in

Martin Scorsese’nin Ünlü Suç Filmi “Gangs of New York” Dizi Oluyor

Gangs of New York dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Yapımın başına, filmin de yönetmeni olan Martin Scorsese getirildi.

Gangs of New York dizi martin scorsese
- Reklam -
- Reklam -

Gangs of New York dizi oluyor. Herbert Asbury’nin romanından filme uyarlanan yapım, şimdi de televizyona adapte ediliyor. Projenin başındaysa Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese yer alıyor.

İlk olarak 1928 yılında Herbert Asbury tarafından yayımlanan The Gangs of New York kitabı, daha sonra ünlü yönetmen Martin Scorsese imzasıyla 2002’de beyaz perdeye de taşınmıştı.

En iyi yönetmenlik, senaryo, başrol ve görüntü dahil 10 dalda Oscar adaylığı kazanan filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis ve Jim Broadbent gibi isimler yer alıyordu.

- Reklam -

Şimdiyse aynı kitaba dayanan bir televizyon uyarlaması için Miramax Television firması harekete geçti. Martin Scorsese’nin baş yapımcılığını ve ilk iki bölümün yönetmenliğini üstleneceği dizi, ön hazırlık sürecine geçti.

Gangs of New York Uyarlaması Filmde Olmayan Karakterleri Anlatacak

Senaryosu oyun yazarı ve senarist Brett Leonard (The Lawnmower Man, Virtuosity) tarafından kaleme alınacak dizi, filmde yer almayan yeni karakterlerin hikâyelerini takip edecek. Uyarlama, odağını kitap özeline tutacak.

Herbert Asbury’nin kitabı, 1920’li yıllarda ABD’de uygulanan içki yasağı döneminde geçiyor. İtalyan-Amerikan mafya egemenliğine odaklanan eser, New York’taki rakip çeteler arasındaki çatışmaları ayrıntılarıyla masaya yatııyor. Bu dönem, daha önce Scorsese yapımcılığında Emmy ödüllü HBO dizisi Boardwalk Empire’da da ekrana taşınmıştı.

Gangs of New York dizi uyarlama martin scorsese

Dizinin hangi kanalda ve ne zaman yayınlanacağı, hangi oyuncuları kadrosunda barındıracağı gibi detaylar henüz açıklanmadı.

- Reklam -

Scorsese, dizi uyarlaması hakkında şunları kaydetti:

“Amerika tarihi ve mirasının bu dönemi, iki saatlik bir iflmde tam olarak keşfedemeyeceğimiz zengin karakterler ve hikâyelerle dolu. Bir televizyon dizisi, bu renkli dünyayı ve bu dünyanın toplumumuz üzerinde hâlâ sürdürdüğü etkiyi hayata geçirmek için bize gerekli zamanı ve yaratıcı özgürlüğü sağlar.”

Martin Scorsese’nin bir sonraki filmi Killers of the Flower Moon, prömiyerini 2023 yılında Cannes Film Festivali’nde yapacak. Öte yandan Scorsese, Hulu dizisi The Devil In the White City’nin de yürütücü yapımcılığını üstleniyor.

Gangs of New York martin scorsese

Siz Gangs of New York dizi uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros., Cartoon Network Stüdyosunu Kapatıyor

Warner Bros. 30 Yıllık Cartoon Network Stüdyosunu Kapatarak WB Çatısı Altına Alıyor

Robbie Coltrane hayatını kaybetti olum

Harry Potter’ın Hagrid’i Artık Aramızda Değil: Robbie Coltrane Yaşamını Yitirdi