in

The Good Place 4. Sezonuyla Birlikte Ekranlara Veda Edecek

Televizyondaki en orijinal işlerden biri olan The Good Place’in önümüzdeki sonbaharda başlayacak olan dördüncü sezonu dizinin aynı zamanda son sezonu olacak.

The Good Place
The Good Place
- Reklam -
- Reklam -

Sinemanın uyarlamalarla ve aynı formüllerle oluşturulmuş birbirinin kopyası yapımlarla dolduğu günümüzde televizyon altın çağını yaşamaya devam ediyor. Kısa sürede oluşturduğu hayran kitlesine bakılırsa bu çağın en nevi şahsına münhasır yapımlarından biri de The Good Place. Dizinin arkasında The Office, Parks and Recration ve Brooklyn Nine-Nine gibi dönemin en iyi komedi dizilerinde de parmağı olan Michael Schur var.

Özellikle bir komedi dizisinde görmeye alışkın olmadığımız ahlak felsefesi muhabbetleriyle, hikayesinde sık sık yaptığı ters köşelerle ve en önemlisi tüm bunları yaparken eğlencesinden hiçbir şey kaybetmemesiyle bizim de favori dizilerimizden biri olan The Good Place için kötü haberi geçtiğimiz günlerde dizinin Twitter hesabından Schur verdi: Dizi dördüncü sezonuyla beraber final yapacak.

Aslında bu tam olarak kötü bir haber sayılmaz. Çünkü dizinin bitmesi tamamen Schur ve yazar ekibinin kararı ile olmuş. Yani kanal tarafından sona erdirilmesinden ya da sırf başarılı oldu diye hikayenin sakız gibi uzatılmasındansa hikayenin doğal bir sona ulaşması izleyicileri biraz olsun rahatlatacaktır.

- Reklam -

Schur’un The Good Place hakkındaki açıklaması şöyle:


The Good Place ikinci sezon onayını aldıktan sonra, yazarlar ve ben elimizden geldiğince dizinin izleyeceği yolu planlamaya başladık. Keşfetmek istediğimiz fikirleri ve bu fikirleri sunmak istediğimiz tempoyu göz önüne aldığımda; dört sezonun -50 bölümden biraz fazla- dizi için doğru yaşam süresi olduğunu hissettim. Geçtiğimiz birkaç senede diziyi dört sezonun ötesine götürmenin cazip geldiği anlar oldu, ama bunun sebebi çoğunlukla bu diziyi yapmanın nadir, yaratıcı olarak tatmin edici bir zevk olmasıydı. Günün sonunda sırf su çok sıcak ve hoş diye havanda su dövmek istemiyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dördüncü sezon son sezonumuz olacak.

NBC ve Universal TV’ye bize The Good Place’i yapma ve kendi takvimimize göre bitirme şansı tanıdıkları için sonsuza dek minnettar olacağım. Ayrıca ekran önü ve arkasındaki yaratıcı ekibe de sıkı çalışmaları ve oldukça tuhaf bir fikre olan bağlılıklarından dolayı minnettarım. Bu dizide çok sık sorduğumuz bir soru var: “Birbirimize ne borçuyuz?”. Benim için cevap şu: Hepinize çok şey borçluyum.

Bu sonbaharda yayınlanacak harika final sezonunu dört gözle bekliyoruz.
Dizinin bitiyor olması her ne kadar üzücü olsa da Michael Schur‘ın karşımıza çıkaracağı bir sonraki tuhaf ve şahane diziyi heyecanla bekliyorum.

Peki siz The Good Place’i izlediniz mi? Diziyle ilgili düşüncelerinizi forumlarımız üzerinden bizimle paylaşmayı unutmayın!

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Ben final yapmasından çok memnun oldum açıkçası. Üçüncü sezon yeni çıktığında keşfettiğim için tüm bölümleri 5-6 hafta içinde tükettim. Tüm bölümlerinde çok keyif almakla birlikte, ikinci sezon ilk sezonun laciverdi olarak başlayıp sadece bizim ilk sezon finalinde açığa çıkan plot twist üzerinden yürüyerek devam etti ve sezonun ikinci yarısında anca hikaye devam etti. 3. sezonda ise hikaye devam etmekle birlikte bazı şeyler biraz zorlama ilerledi gibi hissettirdi ama sistemin hatasını göstermek içinde en iyi yoldu sanırım ve başka da gideceği yol yoktu.

    Cennete yanlışlıkla düşen dört aptalın hikayesini anlattılar. 2. sezonda kandırdık deyip aynı hikayeyi ve kaçışlarını konu ettiler. 3. sezonda ikinci şansla dünyaya gönderildiler ve onu da şartlar gereği efektif kullanamasalarda daha iyi bir insan oldular. 4. sezonda gerçek cennette saklanıp dertlerini anlatacaklar. Bundan daha ilerisi yok ki. Sistem komple değişip mutlu sonla kapanması gerekiyor artık. Uzatsalardı ama diziyi kötü hatırlarız diye düşünüyorum.

  2. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Iki sezonunu izledim bunlara göre yorum yapayım. Ilk sezonu çok başarılı bulsamda ikinci sezonda iyice sacmalamalari beni diziden soğuttu. Ilk sezonda olaylar bu evrenin mantığı içinde ilerlerken güldürüyor ve merak ettiriyordu. İkinci sezonda mantık tamamen bırakıldı ve absürt komedi haline büründü ki bunuda basaramadilar. Ilk sezondaki ahlak fesefesi konularıni zaten tamamen bıraktılar. En iyisi ilk sezonu izleyip veda etmek diziye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İbrahim Balaban

Usta Ressam İbrahim Balaban Törenle Uğurlandı

Stranger Things Oyun

Netflix İki Stranger Things Oyunuyla Geliyor