in

The Turkish Detective’in Başrolünde Haluk Bilginer Yer Alacak: Yeni Paramount Dizisi Çalışmaları Başlıyor

The Turkish Detective dizisinin barşolü Haluk Bilginer oldu. İlk olarak 2020’de duyurulan ve Paramount+ üzerinden yayınlanacak yapımla ilgili çekimler bu ay başlıyor.

The Turkish Detective Dizisi Haluk Bilginer
- Reklam -
- Reklam -

The Turkish Detective dizisi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Paramount+, başrolünde Haluk Bilginer’in yer alacağı, günümüz İstanbul’unda geçen yeni suç dizisiyle ilgili yeni gelişmeleri paylaştı.

İlk olarak Haziran 2020’de duyurulan ve İngiliz yazar Barbara Nadel’ın romanlarından uyarlanacağı belirtilen The Turkish Detective dizisiyle ilgili önemli bazı bilgiler ortaya çıktı. 24 romandan oluşan aynı adlı seriden adapte edilecek dizi, Müfettiş Çetin İkmen, ortağı Mehmet Süleyman ve Dedektif Ayşe Farsakoğlu’nun yaşadıkları maceraları konu ediniyor. Ekibin çözeceği her suçun hikâyesinin kökleri İstanbul’un çok sesli, zengin kültüründen ve günümüz Türkiye’sinin renkli, heyecan verici gündelik yaşamından alacak.

The Turkish Detective Dizisi

- Reklam -

İlk yapılan açıklamada dizinin sorumlu koltuğunda Jill Offman’ın oturacağı söylense de bu isim değişmiş görünüyor. Lucky Man, Skins ve Ransom gibi yapımlarla tanınan Ben Schiffer, dizinin hem senaryosunu kaleme alacak hem de yürütücü yapımcılığını üstlenecek. The Girl With The Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız) ile tanınan Danimarkalı yönetmen Niels Arden Oplev ise, yönetmenlik koltuğunda oturacak. 8 bölümden oluşacak olan ilk sezonun yapımcı şirketleri arasında Miramax ve Ay Yapım yer alıyor.

Başrolünde Haluk Bilginer’in Yer Aldığı The Turkish Detective Dizisi 2023’te Çıkacak

Sonunda dizinin başrolü de belli oldu. Deadline’ın haberine göre Müfettiş Çetin İkmen karakterini şu sıralar Show TV’nin Baba adlı dizisinde oynayan Haluk Bilginer canlandıracak. Kendisine ortağı Mehmet Süleyman rolünde Ethan Kai ve Dedektif Ayşe Farsakoğlu rolünde ise Yasemin Kay Allen eşlik edecek.

The Turkish Detective Dizisi Haluk Biligner, Yasemin Kay Allen ve Ethan Kai

Paramount+’ta Orijinal Senaryo Dizileri ile ilgili departmanın başında yer alan Nicole Clemens, haklarını aldıkları The Turkish Detective dizisi ile ilgili şunları söyledi:

- Reklam -

The Turkish Detective dünyanın en çarpıcı, kültürel açıdan zengin şehirlerinin birinde geçen, evrensel olarak merak uyandıran bir suç gerilim dizisi. Paramount+’ın büyüyen küresel izleyicisi için Barbara Nadel’ın inanılmaz romanlarının bu dizide hayat bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

The Turkish Detective’in 2023 yılı içerisinde Paramount+ ile dünya çapında gösterime girmesi planlanıyor. Dizinin ülkemizde yayınlanıp yayınlanmayacağı, yayınlansa bile henüz hizmet vermeyen dijital yayın servisi yerine hangi platformda izleyicilerle buluşacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Paramount+’ın yeni dizi hamlesini sizler nasıl buldunuz? Kitapları okumuş muydunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Serhat Serhat dedi ki:

    Sanırım oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer yoksa o dizi internet dizisi sınıflandırmasına girmiyor.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Sanırım Haluk abi bu ara paraya sıkıştı.
    Şaka bir yana, dizileri ve performansı çok iyi. Ama sadece onun olduğu dizilieri izlemek ve ekranda bu kadar çok gözükmesi hoşuma gitmiyor. İnsan özlemek de istiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lilith'in Dölü - Octavia E. Butler | Haftanın Kitabı #217

Lilith’in Dölü – Octavia E. Butler | Haftanın Kitabı #217

Buz Devri Sincap Scrat palamudunu yedi

Bir Devrin Sonu: Ice Age’in Sincap Scrat’i Sonunda Meşe Palamudunu Yedi (Video)