in

Stephen King Uyarlamalarında Sıra “Ejderhanın Gözleri”nde

Stephen King’in Kılıç ve Büyü türündeki romanı “Ejderhanın Gözleri” Hulu dizisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor!

Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Bir Stephen King uyarlaması ile daha karşınızdayız. Hem siz hem de biz bu giriş paragrafını onlarca defa okuduk. Korku edebiyatının usta ismi Stephen King, bir kitabıyla daha ekranlara geliyor. King’in vakti zamanında 13 yaşındaki kızı için yazdığı bu eser, Hulu ekranlarında olacak.

Stephen King’in kalemi ağırlıklı olarak korkuya bulanmış olsa da, fantazi, bilimkurgu, dram gibi türlerde de sayısız eser verdiği bir gerçek. Bu defaki eserini Kılıç & Büyü (Sword and Sorcery) kategorisine rahatlıkla koyabiliriz.

Geçtiğimiz günlerde Disney bünyesine katılacağı kesinleşen Hulu için üretilecek olan bu proje, bir başka King – Hulu ortaklığını daha akıllara getiriyor: Castle Rock.

- Reklam -

Yazar ve yürütücü yapımcı koltuğunda The Lego Batman Movie, Pride and Prejudice and Zombies ve Beetlejuice 2 filmlerinden de hatırlayacağımız Seth Grahame-Smith’in oturacağı yapım şimdiden merakımızı cezbetti bile.

- Reklam -

Hulu’ya Stephen King dünyasından bir eser uyarladığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Smith, kitabın mirasını ve ruhunu onurlandıracaklarını söyleyerek iddialı açıklamalarda bulundu.

Dilimize İnkılap Kitabevi tarafından kazandırılan kitabının arka kapağı şöyle diyor:

Stephen King Ejderhanin Gozleri
Stephen King şöyle diyor:’Kızım on üç yaşına gelinceye kadar ben de on üç roman yazıp bitirmiştim,ama hiçbirini okumuş değildi. Beni çok sevdiğini her fırsatta ifade etmesine karşın, yarattığım vampirlere, hortlaklara garip yaratıklara ilgi gösterdiği yoktu. Bir gece çalışma odama kapandım, başlangıçta ‘Peçeteler’ adını vermeyi tasarladığım bu kitabı yazmaya koyuldum. Taslak bittiği zaman kızım Naomi aynı hevessiz tutumuyla eline aldı. Ama okudukça kitap onu kendine esir etti. Derken bir gün yanıma gelip beni kucakladı, “Bu kitabın bir tek kusuru var”, dedi. “Bitmesini hiç istemiyordum, oysa bitiverdi. “İşte bu kızıma büyük bir saygı duydum. Artık ona hep elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Konuşurken onu çocuk yerine koymaya da kalkışmıyorum. Bundan böyle kitaplarımı kendim için yazdığım kadar, onun için de yazıyorum.
“Ejderhanın Gözleri”ni tek uyarlamak isteyen Hulu değildi. 2012’de SYFY da bu kitabı bir film ya da mini dizi yapmak için yola çıkmış ancak işler pek de yolunda gitmemişti.

“Ejderhanın Gözleri” için şimdi yeni bir şans var. Dileriz bunu güzel değerlendirirler. Biz de bir King uyarlamasından daha bağrımıza taş basarak ayrılmak zorunda kalmayız.

Siz ne dersiniz? Kitabı okumuş muydunuz? Forumlarımıza gelerek yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: io9

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Çok ilginç yahu… Stephen King bu kitabı 1984’te yayımlatmış. Kılıç ve Büyü türünde olduğu için merak edip ilk birkaç sayfasını okuyayım dedim. Kitapta bir kral var ve adı Roland The Good (İyi Roland). Bir de bunun hain bir başbüyücüsü var. Onun adı ne, bilin bakalım? Tabii ki Flagg :slight_smile: Silahşor ile Siyah Giyen Adam’ın mücadelesi bu kitapta bile sürüyor.

  2. Avatar for pcd pcd dedi ki:

    Flagg “Kara Adam” lakabıyla Mahşer kitabında da geçiyor, ben de Ejderha’nın Gözleri’ni okurken fark etmiştim. Kitaplar arası bağlantı konusunda King zirvede sanırım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who The Runaway

Doctor Who Sanal Gerçeklik Deneyimiyle Geliyor

daredevil 1 ust

Ed Brubaker’ın Ünlü Daredevil Serisi Şimdi Türkçe