in ,

Prime Video’nun “Fallout” Dizisinde Yayın Tarihi Belli Oldu

Fallout dizisinde çıkış tarihi duyuruldu. Amazon’un Prime Video yayın servisi için geliştirilen yapım, ünlü post apokaliptik oyun serisinden uyarlanıyor.

Fallout Dizisi Yayın Tarihi - Prime Video
- Reklam -
- Reklam -

Fallout dizisi için yayın tarihi Amazon tarafından açıklandı. Şimdilerde güncel oyunları Bethesda Softworks tarafından geliştirilen ünlü seri, Prime Video tarafından ekrana taşınıyor.

HBO’nun Westworld dizisinde yapımcı koltuğuna oturan Jonathan Nolan ile Lisa Joy tarafından geliştirilen Fallout dizisinin başrollerinde Walton Goggins (Justified) ve Ella Purnell (Kick Ass 2) yer alıyor.

1997 yılında Interplay Entertainment tarafından yaratılan kıyamet sonrası rol yapma oyunu Fallout, zaman içerisinde aksiyon rol yapma oyununa dönüşmüştü. Atompunk retrofütüristik atmosferiyle dikkat çeken oyun serisi 21., 22. ve 23. yüzyılları kendisine fon almıştı.

- Reklam -

2015’te çıkan Fallout 4 ve 2018’de çıkan Fallout 76’in ardından seride 5. ana oyunun bekleyişi başlamışken Prime Video ünlü markayı ekrana taşıma kararı aldı.

Fallout Dizisi Çıkış Tarihi - Prime Video

Dizinin yaratıcılarından Lisa Joy uyarlamayı, “uçuk kaçık, çılgın, komik, macera dolu ve akıl almaz” sözleriyle tanımlıyor.

Fallout Dizisi Çıkış Tarihi Netleşiyor

Prime Video sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Fallout dizisinin yayın tarihi için 2024 yılını işaret etti. Bununla birlikte dizinin Los Angelas’ta geçeceği de ifade edildi.

Retro-fütüristik bir estetikle şekillenmiş, nükleer savaşın harap ettiği kıyamet sonrası bir dünyada geçen uyarlamanın, oyunun hikâyesinden farklı şekilde kurgulandığı biliniyor.

Başlangıçta yayın tarihi olarak 2023 yılı beklenirken Prime Video dizinin gelecek yıl ekranlara konuk olacağını doğruladı.

Dizinin oyuncu kadrosunda Ella Purnell ve Walton Goggins’e Moises Arias, Johnny Pemberton, Aixa Kendrick, Kyle MacLachlan, Aaron Moten, Leer Leary, Dave Register, Xelia Mendes-Jones ve Annabel O’Hagan gibi isimler eşlik ediyor.

- Reklam -

Vault 33 Fallout Dizisi Amazon

Dizinin başyazarlığını üstlenen Jonathan Nolan ile Lisa Joy, bir başka bilimkurgu dizisi The Peripheral’ın da yöneticiliğini üstleniyordu. Ancak William Gibson uyarlaması bu yapım ilk sezonun ardından iptal edilmişti. Dolayısıyla ikilinin yakın dönemdeki tek odağı bu post apokaliptik dizi projesi oldu.

Lisa Joy daha önce verdiği bir demeçte dizinin “daha önce görülmemiş derecede çılgın, komik, macera ve akıl oyunları ile dolu” olacağını ifade etmişti.

“Fallout tüm zamanların en büyük oyun serilerinden biri. Bu çılgınca yaratıcı hikâyenin her bölümü bize ailemiz ve arkadaşlarımızla geçirebileceğimiz saatlere mal oldu. Todd Howard ve Bethesda’daki diğer çılgın kişilerle iş birliği yaparak bu devasa, yıkıcı, karanlık ve komik evreni Amazon Studios ile hayata geçiriyoruz. Bunun için inanılmaz derecede heyecanlıyız.”

Fallout dizisi 2024 yılı içerisinde Prime Video ekranlarındaki yerini alacak.

Sizin Amazon imzalı yeni bir dizi uyarlaması için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Hayırlısı 2024’e şurada ne kaldı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who Yeni Rose Yasmin Finney

60. Yıl Özel Bölümlerinde Ekibe Katılacak “Doctor Who”nun Yeni Rose’u Uzun Soluklu Bir Karakter Olabilir

Prens 2. Sezon

BluTV’nin Tarihi Komedi Dizisi “Prens” 2. Sezon ile Geri Dönüyor