in

Bobby Roth Türkiye’de: Ünlü Yönetmen Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Evreni için Çalışacak

Bobby Roth Türkiye’ye geldi. Birçok projede imzası bulunan ünlü yönetmen, Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni T World üzerine çalışacak.

Bobby Roth Türkiye'de T World
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Bobby Roth Türkiye’ye geldi. Özellikle Lost, Prison Break, Flashforward ve Criminal Minds gibi yapımlarla tanınan isim, Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni T World üzerine çalışacak.

Marvel ve DC Sinematik Evreni gibi süper kahraman filmlerini içeren yapımlar, özellikle son yıllarda tüm dünyada ilgi çeken bir tür. Öyle ki yükselişi önlenemez bu yapımlar bazen Martin Scorsese ve Denis Villeneuve gibi daha ünlü yönetmenler tarafından eleştiriliyorlar ve birer sinema filmi olmamakla eleştiriliyorlar. Yine de bu süper kahraman evreni yapımlarının önlenemez yükselişine herhangi bir etki etmiyor.

Ülkemizde daha önce Akıncı gibi dizi işleri denenmiş olsa da, özellikle süper kahraman yapımları adına pek de parlak bir geçmişe sahip olduğumuz söylenemez. Ancak yoğun hazırlıkları süren T World başlıklı süper kahraman evreni projesi, bu gidişatı değiştirecek gibi gözüküyor.

- Reklam -

Yapımcıları arasında Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş’un yer aldığı yeni süper kahraman evreni filmi için hazırlıklar başladı. Son olarak Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinin yönetmenliğini yapan ve bu tür yapımlarda oldukça deneyim sahibi bir isim olan Bobby Roth da projenin başına getirildi.

Kısa süre önce İstanbul’a gelen ve yapımcılarla yemekte buluşan Bobby Roth, bu şehre hayran olduğunu belirtti. Özellikle sıcakkanlı insanları ve geniş kültür mozaiğinin kendisini bu topraklara aşık ettiğini belirten ünlü yönetmen, proje için senaryoyu ilk okuduğu andan itibaren çok heyecanlandığını belirtti.

“Projeye son bir yılda önüme gelen 12 film ve 7 dizi projesi arasından karar verdim; çünkü yapılmış işlerden hem çok farklı hem de derinliği, söyleyeceği sözü ve felsefesi olan zeki bir senaryo. Uzun zaman sonra beni bu kadar heyecanlandıran bir projenin içinde olmaktan gurur duyuyorum.”

T-World Süper Kahraman Evreni’nin Başında Bulunan Bobby Roth Farklı İllerde Çekimler Yapacak

Bobby Roth Türkiye'de T World

Hazırlıkları devam eden projenin çekimleri henüz başlamış değil. Öncelikle mekân seçimleri yapılacak ve Roth da İstanbul, Bodrum, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Kapadokya’yı dolaşarak çekim yerleri konusunda bir seçim yapacak.

- Reklam -

T World çatısı altında toplanan evren projesi her ne kadar pek duyulmamış olsa da aslında hazırlıkları 5 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. T World Entertainment adına Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş’un yapımcılıklarını üstlendikleri projedeki amaçlarından biri de Marvel ve DC evrenlerine rakip olmak.

Yeni projenin mitolojisi ve arka planı 1200 yıllık bir zaman dilimine yayılıyor. Henüz tasarımları ve isimleri belli olmayan süper kahramanlar ise bu evrende çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi felaketlerle bir yıkıma doğu giden dünyada, daha iyi bir gelecek inşa etmek için mücadele edecekler.

T-World’un hikâye evrenini ve süper kahramanlarını yapımcılar arasında yer alan Bülent Turgut ve senarist kimliğiyle de tanınan Halid Şimşek tasarladı. Ancak henüz tam adının ne olacağı veya kimlerin oynayacağı gibi detaylar paylaşılmadı. Bobby Roth daha önce TRT dizisi Filinta’nın da bazı aksiyon sahnelerini çekmek için Türkiye’ye gelmişti.

Bobby Roth’un da katkıda bulunacağı T-world evreni konusunda heyecanlı mısınız? Sizce Türkiye’den çıkacak bir süper kahraman yapımı nasıl olacaktır? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uma Thurman Uber Super Pumped Dizi Oyuncu Kadrosu

Uma Thurman, Uber’i Anlatan “Super Pumped” Dizisinde Rol Alacak

Alec Baldwin görüntü yönetmeni öldürdü

Rust Setinde Talihsiz Kaza: Alec Baldwin, Görüntü Yönetmenini Öldürdü