in

Fahrenheit 451 Çizgi Roman Uyarlamasıyla Yeniden Geri Dönüyor

Tüm zamanların en başarılı bilimkurgu yazarlarından biri olan Ray Bradbury’nin kült eseri Fahrenheit 451, çizgi roman uyarlamasıyla bir kez daha raflardaki yerini alıyor.

Fahrenheit 451 Çizgi Roman Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Bir sohbette bilimkurgu ve distopya kelimeleri art arda gelmişse diğer cümle de yüksek ihtimalle Fahrenheit 451’le başlar. Sonra da 1984, Cesur Yeni Dünya, Biz diye diye tüm distopyalar sayılmaya devam edilir. Fakat kitapların yakıldığı bir dünyada geçen Fahrenheit 451 hepimiz için çok daha farklı bir yere sahip.

İtfaiyecilerin yangın söndürmek için değil de içinde kitap bulunan evleri ve kitapları yakmakla sorumlu olduğu alternatif bir geleceği anlatır Fahrenheit 451. Kitapların yok edilmesinin halk tarafından normal karşılandığı, hatta onların okunmasının garipsendiği bir dünyada itfaiyeci Guy Montag bir gün neden kitap okuyamadıklarını düşünür ve kitap okuma çabasıyla macerası da başlar.

Çizgi roman 10 yıl aradan sonra yeni baskısıyla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Bu yeni baskıda öncekine kıyasla kapak, boyut ve iç tasarım tamamen değişmiş. Çevirisi yeniden yapılan eserin kâğıt kalitesi de iyileştirilmiş.

- Reklam -

Fahrenheit 451 Çizgi Roman Uyarlaması – Arka Kapak

fahrenheit 451Bradburry’nin tüm dünyada çoksatan kült eseri şimdi çizgi roman formatında…

Ray Bradbury’nin 1953’te kaleme aldığı Fahrenheit 451 şüphesiz en unutulmaz distopyalardan biri. Tim Hamilton, Bradbury’nin tam desteğiyle bu dehşet verici şaheseri görkemli bir çizgi romana dönüştürüyor. Hamilton, devletin düşünce özgürlüğü üzerindeki baskısı karşısında Montag’ın felsefe ve edebiyat sayesinde yaşadığı uyanışı etkileyici bir biçimde yansıtıyor. Bradbury’nin önsözüyle başlayan bu sıradışı çalışma, Fahrenheit 451’in kudretini tüm ihtişamıyla görselleştiriyor.

“Pazartesi Millay’yi yak, çarşambaları Whitman’ı, cumaları Faulkner’ı. Yakıp kül et, sonra külleri de yak.”

- Reklam -

Keroseni parfüm belleyen itfaiyeci Guy Montag gibiler için yalnızca bir slogan değildi bu. Lüzumlu bir görev, esaslı bir hayat görüşüydü. Düşünmenin tehlikeli, kitapların yasak olduğu, her ânı izlenip kayıt altına alınan bu dünyada yaşamını sürdürmenin bir yoluydu. Hayatta kalmak önemliydi kuşkusuz, ama insan sadece bununla yetinebilir miydi?

Epsilon Yayınevi‘nden çıkacak çizgi roman, distopya türünün unutulmaz eserlerinden biri olan Fahrenheit 451’i çizimleriyle farklı bir boyuta taşıyor. Tim Hamilton tarafından çizgilere dökülen bu kült eserin Türkçe çevirisini Mert Doğruer yaptı.

23 Nisan’da yayınlanacak çizgi romana ön siparişle sahip olabilirsiniz. Kitapların var olmaya devam ettiği bir dünyada yaşamak dileğiyle, iyi okumalar dileriz!

Ray Bradbury illüstrasyonu: Charlie Bearman

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tüm bilimkurguların, fantastiklerin ve korkuların çizgi romanını ve hatta mangalarını bile çıkarsınlar. Hayır demem. :slight_smile:

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

vikipedi yasakli

Vikipedi’ye Erişim Yollarından Biri Kapatıldı: Alternatifi ise Hazır!

baba savas ne demek askin gungor

Yazarının Kaleminden: Baba, Savaş Ne Demek?