in , ,

Ödüllü Bilimkurgu Serisi “Game of Thrones”un Yaratıcılarına Emanet: “3 Body Problem” Dizisinden Yeni Fragman

3 Body Problem dizisi için yeni bir fragman paylaşıldı. David Benioff ve Dan Weiss imzasını taşıyan yapım, Netflix’in en iddialı yapımları arasında anılıyor.

3 Body Problem Dizisi - Yeni Fragman - Üç Cisim Problemi
- Reklam -
- Reklam -

3 Body Problem dizisinde geri sayım sona eriyor. Çinli bilimkurgu yazarı Cixin Liu ödüllü bilimkurgu eserinden uyarlanan yapımdan prömiyer öncesi son fragman paylaşıldı.

Çin bilimkurgu edebiyatının önde gelen yazarları arasında anılan Cixin Liu’nun İngilizce adı Remembrance of Earth’s Past olan bilimkurgu üçlemesi Netflix dizisine konu oluyor. Türkçede de yayımlanan seri Üç Cisim Problemi, Karanlık Orman ve Ölümün Sonu kitaplarından oluşuyor ve dünya genelinde çoğunlukla serinin ilk kitabının ismiyle anılıyor.

Dizinin ekran uyarlama yolculuğunda ilk durak Amazon olmuş ve 1 milyar dolar bütçeli devasa bir proje için hazırlıkla başlamıştı. Ancak daha sonra bu anlaşma bozulmuş ve serinin hakları Netflix tarafından satın alınmıştı. O süreçte Game of Thrones dizisiyle çıkış yakalayan David Benioff ve D.B. Weiss ikilisiyle anlaşan Netflix; potansiyel taşıyan yeni dizisi için tercihini Benioff ve Weiss’tan yana kullanmıştı. Sonrasında ikiliye The Terror dizisiyle tanınan Alexander Woo da katılmıştı.

- Reklam -

3 Cisim Problemi Dizisi - Netflix

Benedict Wong (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), Liam Cunningham (The Last Voyage of the Demeter) ve Eiza Gonzalez (Baby Driver) ile birlikte pek çok ünlü oyuncunun yer aldığı dizi; farklı nesillere, zamanlara ve boyutlara yayılan gizem dolu bir uzaylı istilası hikâyesini takip ediyor.

3 Body Problem Dizisi Fragmanı – Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yapımdan yayınlanan son fragman hayatın anlamı ve bilinen dünyanın ötesindeki bir dünya (ya da dünyalar) ile ilgili varoluşsal sorulardan kesitlere yer veriyor. Tanıtım ayrıca entrika ve drama dolu gizemli olayları da ekrana taşıyor. Farklı gerçeklikler çarpışıyor; geçmiş, şimdi ve gelecek birbirlerine karışıyor.

3 Body Problem Dizisi - Fragman - Üç Cisim Problemi

Netflix, 3 Body Problem dizisinin konusunu şu sözlerle özetliyor:

“1960’larda Çin’de genç bir kadının aldığı önemli bir karar, uzayı ve zamanı aşarak günümüzdeki bir grup bilim insanında yankısını bulur. Beş eski çalışma arkadaşı, doğa kanunlarının gözlerinin önünde altüst olmasıyla insanlık tarihinin en büyük tehdidine karşı koymak için yeniden bir araya gelir.”

- Reklam -

Dizinin oyuncu kadrosunda Wong, Gonzales ve Cunningham’ın yanı sıra John Bradley (Game of Thrones), Tsai Chin (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Alex Sharp (The Trial of the Chicago 7) Jonathan Pryce (The Two Popes), Saamer Usmani (Inventing Anna), Ben Schnetzer (Warcraft), Jovan Adepo (Fences), Sea Shimooka (Arrow), Marlo Kelly (Dare Me), Stacy Abalogun (Death on the Nile), Jason Forbes (Borg vs McEnroe), Rosalind Chao (Mulan), Jess Hong (Brokenwood Mysteries), Eve Lindley ve Zine Tseng yer alıyor.

3 Body Problem Dizi - Yeni Fragman - Üç Cisim Problemi

Dizinin yapımcıları arasında ise Rian Johnson (Knives Out), Ram Bergman ve T-Street’ten Nena Rodrigue gibi önemli isimlerin yanı sıra Plan B Entertainment’tan Brad Pitt ve Primitive Streak’ten Rosamund Pike bulunuyor.

İlk sezonu 8 bölümden oluşan 3 Body Problem dizisi 21 Mart 2024 tarihinde Netflix kütüphanesinde yayına girecek.

Öneri: Cixin Liu ile Söyleşi (Kayıp Rıhtım Özel Röportajı)

3 Body Problem dizisi hakkındaki son beklentileriniz ne durumda? Diziye dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Parasyte: The Grey: Netflix'ten Yeni Kore Dizisi (Fragman)

“Train to Busan”ın Yönetmeninden Ünlü Manga Uyarlaması: “Parasyte: The Grey”den İlk Fragman

Jim Parsons ve Mayim Bialik - Young Sheldon 7. Sezon Finali Roller

“The Big Bang Theory”nin Yıldızları Jim Parsons ve Mayim Bialik, “Young Sheldon”ın Finali için Bir Araya Geliyor