Kaliforniya’daki D23 Expo etkinliği bütün hızıyla sürüyor. Etkinliğe ise Disney+ platformunda yayınlanacak yeni diziler damgalarını vurdu. Disney+ Originals olarak adlandırılan 3 yeni yapım daha hayranlarla tanıştırıldı.
Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige, Disney’in yeni platformunda yayınlanacak üç yeni yapımı duyurdu: Ms. Marvel, Moon Knight ve She-Hulk.
Diziler hakkında pek fazla detay verilmedi.
Ms. Marvel
İlk olarak 2013 tarihli Captain Marvel çizgi romanında boy gösteren, bir sene sonra da kendi serisine kavuşan Kamala Khan’ın maceralarına, çizgi dünyasından sonra artık dizilerde de konuk olacağız.
2015 yılında En İyi Çizgi Roman dalında Hugo ödülünü de kazanan çizgi romandan uyarlanan Disney+ dizisi için henüz bir tarih paylaşılmadı. Dizinin yapım koltuğunda komedyen Bisha K. Ali’nin oturacağı söyleniyor. Oyuncu kadrosu hakkında ise bir bilgi yok.
Moon Knight
Dilimize Marmara Çizgi etiketiyle kazandırılan Moon Knight çizgi romanının dizi haberleri bir süredir gündemdeydi. Dizi sonunda şekillendi ve Disney+ için kataloğa girdi.
Marvel evreninin problemli zihniyle meşhur, mistik unsurlarla yoğrulmuş tuhaf kahramanı Moon Knight’ı için, Marvel’ın Batman’i yakıştırmasını yapan da çok.
İlk defa 1975’te karşımıza çıkan Moon Knight karakterinin gerçek adı Marc Spector. Kendisine özel tasarladığı silahları, büyük bir şirkete sahip olması, kimliğini gizli tutması ve dedektifliğiyle Batman yakıştırması yapılan Moon Knight’ı ekranlarda görecek olmak harika haber.
She-Hulk
İlk olarak Savage She-Hulk #1’da karşımıza çıkan, Stan Lee ve sanatçı John Buscema’nın yaratımı olan karakterin gerçek adı Jennifer Walters. Bruce Banner’dan gamma ışınlarıyla dolu kan nakline maruz kalan Walters, Hulk ile benzer güçler kazanır. Ondan farkıysa sinirlendiğinde değil, sadece kendi istediği zaman dönüşüm geçirebilmesi.
Kevin Feige yeni yapımlar hakkında bizlerle fazla bilgi buluşturmadı. Ancak bu diziler bile Disney+ kanalının ne kadar yüksek sesle geldiğinin bir göstergesi gibi.
Disney+ platformu 12 Kasım 2019’da yayına başlayacak.
Peki siz bu dizilerden hangilerini merak ediyorsunuz? Yeni mecraya abone olacak mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
* Marvel’ın İlk Müslüman Süper Kahramanı “Ms. Marvel” Dizi Oluyor
* Disney’in Yeni Star Wars Dizisi The Mandalorian, İlk Fragmanıyla Bizlerle
Kaynak: Cnet
Moon Knight ve She-Hulk’ı merak ediyorum.