in

Brandon Sanderson’ın Alcatraz Serisi “Kara Yetenek” ile Devam Ediyor

Akılçelen Kitaplar’ın hızına yetişilmiyor! Brandon Sanderson’ın fantastik serisi Alcatraz’ın beşinci kitabı okuyucusuyla buluştu!

alcatraz kara yetenek ust
- Reklam -
- Reklam -

Çağımızın en üretken yazarlarından biri şüphesiz Brandon Sanderson‘dır. Kalitesi de üretkenliği kadar üst düzey bir yazar. Ülkemizde de adını Zaman Çarkı serisinin final kitabından sonra sık sık duymaya başladık. Akılçelen Kitaplar da yazarın hayranları için yeni kitaplarını hızlı bir şekilde bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Yayınevi zaman kaybetmeden Alcatraz serisinin beşinci kitabı “Kara Yetenek”i görücüye çıkardı.

Hatırlarsanız Akılçelen Kitaplar geçtiğimiz yılın aralık ayı ortalarında Alcatraz’ın da içinde olduğu iki yeni seriyi daha bizlerle buluşturmuştu. Üstünden bir hafta bile geçmemişti ki serinin ikinci kitabı da karşımıza çıktı. Hatta bir aydan biraz daha fazla bir süre geçmişti ki serinin iki yeni kitabı daha Türkçeye çevrildi!

Serinin şimdilik yayınlanan son ve beşinci kitabı da bizlerle! Serinin tanıtım bülteni şu şekilde:
alcatraz kara yetenek“Sanderson’ın gençler ve her zaman genç kalanlar için kaleme aldığı bu orijinal ve çılgın roman, Artemis Fowl ve Talihsiz Serüvenler Dizisi’ni anımsatıyor. İçinde barındırdığı mizah öğeleri gençleri gülmekten kırığ geçirecek ve yetişkinler de bu komik kitabın sayfaları arasında kendileri için bırakılmış zekice göndermeler bulacaklar… Şeytani bir zekanın ürünü olan son sayfayı çevirdiğinizde, kendinizi bu yetenekli yazarın kaleminden çıkan başka şeyleri okumayı isterken bulacaksınız.”

- Reklam -

– VOYA Dergisi

- Reklam -

Alcatraz zorda! Alcatraz Smedry, Kötü Kütüphanecilerin ordusunu alt etmeyi başardı ve Mokia Krallığını kurtardı. Ne yazık ki bütün bunlar olup biterken Smedry Yeteneklerini de kırmış oldu. Daha da kötüsü, babası dünyayı mahvedebilecek bir planı uygulamaya koymak üzere ve arkadaşı Bastille de komada. Alcatraz, Kötü Kütüphanecilerin arasına sızmak ve arkadaşaı Bastille’i kurtarabilmenin bir yolunu bulmak zorunda. Peki ya bu sefer yapamaz ve Kötü Kütüphaneciler kazanırsa?
Çeviri serinin diğer kitaplarında olduğu gibi Özge Özköprülü‘ye ait. Alcatraz’ın altıncı kitabının bu yıl içinde yayımlanması planlanıyor. Bu sürede seriye dair daha detaylı bilgi için yazarlarımızdan Beyzanur Merter‘in ilk iki kitap hakkındaki incelemesine göz atabilirsiniz.

İyi okumalar!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Bu seri Harry Potter in ilk 3 kitab gibi mibüyü sistemi filan nasıldır çok mu çocuksu.?

  2. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Serinin şöyle bir güzel incelemesi bulunuyor. Yazıdan ilk iki cilt hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. :krs:

  3. Avatar for ilo_kygn ilo_kygn dedi ki:

    Yazarın bir çok kitabını okudum ve geri kalanlarının da hepsini okumayı planlıyorum. Okuduğum kitaplar sonucu şöyle bir tespitim var, Brandon Sanderson kitapları okuduğum bir çok yazara göre daha sürükleyici, daha heyecanlı bir kurgu ile bitiriyor. Bu yazarın 12 kitabını okuduktan sonra vardığım bir düşünceydi. Ta ki bu kitabı bitirene kadar. Sonu benim için tam bir hayal kırıklığı.

    Kitabın en başında ve içerisinde sürekli kötü son ile biteceği söyleniyordu, kötü bir son ile bitti de. Ancak bu son ne kadar kötü olursa olsun !Alcatraz veya hikayedeki diğer insanlar için! bu kadar boş olmamalıydı. Güzelim 5 serilik kitap içi boş bir kağıt yığınına döndü

    İyi olan tek şey, Basttile tarafından anlatılacak olan 6.kitap. O da bu senenin sonu veya 2020’in başında çıkacakmış. Uzun bir süre beklemek için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazmanın İncelikleri - İzmir

“Yazmanın İncelikleri”nde Sıra İzmir’de!

Eski Kitapları Restore Eden Japon Zanaatkâr Okano

Japon Zanaatkâr Okano, Eskimiş Kitapları Adeta Yeni Baştan Yaratıyor