in ,

Amazon’un “Fallout” Dizisinde Çıkış Tarihi Açıklandı

Fallout dizisi yayın tarihi belli oldu. Amazon’un Prime Video servisi için geliştirilen Bethesda Softworks oyunu uyarlamasında geri sayım başladı.

Fallout Dizisi Yayin Tarihi Prime Video
- Reklam -
- Reklam -

Fallout dizisi için nihai yayın tarihi duyuruldu. Amazon, Prime Video adlı dijital yayın platformu için geliştirilen ünlü oyun uyarlamasıyla izleyicileri kıyamet sonrası dünyaya konuk etmeye hazırlanıyor.

İlk olarak 1997 senesinde bir tür rol yapma oyunu olarak piyasaya sürülen Fallout geçen yıllar içerisinde aksiyon rol yapma oyununa evrilmişti. Atompunk retrofütüristik dünyasıyla adından söz ettiren oyun serisi 21., 22., ve 23. yüzyıllarda geçiyor ve oyunculara post apokaliptik bir dünyada hayatta kalma deneyimi sunuyordu.

Son olarak 2015’te Fallout 4 ve 2018’de Fallout 76 oyuncularla buluşmuş, hayranlar serinin 5. halkasını beklerken müjdeli haber ise Prime Video’dan gelmişti.

- Reklam -

Westworld, Person of Interest ve The Peripheral dizileriyle tanınan Jonathan Nolan ile Lisa Joy‘un yaratıcı koltuğunda oturduğu dizide başroller Walton Goggins (Justified) ve Ella Purnell (Kick Ass 2) ikilisine emanet edildi.

Fallout Dizisi Yayın Tarihi Kesinleşti

Yapımın 2024 yılının ilk aylarında yayınlanacağı bir süredir biliniyordu. Prime Video cephesinden gelen yeni bir açıklamayla birlikte Fallout dizisinin 12 Nisan 2024 tarihinde izleyicilerle buluşacağı kesinleşti.

God of War ve Mass Effect gibi başka popüler oyunları da ekrana taşımaya hazırlanan Prime Video’nun yeni yıldızı böylelikle Fallout olacak.

Fallout Dizisi Yayın Tarihi - Amazon Prime Video

Jonathan Nolan ile Lisa Joy’un yazar ekibi Geneva Robertson-Dworet (Tomb Raider, Captain Marvel) ve Graham Wagner’dan (The Office, Silicon Valley ve Portlandia) oluşuyor. Özellikle Wagner tercihinin, oyunun mizahi dilini uyarlamaya taşımada kilit rol oynayacağı düşünülüyor.

- Reklam -

Yapımın oyuncu kadrosunda Ella Purnell (Yellowjackets) ve Walton Goggins’e (The Hateful Eight) Aaron Moten (Emancipation), Moisés Arias (The King of Staten Island), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Person of Interest), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O’Hagan (Law & Order: SVU) ve Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time) eşlik ediyor.

Fallout Dizisi Yayın Tarihi - Prime Video

Bununla birlikte dizinin oyundaki hikâyeyi birebir takip etmeyeceği ve yeni bir anlatı ortaya koyacağı da bilinenler arasında.

Yeni Prime Video dizisinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Umarım batırmazlar Fallout 1 den buyana oynuyorum. Gerçi son hali pek hoşuma gitmedi ama Fallout-2 benim gözümde efsane.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kid Cudi - Çizgi Roman - Moon Man

Rap Müzisyeni Kid Cudi’den Bilimkurgu Temalı Süper Kahraman Çizgi Romanı “Moon Man” Geliyor

Stephen King Mahşer The Stand Antoloji

Stephen King’in “Mahşer” Evreni Korku Dünyasının Ünlü Yazarlarıyla Genişliyor