in ,

Elle McNicoll’ın Ödüllü Kitabından Uyarlanan “A Kind of Spark” Dizisinden İlk Fragman

A Kind of Spark fragmanı yayınlandı. Elle McNicoll imzalı “Bir Tür Kıvılcım” kitabından uyarlanan BBC dizisi, otizmli bir çocuğun hikâyesini anlatıyor.

A Kind of Spark Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

A Kind of Spark fragmanı yayınlandı. Elle McNicoll’ın aynı adlı kitabından uyarlanan BBC ve BYUtv dizisi, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde yayınlanmaya hazırlanıyor.

Elle McNicoll’ın ödüllü romanından uyarlanan A Kind of Spark, otistik bir kız olan Addie’nin hem okul hem de arkadaşlarıyla başa çıkmayı öğrenmesini, bir yandan da hem kendisinin hem de farklılıkları nedeniyle eleştirilen diğerlerinin kabul görmesi için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

İlk olarak Haziran 2020’de yayımlanan eser, Şubat 2022’de Timaş İlk Genç etiketiyle dilimize de kazandırılmıştı. Yeni uyarlamanın başrollerinde Addie rolüyle Lola Blue, Keedie rolüyle Georgia De Gidlow ve Nina rolüyle Caitlin Hamilton yer alıyor.

- Reklam -

Kamera önünde ve arkasında özgün bir ekip kurmaya kararlı olan yapım, dizinin üç başrolü de dahil olmak üzere oyuncu kadrosunun ve ekibin yaklaşık yarısını oluşturan nöro-farklı bireylerle çalışıyor.

A Kind of Spark Fragmanı

BYUtv içerik başkanı Andra Johnson Duke, yeni diziyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Elle McNicoll’ın romanı, 2020 yılında ilk kez yayımlandığından bu yana toplumlarımızda ve ailelerimizde benzersiz bakış açıları ve farklılıkları kutlayarak güç veren bir etki yarattı, özellikle çocuklar arasında büyük yankı uyandırdı. Bu ilham verici kitap, Elle’in özellikle kadın otizminin yanlış anlaşılmasından duyduğu hayal kırıklığından kaynaklandı. Elle, uyarlanma sürecinde yazar olarak görev alarak önemli kararları denetleyebildi ve danışmanlık yapabildi. Sonuç olarak, her yaş için güçlendirici bir kabul ve dayanışma hikâyesi anlatan, canlandırıcı bir izleme deneyimi ortaya çıktı.”

- Reklam -

10 bölümden oluşacak dizi prömiyerini 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde yapacak. Yayınlanan fragmana hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

A Kind of Spark Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

A Kind of Spark’ın yapımcılığını BYUtv ve BBC ile birlikte 9 Story Media Group üstleniyor ve Gráinne McNamara baş yapımcı olarak görev yapıyor. Elle McNicoll, Karissa Hamilton-Bannis, Vicki Lutas yaratıcısı ve yaratıcı Anna McCleery ile birlikte baş yazar olarak görev yapıyor.

Bir Tür Kıvılcım’ı okumuş muydunuz? Dizi uyarlamasının ilk fragmanını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for pcd pcd dedi ki:

    Çok güzel bir kitap. İlk gençlik romanı olarak geçiyor ama her yaştan insana şiddetle tavsiye ederim. Şimdiki zaman’lı anlatımı sevmeyen bana bile çok keyifle okuttu kendini.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker Folie á Deux Set Görüntüleri - Harley Quinn Lady Gaga

“Joker: Folie á Deux” Setinden Görüntüler: Lady Gaga, Harley Quinn Rolünde

ChatGPT South Park Yapay Zeka

ChatGPT, “South Park” Bölümü Yazdı: Viral Olan Bölümde Yapay Zekâ Eleştiriliyor