in

Game of Thrones Oyuncusu: “Sansa Stark’a Tecavüz Sahnesi Kariyerimin En Kötü Günüydü”

Game of Thrones dizisinde Ramsay Bolton’u canlandıran Iwan Rheon, kariyerinin en korkunç gününü Sansa Stark’a tecavüz sahnesinin çekildiği an olarak açıkladı.

Game of Thrones Ramsay Bolton Sansa Stark
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones 8 sezonluk macerasını geçen yıl sürdürdü. Dizi, finali dahil son sezonu ile birçok ağır eleştirinin odağı oldu. Öte yandan yapıma dair oyuncular ve yazarlardan gelen açıklamaların da ardı arkası kesilmiyor. Son olarak dizide Ramsay Bolton karakterini canlandıran Iwan Rheon bir açıklamada bulundu. Aktör, kariyerinin “en korkunç” anının Game of Thrones çekimleri sırasında Bolton’un Sansa Stark’a tecavüz ettiği sahne olarak tanımladı.

Bahsi geçen sahne, yayınlandığı dönemde de hem dizinin hayranlarından hem de farklı kesimlerden ağır tepkiler almıştı. Genel eleştiriler Taht Oyunları senaristlerinin, yapımı daha “sansasyonel” hale getirmek için böyle şiddetli bir sahneye yer vermekten çekinmemeleri üzerineydi.

Görünen o ki Ramsay Bolton’a hayat veren Iwan Rheon da farklı düşünmüyor. Misfits, The Dirt, Riviera, The Snow Spider ve Hurricane gibi yapımlarda boy gösteren Galli oyuncu Rheon, oyunculuk kariyerinin en kötü gününün Sansa Stark’a tecavüz sahnesinin çekildiği an olduğunu ifade etti.

- Reklam -

Game of Thrones Oyuncusu Iwan Rheon: “Korkunçtu”

Iwan Rheon, karantina sürecinde yazdığı bir albümün tanıtımı için basına çeşitli açıklamalarda bulundu. Söz, elbette dönüp dolaşıp HBO’nun Taht Oyunları dizisine geldi.

Game of Thrones Ramsay Bolton Sansa Stark

Metro’ya konuşan oyuncu, Ramsay’in Sansa’ya tecavüz ettiği ve bunu Theon’a zorla izlettiği sahne hakkındaki yorumlarını şu şekilde aktardı:
“Bu korkunçtu. Kimse orada olmak istemedi. Kimse bunu yapmak istemiyordu. Ancak bir hikâye anlatılacaksa bunu doğru şekilde yapmanız gerekir.

“Sahneyi ya da başka bir şeyi sansasyonelleştirmediler. İzlemesi çok, çok zordu. Bu ne yazık ki korkunç bir şey ve olmamalıydı. Kariyerimin en kötü günüydü.

- Reklam -

“Birisinin parmağını kestiğinizde, onu gerçekten görmüyorsunuz. Eğer yakın plan çekiyorsanız bu sadece bir plastik parçası. Sadece rol yapıyorsunuz, gerçek değil.

“Böyle bir durumun gerçekliğiyle başa çıkmak çok zor. Korkunç, çok kötü bir gündü.”
George R.R. Martin’in kaleme aldığı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde, olayların bu şekilde gelişmediği biliniyor.

Game of Thrones Sansa Stark

Peki siz söz konusu sahne hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir sahneye gerçekten gerek var mıydı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Kit Harington, Jon Snow Rolü Sonrası: “Dünyanın Daha Fazla Maskülen Karaktere İhtiyacı Yok”

Kaynak: Metro

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    G.O.T. izlememenin faydaları. Yeterince kötü şey var zaten gerçek hayatta bir de dizilerde geçmesi sinir bozucu ama dediği gibi öyle olması gerekiyordu sahnenin.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Oyunculuklar,müzik ve kurgunun şahane olduğu çok başarılı bir sahneydi.

    Kariyerinin en korkunç günü mü? Bir gariban tutsağın aletini kesmek, kadınları ve bebekleri canlı canlı tazılara yedirmek korkunç olmuyor da bu mu korkunç oluyor? Gündemde gelmek için gereksiz laflar işte.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yabani Dergi Bilimkurgu Özel Sayısı

Yabani Dergi Bilimkurgu Özel Sayısı Yayında

Doctor Strange 2

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Çekimleri Başlıyor