in ,

Aliens’ın 35. Yılı Tek Sayılık Özel Bir Çizgi Romanla Kutlanıyor

Yaratığın Dönüşü 35 yaşında! Marvel Comics, ikonik bilimkurgu filminin yeni yaşına özel “Aliens: Aftermath” isimli tek sayılık bir çizgi roman hazırladı.

Aliens 35 Yaşında Alien Yaratık
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Comics, ikonik bilimkurgu filminin 35. yıldönümü şerefine Aliens: Aftermath adlı özel bir tek sayılık çizgi roman ile Alien evrenine geri dönüyor.

Bilimkurgu sinemasına damga vurmuş Aliens (Yaratığın Dönüşü) 35 yaşına bastı. Marvel Comics bu özel günü Aliens: Aftermath isimli tek sayılık fakat diğer yayınların iki katı uzunluğunda bir çizgi romanla kutluyor. Haziran ayında raflarda yer alması beklenen eserin yazarlığını Wolverine ve X-Force serilerinden tanıdığımız Benjamin Percy üstlenirken çizer koltuğunda ise Dave Watcher oturuyor.

Olaylar James Cameron’ın 1986 yılındaki Aliens filminden on yıllar sonrasında geçiyor. Çizgi roman, Acheron –ya da önceki ismiyle LV-426 gezegenindeki Hadley’s Hope kolonisinin geçmişini ve gezegeni tehdit eden olayları anlatacak.

- Reklam -

Kitabın özet kısmında yer alanlar ise şimdiden merak uyandırıyor.

Aliens: Aftermath | Tanıtım Yazısı

Aliens: Aftermath

Hadley’s Hope kolonisinde olanların üzerinden 35 yıl geçse de, orada neler yaşandığına dair kimsenin bir fikri yok. Fakat gözü pek habercilerden ve maceracılardan oluşan bir grup, Wayland Şirketinin kayırlardan dahi sildiği bu gezegene gidip gerçeği ortaya çıkarmaya oldukça kararlı, bu onların canına mal olsa bile.

Serinin yazarı Benjamin Percy yeni seri için yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

- Reklam -

Çocukken ağaçları parçalayan, menteşeleri kopartan, yüzündeki o salyaları ve sivri dişlerini göstererek gülen kapı yüksekliğinde bir Xenomorph posterim vardı. Her gece bu postere bakarak rüyalarıma dalardım. Eminim ki bugün yazdığım her şey o posterden ve defalarca kez okuduğum çizgi romanlar ve filmlerden ilham aldı. Bugüne kadar bıçağı her elime alışımda iyice açılmış parmaklarımın arasına tık-tık-tık diye geçirdiğim geliyor. Her masa tenisi ya da Clue oynayışımda ‘Game Over, man! (Oyun bitti adamım!)’ diye bağırmadan edemiyorum. Ya da turuncu renkli bir kedinin başını ‘You are my lucky star… lucky, lucky, lucky (Sen benim şanslı yıldızımsın… şanslı, şanslı, şanslı, şanslı)’ demeden sevemiyorum. Kendimi bildim bileli bu hikâyelere âşıktım ve şimdi Aliens filminin 35. Yıl dönümünü asidik kana ile yazılmış bir anlatıyla kutlamak benim için gerçek bir onur.”

Disney‘in 20th Century Fox’u 2019 yılında satın almasından sonra yazar Phillip Kennedy Johnson ve çizer Salvador Larocca tarafından çıkarılan bir Alien serisi yayınlamıştı. Aliens: Aftermath ise 14 Haziran 2021 tarihinde yayınlanacak.

İlk Alien filminden 7 yıl sonra vizyona giren Aliens’ı sizler nasıl buluyorsunuz? Sizce Ridley Scott’ın filmine göre James Cameron daha başarılı bir iş mi çıkartabilmiş miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Harika. (128 karakter)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It Fragmanı

The Conjuring 3’ten Fragman: The Devil Made Me Do It Geliyor

Bir Hatıra-i Pejmürde - Salime Servet Seyfi

Kadının Gözünden Kadını Anlatan Türkçe Roman “Bir Hatıra-i Pejmürde” Latin Harflerine Aktarıldı