in

Yeni Red Kit Dizisi Duyuruldu: Gölgesinden Hızlı Ateş Eden Kovboy Geri Dönüyor

Red Kit geri dönüyor! Bir döneme damga vuran çizgi roman uyarlaması Lucky Luke dizi olarak izleyici ile buluşacak.

Red Kit Dizisi yeni lucky luke
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü çizgi roman uyarlaması Red Kit yeni dizisi ile yıllar sonra ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. Federation Entertainment, orijinal adı Lucky Luke olan çizgi roman için çağdaş bir uyarlama geliştirdiğini duyurdu.

Gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboy Red Kit, yeni bir televizyon uyarlamasına kavuşuyor. Federation Entertainment, daha önce 2009 yapımı Billy the Kid uyarlamasında yer alan Fransız aktör Michael Youn ile diziyi geliştirmek için anlaşmaya vardı. Orijinal çizgi romanlara dayanan yeni Red Kit dizisi; aksiyon, macera ve komedi türlerini bir araya getirecek. Youn aynı zamanda ortak yapımcı olarak görev alacak.

red kit dizi

- Reklam -

Belçikalı karikatürist Morris de Bevere tarafından aratılan ve özgün adı Lucky Luke olan çizgi roman serisi, sadık beyaz atı Jolly Jumper (Düldül) ve köpeği Rantanplan (Rin Tin Tin) ile Vahşi Batı’da suçluların peşine düşen bir kovboyun maceralarını konu alıyor. Özellikle ikonik Dalton Kardeşler (Joe, William, Jack ve Averel) seriyi unutulmaz yapan karakterler arasında yer alıyordu.

İlk defa 1949 yılında yayımlanmaya başlayan çizgi roman, ülkemize de görece erken gelmiş ve 1956 yılından itibaren çeşitli yayıncılar tarafından Türkçe olarak okurlarla buluşturulmuştu. Pek çok neslin beraber büyüdüğü Red Kit, çizgi roman ile birlikte çizgi dizi ve filmler ile de popülerliğini korumuştu.

Red Kit Dizisi ile Yalnız Kovboy, Vahşi Batı’daki Serüvenine Geri Dönüyor

Federation Entertainment, dizi uyarlamasında Fransız yapım şirketi Un pour Tous Productions ile işbirliği yapıyor. Lucky Luke, Vahşi Batı’yı odağına alıyor ve klasik Western maceralarının parodisi olarak da karşımıza çıkıyor. Red Kit’in kültür dünyasındaki kalıcı yerini de unutmamak gerekiyor.

Henüz bir ismi açıklanmamış olan dizi, Lucky Luke ile birlikte pek çok karakteri ekrana geri getirecek. Dalton Kardeşler, Kalamiti Jane, Pat Poker ve Rin Tin Tin yapımda kesin olarak yer alacak.

Red Kit Dizisi yeni lucky luke

- Reklam -

Fransa’nın popüler komedi yönetmenlerinden olan Michael Youn, projeye büyük bir coşkuyla yaklaşıyor. Kendisinin ilk açıklamaları şöyle oldu:

“Çizgi romanlarının büyük bir hayranı olarak bu maceraların bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Bunu izleyicilerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

Serinin orijinal çizgi romanlarda olduğu gibi hem genç hem de yetişkin izleyicilere hitap etmeyi başarması hedefleniyor.

Dizinin çıkış tarihi ve oyuncu kadrosu da şimdilik açıklanmadı.

Siz bu dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cbr

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Çok sevindim, en bayıldığım çizgi filmlerden. Ara ara açar izlerim rastgele :slight_smile:

  2. Avatar for ErolYerlikaya ErolYerlikaya dedi ki:

    Aşırı derece de harika bir çizgi diziydi. Umarım eski çizgi dizileri de tekrar canlandırılması dileğiyle. :star2: :star2: :star2:

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bu çizgi film tehlikeli arkadaşlar. Diğer eski çizgi filmler öyleymiş. Dünya yasaklamış ( Pepe Le Pew). Bunun farkı ne? Silahlar var, hırsız daltonlar var. Hırsızlığa, kötülük yapmaya çocuklarımız özenmesin :upside_down_face:

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ret Kit"in bazı bölümlerinde ince ince Amerikalılarla dalga geçiyor.

    Örneğin general Custer işe yaramaz, kafayı yerlilerle bozmuş, ana kuzusu olarak karikatürize edilir, başkan Grant da tıpkı Custer gibi dalga geçilen birisi Ret Kit’in bazı bölümlerinde.

    Şimdi yazarken aklıma geldi. Rus çarı ve İngiltere kraliçesi de bu dalga geçilmeden payını alıyor. Galiba Franszlar tarihsel düşmanları kim varsa dalga geçmişler Ret Kit aracılığıyla.

  5. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Konuyla ilgili ama yine de uzak bir yorum yazacağım.

    Komşum bahsetti. Bir arkadaşı hapse girmiş. Gerçek bir olay! Koğuşta artık nasıl çıktı bilmiyorum daltonların isimleri hakkında konuşulmaya başlanmış. O vardı, bu vardı, şu vardı derken bir türlü tam sayamamışlar ve haliyle kavga çıkmış. Laf dalaşları ardından koğuş bölünmüş, kimi şöyle böyle diyor kimi öyle böyle diyor. Uzadıkça uzamış.

    Sonra telefon hakkını kullanan biri sormuş isimlerini öğrenip muhabbeti kapatmış. Kırk yıl düşünsem koğuş müdavimi daltonların yerli koğuşlarda tartışılacağı aklıma gelmezdi. Gerçek her zamanki gibi kurgudan önde dörtnala koşuyor… :upside_down_face:

    Dizisi çıkacağına sevindim, :+1: :hugs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Antoine de Saint-Exupery: Aşk Mektupları Consuelo Suncin

Küçük Prens’in Yazarının Aşk Mektupları, Uzun Bir Miras Kavgası Sonrasında Yayımlanıyor

Denizin Çağırışı - Kemal Bilbaşar

Denizin Çağırışı: Kemal Bilbaşar’ın “Boşluk” Tahayyülü