in

Anansi Boys Dizi Uyarlamasında Mr. Nancy’yi Canlandıracak İsim Belli Oldu

Anansi Boys dizi uyarlamasında Mr. Nancy karakterini canlandıracak oyuncu açıklandı. Neil Gaiman’ın fantastik eserinde kadroya katılan ilk isim Delroy Lindo oldu.

Anansi Boys Dizi Kadrosu Mr. Nancy Delroy Lindo
- Reklam -
- Reklam -

Anansi Boys dizisi için oyuncu kadrosu netleşmeye başladı. Neil Gaiman, Amazon’un diziyi onaylamasından sonra blog yazısı olarak paylaştığı haberinde yakın zamanda rollerin de belli olmaya başlayacağını söylemişti. Variety’nin kaynaklarına göre dizinin başkarakterinden Mr. Nancy rolünde Delroy Lindo yer alacak.

Bir diğer Neil Gaiman adaptasyonu olan American Gods dizisinde Mr. Nancy rolünü Orlando Jones’un üstlendiğini görmüştük. Dikkat çeken bir performans sergilemiş olsa da aktör daha sonra yapımdan kovulmuştu. Ünlü yazarın açıklamasına göre Anansi Boys için Gaiman’ın aklındaki isim çok daha farklıydı.

Mr. Nancy kitap boyunca çok fazla görünmese bile adaptasyon için oldukça önemli bir yere sahip olacağı kesin. Dahası Gaiman’ın paylaştığı yazıda Delroy Lindo hakkında, “Sahnede ve ekranda bir dev,” olarak nitelendirmesi rolün önemini vurguluyor. Lindo’yu en son Da 5 Blood filminde Paul karakterini canlandırırken izlemiştik. Ünlü oyuncunun yakın zamanda Netflix bünyesinde yayınlanması beklenen The Harder They Fall yapımında da rol alacağı açıklanmıştı.

- Reklam -

Anansi Boys Dizisi, Mr. Nancy’nin Ölümünden Sonrasını Konu Alıyor

Neil Gaiman’ın oldukça beğenilen eseri Batı Afrika tanrılarından birisi olan Anansi’nin (Mr. Nancy) ölümünden sonra ikiz evlatlarının hikâyesini anlatıyor. Öykümü Londralı Charlie Nancy düğün hazırlıkları sırasında babasının Florida’da yaşamını yitirdiğini öğrenmesinin ardından cenaze için Amerika’ya gitmesiyle başlıyor. Daha sonra babasının bir Afrika Tanrısı olduğunu ve örümceğe dönüşebildiğini öğrense de buna inanmayarak defin işlemlerini tamamlıyor. Fakat Londra’ya geri döndüğünde kaderi peşini bırakmıyor ve bir gece kulağına fısıldayan örümceğin sesiyle uyanıyor. Sonrasında bu örümceğin babasının tüm güçlerini alan ikiz kardeşi olduğunu öğreniyor. Böylece iki kardeşin birbirlerini ve dünyayı yeniden keşfetmeye başlamasının hikayesini dinliyoruz.

anansi boys dizi poster

2005 yılında ilk yayınlandığı tarihten bu ana Anansi Boys bir çok ödüle layık görülmüştü. The New York Times Best Seller ve Locus Ödülü‘nü almasının yanı sıra 2006 yılında Biritish Fantasy Society ödülüne de layık görülmüştü. Ayrıca Lenny Henry tarafından seslendirilen sesli kitabı 2005 yılında yayımlanmıştı. Hugo adaylığı koyması için imza kampanyası başlatılsa da Gaiman bunu reddederek aday olmamıştı.

- Reklam -

Amazon Prime, Anansi Boys adaptasyonunun çıkışı için henüz bir tarih vermese de dizinin altı bölüm olacağı açıklanmış durumda. Yapımın bu yıl sonunda prodüksiyon aşamasına geçmesi planlanıyor.

Siz Anansi Boys dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Horror Story 10. Sezon Fragmanı: Double Feature

American Horror Story 10. Sezon’dan İlk Tanıtım Fragmanı: Double Feature Geliyor

Jujutsu Kaisen Manga

Jujutsu Kaisen Mangakası İşe Geri Döndü: Macera Devam Ediyor