in ,

Netflix ve HBO’nun Hayata Geçmemiş “Yüzüklerin Efendisi” Projeleri Ortaya Çıktı

Yüzüklerin Efendisi dizisinden önce Tolkien Estate, HBO ve Netflix dahil birçok platformla çeşitli alternatifleri değerlendirmişti.

yüzüklerin efendisi hbo netflix projeleri
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power, Amazon Prime Video tarafından geliştirildi. Ancak Orta Dünya’da geçecek yeni yapımlar için Tolkien Estate, HBO ve Netflix dahil pek çok yapımcıyla görüşmüştü.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre HBO ve Netflix’in dahil olduğu birden çok Yüzüklerin Efendisi proje fikirleri Tolkien ailesine sunulmuştu.

Amazon’un dev bir bütçe ile ekrana taşıdığı ve J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisinden ekrana uyarlanan ilk sezonunun sonuna geliyor. 2.  sezon onayını alan ve çekimlere İngiltere’de başlayan yapım birçok hayran tarafından merakla bekleniyor. Ancak eleştirmenler ve izleyicilerin bir kısmı tarafından beğenilen diğer kısmı tarafından olumsuz notlar alan yapım, Orta Dünya için planlanan tek uyarlama değildi. Amazon’un The Rings of Power yapımı ile Tolkien ailesine farklı türden uyarlamalar da sunulmuş.

- Reklam -

Sunulan projeler arasından en dikkat çeken iki marka ise HBO ve Netflix. Tolkien Estate’e kendi uyarlama yapımlarını sunan dijital platformlar, nihayetinde telif yarışını Amazon’a kaybetmişti.

HBO, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Yeniden Çekmek İstemişti

Yapılan açıklamada HBO’nun uyarlama fikri için Tolkien Vakfı’na sunduğu proje Orta Dünya’nın Üçüncü Çağı’nı temel aldığını söylüyor. Ancak bu durum Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yeniden çekilmesi anlamına geleceği için aile tarafından olumlu karşılanmamış. Bununla birlikte Tolkien Estate ilk etapta Jackson’ın üçlemesini kitaplara uygun bulmadığını da söylemişti.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film oyun hakları satılıyor

Bir diğer proje ise Oscar ödüllü film yapımcısı Anthony McCarten tarafından sunulan Shakespeareyen bir Orta Dünya yorumuydu. Ancak bu projede Patrick McKey ve J.D. Payne tarafından sunulan The Rings of Power karşısında rafa kaldırıldı.

Netflix’in Marvel Benzeri Sinematik Evren Fikri Tepki Topladı

Netflix’in ise Orta Dünya’ya daha farklı bir bakış açısı sunmak istediği söyleniyor. Dijital platform, Marvel’ın 2008 yılından bu yana yaptığı Sinematik Evren’e benzer planını Tolkien Estate’e açıklayarak Aragorn, Gimli ve Gandalf’ın solo dizi projelerini Tolkien Vakfı ile paylaşmış. Ancak aile bu projeye oldukça büyük bir tepki göstermiş. Bu tepkiden sonra Netflix projeye devam etmemiş.

Bilindiği üzere Tolkien Estate’in en sonunda onay verdiği yapım ise Amazon Prime Video’nun yapımcılığını üstlendiği The Lord of the Rings: The Rings of Power yapımı oldu. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nde yaşanan olaylardan yüz yıllar öncesinde geçen senaryo, Orta Dünya’nın İkinci Çağı’na odaklanıyor.

- Reklam -

The Rings of Power Favori Değildi

J.D. Payne ve Patrick McKey’in yapımcı koltuğunda oturduğu The Rings of Power ise rakipleri arasından sıyrılarak ekran uyarlamasına kavuştu. McKay ise süreci şu şekilde anlatıyor:

“Mücadele ettiğimiz kişilerin senaryoları kâğıt üzerinde beklentileri daha iyi karşılıyordu. Biz onların arasında favori bir seçim değildik.”

The Rings of Power 6. Bölüm İncelemesi

Amazon Studios TV yardımcı yöneticisi ise kendilerinin bu mücadeleyi “bütünleşik tutkuları ve Tolkien’e olan sarsılmaz bağlılıkları” ile kazandıklarını söylüyor. Proje için değerlendirilen yönetmenler arasında Russo Kardeşler gibi marka isimlerin bulunduğu da kaydediliyor.

Siz sunulan diğer projeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    HBO çekse belki iyi olabilirdi.

  2. Avatar for madani madani dedi ki:

    Bazı şeyleri tadında bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Sinematik evren olayını mantıklı bulmuyorum. Keşke güç yüzükleri dizisini HBO yapsaydı daha iyi bir dizi görebilirdik.

  3. Avatar for silence silence dedi ki:

    “Mücadele ettiğimiz kişilerin senaryoları kâğıt üzerinde beklentileri daha iyi karşılıyordu. Biz onların arasında favori bir seçim değildik.”

    Amazon Studios TV yardımcı yöneticisi ise kendilerinin bu mücadeleyi “bütünleşik tutkuları ve Tolkien’e olan sarsılmaz bağlılıkları” ile kazandıklarını söylüyor. Proje için değerlendirilen yönetmenler arasında Russo Kardeşler gibi marka isimlerin bulunduğu da kaydediliyor.

    Bu bilgileri daha önce verselerdi de kimse umutlanmasaydı. Tolkien’e olan sarsılmaz bağlılık olarak yazılan her şeyin aksi bir yön çizmek; anladığım bu. Bütünleşik tutku olarak ise, düşündüm düşündüm nasıl bir tutkuları olduğunu çözemedim. Kitapları okudum ama okumamış olsam bile uyarlama çok çok çok … çok kötü. Zaten kitapları okumamış olsam hiç bir şey anlamam. Eleştiri yapacak bir yetkinlikte değilim ama zaman meselesini hiç çözemedim ve çözmeyi de bıraktım. Sadece bakıyorum ekrana bir umut güzel bir şey çıkar diye. Hüküm Dağı’nın oluşması bile heyecanlandırmadı ya.

  4. Avatar for EzbenderTheSword EzbenderTheSword dedi ki:

    Tutku mutku yok. Herkes olaya “duygusal’’ bakmış.
    Tolkien evreninden, mantığından ve felsefesinden gram fikri olmayan insanlar da senarist olarak kötü iş çıkarıp bu büyük” duygusal" işin kaymağını yemiş. Ortaya da açıkcası çok kötü bir iş çıkmış. Şimdi de ders aldık fln fln diyorlar. Yürüsün gitsinler diyorum.

  5. Avatar for alladiyeku alladiyeku dedi ki:

    İnternette bir yorum görmüştüm. “Proje, Netflix’e verilmeyerek ne kadar iyi yapıldığıysa Amazon’a verilerek de o kadar kötü yapılmış” gibi bir şeydi. HBO belki bir şeyler yapabilirdi…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yemek Sandalyeleri

Canlı Renklerle Tasarlanan Yemek Sandalyeleri ile Evinizin Atmosferini Değiştirin

kelime müzesi ankara

Türkiye’nin İlk ‘Kelime Müzesi’ Ankara’da Kapılarını Edebiyatseverlere Açtı