in ,

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlarda Yaşananlardan Sonrasını Anlatacak

HBO tarafından hazırlanan Watchmen dizisinin senaristi, izleyeceğimiz yapımın çizgi romanların sonrasını konu alacağını açıkladı. Ama bu bir devam olmayacak.

Watchmen Dizisi Çizgi Romanlar
- Reklam -
- Reklam -

Geçen yılın haziran ayında HBO’nun bir Watchmen dizisi için düğmeye bastığı haberini sizlerle paylaşmıştık hatırlarsanız. O zamandan beri projeyle ilgili dişe dokunur bir haber çıkmıyordu ki dizinin senaristi Damon Lindelof (Lost, The Leftovers), Instagram hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Çocukluğundan beri çok büyük bir Watchmen hayranı olduğunu belirten Lindelof, dizinin çizgi romanları konu almayacağını çünkü o maceraların hem kendisi hem de serinin tüm hayranları için “kutsal” olduğunu söylemiş. Alan Moore‘un yazdığı öyküleri ekrana uyarlamaya çalışmanın nafile bir çaba olduğunu düşünen Lindelof, bunun yerine çizgi romanın bittiği noktadan sonrasını dizileştirmek istediğini dile getirmiş.

“Bay Moore ile Bay Gibbons’ın otuz yıl önce yarattığı on iki sayılık çizgi romanı ekrana uyarlamak istemiyoruz. O çizgi romanlar bizim için kutsal topraklar ve hiçbir şekilde tekrar anlatılmamaları, tekrar yaratılmamaları, tekrar üretilmemeleri ya da başa sarılmamaları gerekiyor. […]”

- Reklam -

** Sürpriz bozan (spoiler) uyarısı **

“Bununla birlikte çekeceğimiz dizi bildiğiniz Watchmen olacak. Komedyen öldü. Dan ve Laurie âşık oldu. Ozymandias dünyayı kurtardı ve Dr. Manhattan da Rorschach’ı paramparça ettikten sonra gezegenden ayrıldı. Tüm bunların hepsi yaşandı.”

- Reklam -

** Sürpriz bozan (spoiler) sonu **

Bununla beraber, Lindelof bir devam hikâyesi (sequel) çekmediklerini de belirtmiş. Dizi tamamen yeni bir hikâye anlatacak ve modern dünyada geçecek. 80’lerde yazılan çizgi roman Reagan, Thatcher ve Gorbaçov gibi başkanlara ve o zamanın ülkelerine eleştirilerde bulunurken yeni dizi ise Trump ve Putin gibilere çağrışım yapacak.

Ek olarak, dizide yeni karakterler de yer alacakmış. Watchmen dizisinin hangi tarihte yayınlanmaya başlayacağıyla ilgili ise henüz kesin bir bilgi yok.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Tamam da şunun cevabı halen yok: Gözcüleri kim gözleyecek?

    Özet

    Ben yine zerre umut taşımıyorum tabii. Şaşırtın beni gençler. Lütfen :pray:t2:

  2. Avatar for OldFatGil-Galad OldFatGil-Galad dedi ki:

    Benim kafam karıştı :confused:
    Rorschach’ı Jackie E. Haley den başkası oynamamalı diye diziye biraz soğuk bakıyordum, şimdi “Rorschach’sız Watchmen mi olur lan!” Diyerekten daha başka türlü bir soğuma duymaya başladım.

    Ayrıca merak ediyorum;
    Hem çizgi romanın hem de filmin sonunda Rorschach herşeyi anlattığı günlüğünün gazetecilerin eline geçmesini sağlıyor, acaba bu hikayeye buradan mı devam edilecek yoksa başka bir olay örgüsü anlatılarak bu kısım aslında hiç olmamış gibi mi davranılacak? Bunu soruyorum çünkü her kimle Watchmen konuşsam bu kısım hikayede hiç anlatılmamış gibi davranıyor. Yazarın direkt olarak Ozymandias dünyayı kurtardı demesi de bana sanki o da bu yönde düşünüyormuş gibi geldi.

    • Rorschachlar kardeştir Ozymandias kalleştir!!! :baris:
  3. Avatar for MrSakal MrSakal dedi ki:

    Oldukça doğru bir karar. Aynı hikayeyi anlatıp da ‘‘çizgi romanı okuduktan sonra izlesen daha iyi olur’’ diyeceğimiz kafada bir uyarlama istemiyordum. Kendi hikayesi ve kendi değeri olmalıydı. Bu durumda bu uyarlamayı bildiğimiz anlamda bir uyarlama değil de süper kahraman çizgi roman serileri gibi aynı evrende geçen farklı hikayeler olarak göreceğim ve orijinal esere bakmadan tamamiyle kendi değerine bakarak sevebileceğim. O mektubun tamamını da okudum. Bana iyi bir iş ortaya çıkaracakmış gibi geliyor. Kötü olursa da Watchmen’in hikayesinin içine etmemiş olur yine.

  4. Avatar for Celebhol Celebhol dedi ki:

    Kapitalist bir sığır sağma girişimi daha. Watchmen diğer çoğu çizgi roman gibi değil. Net bir mesaj derdi vardı ve kendi hikayesi içinde bunu verdi. Buna yapılacak herhangi bir ekleme, anlamsız olacaktır. Bu çıkan dizi için, sadece bir fanfiction da denilebilir fakat bunun da ötesinde bir şey. Kimi kriterlere göre 20. yüzyılın en büyük edebi eserlerine -haklı olarak- girmiş bir yapıma böyle devam yapmak (senarist her ne kadar aksini iddia etse de, basbayağı devam), oldukça komik. Karamazov Kardeşler 2 çekmek gibi bir şey. Kaptalizm gerçekten kendi içinde üretilmiş her değerli şeyi, içleri boşalana kadar sömürüyor. Alan Moore’un bu klasik eserine bir hakarettir bu.

    Shadow of War’du vesaireydi derken, göreli olarak yakın zamanda çıkmış bütün büyük edebi eserlerin ününü, açgözlü bir metalaştırma için kullanıyorlar. Tüketici olarak bunu yediğimiz sürece de, bu sığlaştırma çabasını desteklemiş, hatta onun kaynağı olmuş olacağız. Talep olmayan yerde, arz da olmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Philip Roth

Philip Roth Aramızdan Ayrıldı

troll bridge discworld

Diskdünya Evreninden Muhteşem Bir Hayran Filmi Geliyor: “Troll Bridge”