in ,

Jim Lee Çizgi Roman Dükkânlarına Yardım İçin Açık Artırma Başlattı

Jim Lee, Koronavirüs sebebiyle maddi sıkıntıya giren çizgi roman dükkânlarına destek oluyor. Kendi çizimlerini açık artırmayla satışa çıkaran çizer, gelirin tamamını bağışlayacak.

Jim Lee
- Reklam -
- Reklam -

Jim Lee, çizgi roman okurlarının çoğunun aşina olduğu bir isim. Kendisi 1990’lı yıllardan beri çizgi roman çizerliği yapmakta olan başarılı sanatçılardan. Öyle ki çizerlik yapmaya başladığından beri sayısız ödül aldı ve bunun yanı sıra bazı rekorları da elinde tutuyor. Lee’nin örnek olduğu çalışmalar bitmezken, kendisi yeni bir hareketiyle daha bir kez daha hayranlarının gönlünü kazanmayı başardı.

Çizer, Koronavirüs salgını sebebiyle kapanan çizgi roman dükkânlarına maddi yardımda bulunmak amacıyla Batman & Dracula: Red Rain çizgi romanının kendi çizdiği ilk taslaklarından birini Ebay üzerinden açık artırmaya sundu.

Lee, Marvel adına çalışmaya başladığında çizimini yaptığı ilk çizgi romanlardan bir tanesi X-Men’di. Öyle ki Jim Lee’nin elinden çıkmış, X-Men Vol. 2 #1 isimli fasikül, dünya üzerinde şu ana kadar 1 ay içinde en çok satılan single-issue (ana seriden bağımsız bir hikâyeyi kısa süreliğine sürdüren) çizgi roman olma unvanını 8 milyon kopyayla elinde tutmakta.

- Reklam -

Jim Lee bir süre sonra Marvel’dan ayrılarak kendi çizgi roman şirketini kurmuş, ancak bir noktadan sonra DC Comics’in yaratıcı ekibin parçası olmak isteyerek buradaki işinden de ayrılmıştı. Kendisi şu anda DC çizgi romanları adına hem çizerlik, hem senaryo yazarlığı, hem editörlük yapmakta. Ayrıca DC Entertainment’ın da yayıncılığını üstlenen kişilerden bir tanesi.

Jim Lee İmzalı Batman & Dracula: Red Rain Taslağı İçin 15 Bin Dolar Teklif

Jim Lee Açık Artırma

Jim Lee’nin 1991 yılında üçleme olarak yayınlanan Batman & Dracula serisi hayli ses getirmişti. Sanatçı bunun farkında olacak ki yardım amacıyla açık artırmaya çıkarttığı taslak çizime teklif edilen en son tutar 15 bin 200 dolar.

Bu yardım amaçlı açık artırma Lee’nin ilk kez yaptığı bir şey değil. Kendisi önceki günlerde Batman Who Laughs, Azrael, Nightwing, Batman Beyond gibi pek çok sevilen karakterin çizimlerini de açık artırmaya çıkarmıştı. Bunlardan elde edilen gelirin tamamı Book Industry Charitable Foundation isimli bir kuruma gitmekte.

- Reklam -

Şimdiye kadarki en yüksek teklifi alan Batman & Dracula’ya ait çizimi ise kısa süre içerisinde satılmış olacak.

Son olarak Lee’nin uzun süredir Twitch yayıncılığı yaptığını ve daha sonra bu videoları Youtube kanalına yüklediğini de belirtelim.

Lee’nin yardım amaçlı yaptığı bu bağışı nasıl buluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Oldboy Mangası Türkçe Olarak Raflarda

Kaynak: cbr

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gedofatuan Gedofatuan dedi ki:

    Rakamda hata olabilir mi? 15 Bin Dolar gibi görünüyor 15 Milyon değil sanki

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Merhaba. Haklısınız, rakamda yanlışlık olmuş, düzenledik şimdi. Uyardığınız için teşekkürler :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Unlimited ücretsiz çizgi roman

Marvel Çizgi Romanları Ücretsiz Erişime Açıldı

Büyük Atina Vebası

Büyük Atina Vebası: Antik Yunanistan’da Demokrasinin Sonunu Getiren Salgın