in ,

Crisis on Infinite Earths Yaratıcıları Eski Çizgi Romanlar Hakkında Konuştu

Crisis on Infinite Earths dizisinin sona ermesiyle beraber çizgi romanlarının yaratıcıları bazı açıklamalarda bulundular.

Crisis on Infinite Earths
- Reklam -
- Reklam -

DC Comics ekranlarda her ne kadar geri planda kalan yapımlarla yer alsa da, çizgi roman dünyasına adını altın harflerle kazımış pek çok yapıma sahip. DC’nin imza çizgi romanlarının ilki olan Crisis on Infinite Earths ise sadece 1985-86 yıllarının değil, günümüze kadar gelen bütün çizgi romanların arasında en çok satanları arasında. Pek çok okuyucu bu yapımın sevilme sebebi olarak sadece senaryosunu değil, aynı zamanda detaylarla bezeli çizimlerini gösteriyor.

Çizgi romanın yayınlanmasından onlarca yıl sonra DC Comics, The CW kanalındaki Arrowverse dizileri aracılığıyla Crisis on Infinite Earths uyarlamasını ekranlara getirmeyi başardı. Televizyon ekranlarında yer alan COIE bölümlerinin, her ne kadar devasa bir bütçeyle hazırlanmamış olsalar da, Avengers: Endgame ile kıyaslanabilecek bir düzeye eriştiği söyleniyor. Ekranlara yansıtılan bu çizgi roman uyarlaması Arrowverse bölümleri tabii ki de romandan farklı olaylara sahne olurken karakterlerde de ciddi değişimler yapmak zorunda kaldı. Yeni bölümlerin çıkmasını takiben Entertainment Weekly’e konuşan çizgi roman yaratıcıları Marv Wolfman ve George Perez bazı açıklamalarda bulundu.

Crisis on Infinite Earths

- Reklam -

Crisis’in senaristliğini üstlenmiş Wolfman öncelikle serisinin çizeri Perez’e övgüler yağdırdı. Defalarca kez Perez’in her bir karakter için kusursuz birçok tasarımı olduğunu söyledi ve DC hayranlarının bunları görmesi gerektiğine vurgu yaptı:
“George’un sanat çalışmaları o kadar harika ki, keşke çizgi romanların sayfa sayıları iki katı daha fazla olsaydı ve bir senaryoları olmasaydı; bu şekilde George tek bir sayfaya devasa karakterler çizebilirdi ve biz de onların ne kadar güzel olduklarını görürdük. Crisis George’un kariyerinde yarattığı en güzel şey, benim de öyle. Çok güçlü bir çizgi roman. İnsanlar keşke bir sayfadaki panellerde George’un çizdiği karakterleri küçücük görmek yerine tam bir sayfa boyutunda görebilselerdi.”

Wolfman ve Perez: “Tüm karakterlerin hafızasını silmek isterdik”

Bu cümlelerin ardından Wolfman ve Perez o zamanlarda imkanları olsaydı Crisis’i hazırlarken neleri farklı yapacaklarından bahsetti:
“Eminiz ki DC evreninde Crisis çizgi romanına dahil etmeyi unuttuğumuz pek çok karakter kaldı ve bunun yanı sıra çok daha ön plana çıkarmak istediğimiz bazı karakterler vardı. Eğer şimdi yapacak olsaydık Crisis’ten sonra bütün karakterlerin hafızasının silinmiş olmasını isterdik. Bizim düşüncemize göre eğer karmaşaların olmadığı bir evren yaratmak istiyorsanız, bu evreni neyin oluşturduğunu kimsenin bilmediği bir evren oluşturmalıydınız.”
Crisis on Infinite Earths cr

Crisis on Infinite Earths’ün yaratıcıları onlarca yıl sonra bile yaptıkları işten memnun gözüküyorlar. Hatta bu işi halen kariyerlerinde yaptıkları en iyi iş olarak görüyorlar. Çizgi romanlardan farklı olarak ilerleyen COIE dizisinin son bölümü ise geçtiğimiz gün yayınlanarak tartışmalı bir finale imza attı.

Peki ya sizler çizgi romanı okudunuz mu? Peki ya diziyi izleme fırsatına eriştiniz mi? Aradaki farklılıkları nasıl buldunuz?

- Reklam -

Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Crisis on Infinite Earths Bölümünde Sinematik Evrenden The Flash Sürprizi

Kaynak: CBR

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Orijinali ile çok büyük farkları yok aslında. Finalde eğer Barry ölüp, speedforceda sıkışırsa neredeyse aynısı olacak. Kingdom Come Süperman’i çok hoş bir eklenti olmuş. Bakalım Monitor amacına ulaşabilecek mi. Merakla bekliyoruz :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

SİYAD Türkiye Sineması

52. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri Adayları Açıklandı

The Dark Tower

The Dark Tower Dizisi İptal Edildi