in

Zaman Çarkı Dizisindeki Moiraine Nasıl Olacak?

Zaman Çarkı dizisinin yapımcısı Rafe Judkins, Rosamund Pike’ın âdeta Moiraine karakterini oynamak için yaratıldığını söyledi.

Zaman Çarkı
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi Zaman Çarkı dizisinde oynayacak ilk oyuncu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ve ünlü aktris Rosamund Pike‘ın Moiraine Damodred’i canlandıracağının duyurulması serinin hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Bununla birlikte bu seçimi sorgulayanlar da yok değildi. Hatta Twitter üzerinde gerçekleştirilen bir soru-cevap etkinliğinde dizinin yapımcısı Rafe Judkins‘e sorularını ve endişelerini yöneltenler bile oldu. Ama Judkins verdiği cevaplarla yüreklere âdeta sular seller serpti.

Örneğin, Rosamund Pike’ın Moiraine Damodred’ten çok daha uzun olduğu yönündeki bir eleştiriye yapımcının verdiği cevap şöyle:

“Benim için en önemli şey bu karakterleri aslına en uygun ve sadık bir şekilde ekrana taşımak. Fiziksel özelliklerinden ziyade rol yapma kabiliyetlerine daha çok önem veriyorum. Çocukken Hugh Jackman’ın Wolverine olarak seçildiğini duyunca çok öfkelendiğimi hatırlıyorum. Çünkü Wolverine’in boyu 1,60 ama Jackman 1,88! Uzun boylu olması benim için karakterin özüne tersti. Ama X-Men’i izlediğimde… Hugh Jackman’in gerçekten de Wolverine olduğuna ikna oldum. O nedenle benim için asıl önemli olan şey oyuncunun canlandırdığı karakteri bütünüyle benimsemesi, fiziksel benzerliği değil. Ayrıca peruklar, boyalar ve ışıklandırmalar sayesinde Zaman Çarkı karakterlerinin ikonik görüşlerini elde etme imkânımız da var.”

- Reklam -

Zaman Çarkı Dizisi Yaklaşıyor

zaman carki ust 2

Judkins, Moiraine rolü için Oscar ödüllü oyunculardan tutun da dünya çapında meşhur isimlere dek pek çok aktrisle görüştüğünü belirtmiş. Ancak Rosamund Pike ile gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinin ardından başarılı oyuncunun bu iş için biçilmiş kaftan olduğuna karar vermiş. Pike bu görüşme sırasında Moiraine karakterinin kendisi için ne çok şey ifade ettiğinden ve kitaptaki vazifesinden oldukça heyecanlı bir şekilde söz etmiş. Karakteri ve onu neyin motive ettiğini çok iyi anladığı oldukça açıkmış.

- Reklam -

Bir diğer önemli soru da karakterlerin aksanlarının nasıl olacağı yönündeydi. Judkins, Moiraine için Pike’ın kusursuz BBC İngilizcesini kullanmayı amaçladıklarını söylemiş. Dolayısıyla Damodred Evi’nin diğer fertleri de bu şekilde konuşacak. Aynı şekilde, Lan‘ın aksanı da Malkieri için belirleyici olacakmış.

Bildiğiniz gibi, Brandon Sanderson kısa bir süre önce dizinin kitaplardan farklılık göstereceğini ve ilk bölümlerin Moiraine’in etrafında şekilleneceğini söylemişti. O nedenle bu oyuncu seçiminin önemi de iyice artıyor.

Zaman Çarkı dizisinin çekimleri önümüzdeki eylül ayında Prag’da başlayacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for serotonin serotonin dedi ki:

    Rosamund Pike’da bence adeta bir Aes Sedai suratı var. Kadın soğuk bakıyor :smiley: Ki normalde sinema oyuncusu ama bir dizide oynayacak. Saçları sarı olsa da artık makyaj peruk denen şeyler var halledilir. Sadece biraz uzun ama bence de bu o kadar sorun olmamalı. Seviyorum ve yakıştırdım ben Pike’ı role :slight_smile:

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Zaman Çarkı dizisi konusunda duygularım asansör gibi oldu arkadaş, bir içime su serpiyorlar bir allahım nasıl olacak yahu diye dört dönüyorum kafamın içinde. :joy: Ama genel olarak bu işe çok negatif baktığım söylenemez, sonuçta hepimizin isteği ortaya başarılı bir iş çıkması. Çekimler Eylül’de başlayacağına göre şu birkaç aylık süre zarfında kastla ilgili epey haber duyacağız. Umarım güzel başlar ve öyle devam eder.

  3. Avatar for ali_akfirat ali_akfirat dedi ki:

    Hocam Brandon Sanderson fırtına ışığı arşivi serisinin yazarı. Zaman çarkı dizisinin yapımında rolü mü var acaba ?

  4. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Ben de yapımcıyla aynı fikirdeyim. Olabilecek en iyi seçimlerden birisi olmuş kendisi. Böyle devam.

  5. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Zaman Çarkı’nın son üç kitabının da yazarı kendisi. Bu yüzden ona da danışıyorlar anladığım kadarıyla.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

kara panter kimdir ust

“Kara Panter Kimdir?” Raflarda

tutankamon 2

3 bin Yıllık Tutankamon Büstü İtirazlara Rağmen Satıldı: Mısır Ayağa Kalktı!