik Şefi Açıkladı

İsrailli Eski Uzay Güvenlik Şefi: “Uzaylılar var. Trump gerçekleri gün yüzüne çıkartmanın eşiğindeydi. Ama beklemesi söylendi.”

Uzaylılar var donald trump
- Reklam -
- Reklam -

Uzaylılar gerçekten de var mı, Dünya ile hiç temas kurdular mı, şu anda iletişim halinde olduğumuz bir medeniyet mümkün mü, gibi sorular sık sık sorulur. Pek çok komplo teorisi uzaylı ve UFO gibi meselelerde karşımıza çıkar. Açıkçası kimi “yetkili” kişilerin açıklamaları da bu iddiaları ve soruları da sıklıkla gündeme getirmeyi başarıyor. Bu sefer iddia, İsrailli eski uzay güvenlik şefinden geldi.

1981 ve 2010  seneleri arasında, yaklaşık 30 yıl boyunca İsrail’in uzay güvenlik programını yürütmüş olan Profesör Haim Eshed, merkezi İsrail’in Tel Aviv şehrinde bulunan Yediot Aharonot adlı gazeteye önemli açıklamalarda bulundu.

Profesör Haim Eshed, üç defa İsrail Güvenlik Ödülü’ne layık bulundu. 29 yıl boyunca üst düzey kademelerde görev aldı. Şu anda 87 yaşında olan Eshed, bu açıklamaları ile birçok soru işaretini beraberinde getirdi.

- Reklam -

uzaylılar trump

Eski general Eshed, Galaktik Federasyon’un İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri ile yıllardır temas halinde olduğunu belirtti. İnsanlığın bu gerçeğe hazır olmadığı için de bu bilgiyi gizli tuttuklarını açıkladı.

Buna göre Profesör Eshed, uzaylılar ve evrenin dokusunu anlama, araştırma arzusundaki Amerikalılar arasında ne tür anlaşmalar yapılmış olduğunu da ifade etti.

“Uzaylılar Var” Açıklaması ile Gündem Olan General, Mars’ta Olduğu İddia Edilen Gizli Yeraltı Üssünden de Bahsediyor

Profesör Eshed’e göre Amerikalılar ve uzaylılar arasındaki anlaşma, Mars yüzeyinde Amerikalı ve uzaylı temsilcilerin bulunacağı saklı bir yeraltı üssünü de içeriyor.

Trump uzaylıların varlığıyla ilgili gerçekleri gün yüzüne çıkarmanın eşiğindeydi ama Galaktik Federasyon’daki uzaylılar ‘Bekle, önce insanların sakinleşmesine fırsat ver,’ dedi. Onlar toplu histeri başlatmak istemiyor. İlk olarak bizim aklı selim ve anlayışlı olmamızı istiyor.”

Uzaylıların geliş sebebini tamamen “barış” olarak açıklayan Eshed, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Onlar insanlığın evrilmesini ve uzay ile uzay gemilerinin ne olduğunu daha iyi anlayacak düzeye ulaşmamızı bekliyor.”

- Reklam -

Emekli general, insanlığın her şeyi anlayabileceği tarihe kadar tüm bunların gizli tutulması konusunda anlaşıldığını da belirtiyor.

Profesör, bu bilgiyi neden şimdiye dek saklı tuttuğu hakkındaki soruya da cevap vermekten çekinmiyor. Eshed’e göre bu açıklamanın zamanlaması, akademi dünyasındaki değişimden kaynaklanıyor.

“Bunları beş yıl önce söyleseydim beni hastaneye kaldırırlardı. Ancak bugün şimdiden farklı bakıyorlar. Kaybedecek bir şeyim yok. Derecelerimi ve ödüllerimi aldım. Yurt dışındaki üniversitelerde saygın bir yerim var ve oralarda da eğilim değişiyor.”

Prof. Haim Eshed
Prof. Haim Eshed

Profesörün Yeni Kitabı “Ufukların Ötesinde Evren”

Fakat bu açıklamaların zamanlaması ile ilgili ipucu verecek bir başka mesele daha var. O da Eshed’in The Universe Beyond the Horizon – conversations with Professor Haim Eshed (Ufukların Ötesinde Evren – Profesör Haim Eshed ile Söyleşiler) adlı kitabının çıkışı olarak gösterilebilir.

Eshed, tüm bunlara dair daha fazla bilgiyi yeni kitabından edinebileceklerini söylüyor. Bu sükseli açıklamalar, komplo teorileri dolu bir kitabın tanıtım kampanyası mı; yoksa Profesör gerçekten de sözlerinde haklı mı, şimdilik bunu kanıtlamak mümkün durmuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Euronews Türkçe

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

35 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hepimiz bence yeterince hazırız. Açıklayacaklarsa açıklasınlar. Ne olacaksa olsun bir an önce de önümüzü görelim. :sweat_smile:

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    “Galaktik Federasyon” Trump’a dur demiş öyle mi? Uzaylıları geçtim Galaktik Federasyon da var yani.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Türkiye temsilcisi @SJack imiş. Bunu da ilk kez ben burada, şimdi, az sonra değil, biraz yukarıda açıkladım.

  4. Avatar for blasto blasto dedi ki:

    Yıldızlar arası mesafe ne kadar büyük değil mi, bu yolu kat edip dünyaya gelebilecek bir teknoloji ve zeka neden kendini saklamak istesin? Hatta saklanmayı bile beceremeden 2 megapixel kameralara yakalansın…
    @Agape yorumunuzun sebebini merak ettim, uzaylıların varlığı yokluğu önümüzü görme konusunda nasıl yardımcı olacak? Hiç bu şekilde düşünmemiştim açıkçası.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    @SJack in neden insanlara bilimkurgu kitapları önerdiği anlam kazanmaya başladı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

30 cevap daha var.

Christopher Nolan HBO Max Açıklaması

Christopher Nolan: “HBO Max, Dünyanın En Kötü Dijital Yayın Platformu”

Cuma Karası - Nana Kwame Adjei-Brenyah

Cuma Karası: Nana Kwame Adjei-Brenyah’dan Delirtici Gündeme Öfkeli Bir Kahkaha