in ,

Stephen King’in “Mahşer” Evreni Korku Dünyasının Ünlü Yazarlarıyla Genişliyor

Stephen King’in “Mahşer” romanı, çok yazarlı bir antoloji ile yeni maceralara kapı aralıyor. Projenin önsözü de King imzasını taşıyor.

Stephen King Mahşer The Stand Antoloji
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in Mahşer (The Stand) romanı okurları kıyamet sonrası bir evrene konuk etmişti. Şimdi o evrende geçen yeni hikâyeler ile macera farklı bir boyuta taşınıyor.

Stephen King’in en ikonik kitapları arasında yer alan Mahşer 1978 yılında yayımlandı. O tarihten beri yazarın klasikleri arasında yer alan eser, dünyanın neredeyse tamamını etkileyen bir salgının ardından hayatta kalan bir grup insanın macerasını konu alıyordu.

76 yaşındaki King her ne kadar üretkenliğinden bir şey kaybetmeyip sık sık yeni projeler duyursa da, ortaya çıkan bu çok yazarlı antoloji kitabında çok daha küçük bir rol oynuyor.

- Reklam -

Stephen King Mahşer The Stand Antolojisi

Daha önce Peter Straub (Kara Ev, Tılsım), Owen King (Uyuyan Güzeller) ve Richard Chizmar (Gwendy’nin Düğme Kutusu) gibi yazarlarla ortak kitaplara imza atan King bu yeni projede daha çok “onay veren” konumunda.

Stephen King’in “Mahşer” Romanında Geçen Öykü Antolojisi Geliyor

Korku yazarları Brian Keene (The Rising ve Earthworm Gods) ve  Christopher Golden (Buffy Classics Series) hafta başında Stephen King’in Mahşer romanıyla aynı evreni paylaşan yeni bir öykü antolojisi hazırladıklarını duyurdu.

The End of the World as We Know It: Tales of Stephen King’s The Stand adını taşıyan antolojide Josh Malerman, Paul Tremblay, Richard Chizmar, S. A. Cosby, Tananarive Due, Alma Katsu, Caroline Kepnes, Michael Koryta, Scott Ian, Joe R. Lansdale, Maurice Broaddus, Wayne Brady, Bryan Smith, Somer Canon, Hailey Piper ve Jonathan Janz gibi yazarlardan öykülere yer verilecek.

King’in bizzat onay verdiği projede ünlü korku yazarı aynı zamanda sunuş bölümünü de kaleme alan kişi olacak.

- Reklam -

The Stand Dizi Fragman Stephen King Mahşer CBS

Mahşer, en ünlüsü 1994 tarihinde Gary Sinise, Miguel Ferrer ve Ossie Davis’in yer aldığı ödüllü bir TV mini dizisi başta olmak üzere birçok kez ekrana uyarlandı. Son olarak 2020’de New Mutants’ın yönetmeni Josh Boone tarafından çekilen ve James Marsden, Odessa Young ile Jovan Adepo’nun rol aldığı Paramount+ dizisi izleyicilerle buluştu. Bu versiyon King’in yazdığı kitaptan farklı bir sona sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

The End of the World as We Know It: Tales of Stephen King’s The Stand antolojisi için henüz bir çıkış tarihi açıklanmasa da eserin 2024’ün sonlarında yayımlanması bekleniyor. Bununla birlikte kitabın Türkçeye tercüme edilip edilmeyeceği de şimdilik bilinmiyor.

Stephen King’in Mahşer evreninin böyle bir antolojiye ev sahipliği yapması fikri sizde nasıl karşılık buldu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo, Coming Soon

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Harika bir haber. Umarım Türkçe’ye de çevrilir.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Güzel bir haber çok sevindim bende. Mahşerin genişletilmiş baskısı ve bunu tekrar okuyabilirim çıktığında.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fallout Dizisi Yayin Tarihi Prime Video

Amazon’un “Fallout” Dizisinde Çıkış Tarihi Açıklandı

Çöpün Gelini - Mike Segretto | Haftanın Kitabı #292

Çöpün Gelini – Mike Segretto | Haftanın Kitabı #292