in

Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Evreni T World’ün “Altay” Dizisinde Çekimler Başlıyor

Altay dizisi çekimleri yakında başlıyor. Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni T World’ün başlangıç yapımının başında Bobby Roth yer alıyor.

altay dizisi t world
- Reklam -
- Reklam -

Altay dizisi için çekim tarihi açıklandı. Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni T World’de geri sayım başlıyor.

Türk süper kahramanlardan oluşacak bir dizi ve sinema evreni hazırlığı 2019 yılından beri devam ediyor. Geçen yıl, projenin başına Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Prison Break ve Lost yapımlarıyla tanınan Bobby Roth’un geçtiği açıklanmıştı. Şimdi ise The World evreninin ilk projesi Altay’dan yeni detaylar ortaya çıktı.

T World Entertainment şirketi tarafından geliştirilecek dizinin çekimleri temmuz ayının sonunda başlayacak. Yapım, TRT Dijital üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak.

- Reklam -

Live-action formatında çekilecek dizi, çeşitli kültürlerden ilham alan süper kahramanları içerecek ve toplamda 4 sezon, 26 bölümden oluşacak.

Altay Dizisi T World Evreninin İlk Süper Kahramanlarını Tanıtacak

Günümüzde geçecek T World Sinematik Evreni, ilhamını doğu medeniyetinin altın çağından alıyor. T World çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi evrensel krizlerin yan sıra kendi evrenindeki kötülerin üstesinden gelmek için son teknolojiyi ve eski bilgeliği kullanan 35 süper kahramanı içerecek.

Altay dizisi ise bu 35 süper kahramandan 6’sını izleyicilerle buluşturacak. Altay ile birlikte Su Perisi, İkizler, Rumi, Nazar ve İnsan Tamircisi dizideki kahramanlar arasında yer alacak. Öte yandan yapımın 4 sezonu boyunca toplam 4 süper kötü maceradaki kahramanların karşısına çıkacak.

altay dizisi t world trt

Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş’tan oluşan yapım ekibi, T World Sinema Evreni’ni dizi, film, oyun ve çizgi romanlarla genişletmeyi hedefliyor.

- Reklam -

Konsept ve süper kahramanlar, hikâyeyi Halid S. Şimşek ile birlikte kaleme alan Bülent Turgut tarafından tasarlandı. Onur Can Çaylı (Game of Thrones) karakter gelişimi üzerinde çalıştı. Dizinin yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu, Murat Şenöy ve Hamit Coşkun üstlenirken, dizinin canlı aksiyon sahnelerini Dusan Hyska (Skyfall) yönetip tasarlayacak.

Bülent Turgut diziye dair şunları kaydetti:

“İzleyicileri ilk kez T World Sinematik Evreni’ne davet etmeyi ve onları yıllardır tasarladığımız yeni süper kahramanlarla tanıştırmayı dört gözle bekliyoruz. Doğu uygarlığının tarihi büyüleyici hikâyelerle dolu. Bu evren, kültürümüzün derin ve zengin geçmişinden esinleniyor. Dizi, dünyanın dört bir yanından izleyicilerin seveceği ilgi çekici karakterlere ve olay örgülerine sahip olacak. Çekimlere başlarken Türk süper kahraman dünyasını hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Altay dizisinin 4 sezonu birden Ocak 2023 tarihinde yayına girecek.

Siz T World hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Aol

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Türkiye için gereksiz buluyorum bu tür kahraman hikayelerini. Fantastik/mistik bir alt yapıda yapsalar daha iyi olabilir. Bugün dünyanın severek izlediği Marvel, DC vb kahraman hikayeleri gerçekte anlatacak hikayeleri olmayan milletler için üretilmiş bir şey. Tarihi dönemleri anlatsa dünya dizi çıkar. Gerçi biz tarihi dizi çekmeyi de bilmiyoruz.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Aslında Marvel ve DC hikayelerinden bazıları dediğiniz mistik fantastik altyapıyı taşıyor. Mesela Wonder Woman yunan mitolojisinde geçen önemli amazonlardan birinin kızı. Shazam, Etrigan gibi başka DC karakterleri de başka mitolojilerin altyapısını taşıyor. Hatta Etrigan Türk DC kahramanı Jannisary’nin hikayesinde de kritik rol oynuyor. Ve Jannisary de tarihi fantastik temele dayanan bir karakter. Genel olarak çizgi romanların altın çağı olarak adlandırılan dönemde yaratılan karakterler mistik temellere dayanıyor. Gümüş çağa geçince ise, soğuk savaş sırasında teknolojinin hızla gelişmesinin de etkisiyle, süper kahramanlar kaza geçiren bilim insanları haline geliyor. Yani hikayeler mistik fantastikten bilimkurguya kaymaya başlıyor. Bu dönemin tek büyük mistik karakteri Marvel’den çıkan Thor olabilir. O da istisna. Ben de Türk bir süper kahraman yaratılacaksa tarihten ve mitolojiden beslenilmesini tercih ederim. Çünkü bilimkurguya kaysalar inandırıcı olmaz. Bana kalırsa Batman tarzı süper gücü olmayan kahramanlar da kabul edilebilir. Tabi en önemli şey hikayenin iyi yazılması. İyi yazılmış bir bilimkurgu kahramanını kötü yazılmış bir mistik karaktere tercih ederim.

  3. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Altay dizisinin 4 sezonu birden Ocak 2023 tarihinde yayına girecek.

    Daha sezon kavramından bihaber insan dizi çekecek yani.

  4. Avatar for SherlockHolmes SherlockHolmes dedi ki:

    Tek dileğim Akıncı gibi olmaması. Bobby Roth güzel bir seçim olmuş. Agents of SHIELD dizisini izlemiştim ve beğenmiştim. Ortaya güzel bir iş çıkacağına inanıyorum.

  5. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Beni yanlış anladın sanırım. Eğer Türk yapımı süper kahraman dizisi olacaksa fantastik yada mistik olsun demek istedim. Mesela atıyorum efsanevi yada taşını nesilden nesile aktaran bir şaman topluluğu, bu şamanlar taşı taşıması için bir kişiyi seçerler. Yada taşı o kişiye güç verir vs.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

stranger things 5. sezon ne zaman

Stranger Things 5. Sezon’un Yayınlanması 2024 Yılının Ortalarını Bulabilir

Kazı - Orhan Duru

50 Kuşağı’nın Önde Gelen Yazarlarından Orhan Duru’nun “Kazı” Kitabı Yeni Baskı ile Raflarda