in

Anıl Can Uğuz’un Aynadaki Masallar’ı Raflarda

Anıl Can Uğuz’un anti-polisiye türündeki romanı Aynadaki Masal, DEX etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitaptan tadımlık bir ön okuma da haberimizde sizi bekliyor.

Aynadaki Masallar
- Reklam -
- Reklam -

İlk romanı Kalbimde Çivilerle Uyumuş Gibiyim ile dikkat çeken Anıl Can Uğuz’un ikinci kitabı Aynadaki Masallar, DEX Kitap etiketiyle yayımlandı. Kadıköy sokaklarında geçen roman tarihten, mitlerden ve dinlerden yola çıkarak hepimizin aşina olduğu ama başkalaşmış, bir kardeşlik hikâyesini anlatıyor.

Anıl Can Uğuz genç bir yazar. 1993 yılında İzmir’de doğan ve ardından Yeditepe Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği okuyan Uğuz, hem kısa film yazarlığı hem de çekim yapıyor. Varlık, Yasakmeyve, Şiirden, Lacivert, Şiiri Özlüyorum, Gard gibi birçok dergide yazıları ve şiirleri yayınlandı. Anlayacağınız sadece düz metinde değil, şiirde de başarılı bir isim. Öyle ki kaleme aldığı İncire Ağıt isimli şiir dosyası Ali Rıza Erten ve Arkadaş Zekai Özger şiir yarışmalarında başarı ödülüne layık görüldü.

Birçok şiir organizasyonunda dereceler elde eden Uğuz’un kaleme aldığı şiirleri İngilizce ve Norveççe gibi dillere de çevrildi.

- Reklam -

Yazarın yine DEX Kitap’tan çıkan ilk romanı Kalbimde Çivilerle Uyumuş Gibiyim de okurlar tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Aynadaki Masallar Kardeşini Arayan Bir Adamı Anlatıyor

İstanbul’da kardeşini arayan bir adam, kardeşini değil ama onun defterini bulur. Defterde her gün sonunda bir masal okur ve her masal onu başka bir arayışa götürür. İstanbul’un dehlizleri, içindeki dehlizlere karışır. Aradıkça kaybolur.

- Reklam -

Anıl Can Uğuz, Kalbimde Çivilerle Uyumuş Gibiyim’deki unutulmaz anti-kahramanından sonra ikinci romanı Aynadaki Masallar’la yeni anti-polisiyesini edebiyatımızın dalgalı denizinde özgürce dolaşması için bırakıveriyor.

Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.


* Leibowitz İçin Bir İlahi Yeniden Türkçede

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisine Kadın Gandalf Önerildi

Martin Scorsese

Martin Scorsese Marvel Filmlerini Eleştirdi