in

Batwoman 2. Sezon Yeni Başrolünü Buldu: İkonik Rol İlk Defa Siyah Bir Oyuncuya Verildi

Batwoman 2. sezon öncesi yaşanan Ruby Rose ayrılığının ardından yeni başrol bulundu. Javicie Leslie, Ryan Wilder’ı canlandıracak.

Batwoman Javicia Leslie
- Reklam -
- Reklam -

Batwoman 2. sezon öncesi diziden ayrılan Ruby Rose yerine yeni başrol bulundu. Ruby Rose’un kesin bir şekilde diziden ayrılmasından sonra yeni başrol oyuncusu Javicia Leslie oldu.

Bildiğiniz üzere, aktris Arrowverse’e Kate Kane/Batwoman olarak 2018 Elseworlds birleşmesinde katılmıştı. Birçok kişi Batwoman’ın Supergirl dizisindeki küçük bir sahnede görünmesinin ardından özellikle iki karakterin birbirleriyle olan uyumunu çok beğenmiş ve bu da Batwoman’ın The CW yapımları arasındaki yerini edinmesini sağlamıştı. Bu küçük sahne aracılığıyla Batwoman, henüz 1. sezonu bitmiş olan kendi dizisine kavuştu.

İzleyiciler dizinin gelişiminden ve seyrettiği çizgiden memnun kalınca Kate Kane karakteri Crisis on Infinite Earths dizisindeki bir birleşme bölümüne de dahil edildi ve evrendeki diğer karakterlerle buluşturulmuş oldu. The CW’nin bu yöntemle evrendeki karakterleri çok daha geniş çaplı gösterebileceği ve DC izleyicilerine ekrana kilitleyecek bir yapıma imza attığını söylemek mümkün.

- Reklam -

Batwoman 2. Sezon Yepyeni Bir Karakteri Başrole Getiriyor: Ryan Wilder

Javicia Leslie Batwoman
Javicia Leslie

Batwoman’ın oldukça başarılı geçen 1. sezonunun ardından, birçok kişi Rose’un geçen aylarda gerçekleşen ayrılığından sonra hayal kırıklığına uğramıştı. Çünkü çoktan ikinci sezonun anlaşması yapılmıştı ve izleyiciler merakla neler olacağını bekliyorlardı. İlerleyen günlerde bu kararı iki tarafında karşılıklı bir şekilde aldığı belirtildi.

Rose’un son dönemde geçirdiği rahatsızlıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı bu projeye katılım göstermesi uygun olmayacaktı. Kısa bir süre sonra Batwoman’ın Kate Kane’i aynı perspektif üzerinden ekranlara taşıyamayacağı anlaşılınca, onun yerine Batwoman pelerinini sırtlayacak tamamen yeni bir karakter olan Ryan Wilder isimli kahramanımız ortaya çıktı. Belirtilen açıklamalara göre Ryan, sevimli, dağınık, zaman zaman şapşal ve evcillikten pek hoşlanmayan bir tipleme olacak. Dahası, tutkulu, atletik, kışkırtıcı ve sosyal bir lezbiyen profili çizeceği de kulağımıza çalınmadı değil doğrusu.

Batwoman İlk Defa Siyah Bir Aktris Tarafından Canlandırılacak

Leslie bu sayede, Batwoman 2. sezona yeni bir soluk getirecek olan Ryan Wilder olarak boy gösterecek. Bu rolü kazanmadan önce, CBS komedisi God Friended Me ve MacGyver gibi mizahi yönü yüksek ve tanınırlığı olan yapımlarda yer aldı. Oyuncu, kadroya katılmasının ardından, Batwoman’da siyah bir kadını canlandıracak olmanın önemini vurgulayan bir açıklama yaptı:

“Batwoman’ın televizyondaki ikonik rolünü oynayacak olan ilk siyah aktris olmaktan son derece gurur duyuyorum ve biseksüel bir kadın olarak, LGBTQ+ topluluğu için öncü niteliğinde olan bu çığır açan diziye katılmaktan onur duyuyorum.”

Gelişen durumlar nedeniyle, Batwoman’ın ikinci sezonunun nasıl bir senaryo üzerinden şekilleneceğini söylemek ne yazık ki pek mümkün değil. Dizi, yeni başrol oyuncusuna kavuşmuş olsa da, şovun içeriği hâlâ gizemini korumakta.

- Reklam -

batwoman yeni karakter

Kate Kane karakterinin dizideki birçok karakterle dolaylı yoldan bağlantısı olduğu gibi bazılarıyla daha yakın bir ilişki içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle, yeni karakterimizin bu denli ilişkiler kurup kuramayacağı şimdilik büyük bir muamma gibi görünüyor. Ancak Leslie, Ryan Wilder rolünün hakkını verecek ve bu rolü başarıyla üstlenecek esaslı biri gibi duruyor. Röportajlarından edindiğimiz bilgilere bakacak olursak şimdiden bu rol için kolları sıvamış durumda kendisi. Aslında izleyeceğimiz ikinci sezon, bir nevi başlangıç niteliğinde olacak ve tamamen yeni maceralara yelken açıyor olacağız.

Batwoman 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

En nihayetinde, Batwoman’ın yeni sezonunu 2021’den önce izleme fırsatımız olmadığı için, daha fazla ipucunun biz seyircilere yavaş yavaş verileceği öngörülüyor. Bu sezon, bünyesinde barındırdığı birçok karakter ve olayın şekillenmesi açısından önemli bir konuma sahip olacak. Sonuçta Batsuit ve çeşitli araçların kullanımı gibi konularda şimdilik herhangi bir önizleme gösterilmemiş durumda. Dizinin bu yenilenmeyle birlikte havalı bir geri dönüş sağlayıp Arrowverse’ün en vurucu yapıtaşlarından birisi olacağı umuluyor.

Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz neler? Özellikle son zamanlarda yaşanan ırkçılık olaylarından sonra dizinin böyle bir politika izlemesi size neler düşündürttü? Sizce Javicia Leslie bu rolün altından başarıyla kalkabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Lucifer 5. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    LGBTQ+ topluluğu ve siyahlar için tatmin dizisi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neowise kuyruklu yıldızı

Neowise Dünya’nın Çok Yakınında: Çeyrek Yüzyılın En Parlak Kuyruklu Yıldızı Gökyüzünde

Chilling Adventures of Sabrina 5. Sezon çizgi roman

Chilling Adventures of Sabrina 5. Sezon Çizgi Roman Olarak Geliyor