in

Ray Bradbury’nin Cadılar Bayramı Ağacı Raflarda

Bilimkurgu ve korku öyküleriyle tanıdığımız Ray Bradbury’nin eserleri İthaki Karanlık Kitaplık serisiyle okurlarla buluşmaya devam ediyor. Cadılar Bayramı Ağacı raflarda.

Ray Bradbury
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu yazını alanında akla gelen ilk isimlerden biri olan Ray Bradbury imzalı eserler dilimize kazandırılmaya devam ediyor. Yazarın ilk olarak 2017 yılında Türkçeye çevrilen eseri Cadılar Bayramı Ağacı, yeni baskısıyla İthaki Karanlık Kitaplık serisi kapsamında bir kez daha raflardaki yerini alıyor.

Orijinal adı The Halloween Tree olan kitap, Cadılar Bayramı’nı ve bayramın kökenini oluşturan Samhain Kelt festivalini konu alıyor. Kitap, Cadılar Bayramı döneminde perili bir evde arkadaşlarını kaybeden sekiz kişilik bir arkadaş grubunu anlatıyor. Çocukların kaybolan arkadaşlarını bulmalarına yardım etmek için karşılarına eski söylenceleri tekrar gün yüzüne çıkaran Carapace Clavicle Moundshroud adında gizemli bir adam ortaya çıkıyor.

Bradbury, Kitaptan Uyarladığı Senaryoyla Emmy Kazanmıştı

Roman ilk olarak 1967 yılında animator Chuck Jones ile yapılmak istenen bir programın senaryosu olarak ortaya çıktı. Fakat bu senaryo hiçbir zaman hayata geçmedi. 1972 yılında da kitap formatında basıldı. Yazar, 1993 yılında romanın uzun metrajlı bir animasyon filminin senaryosunu da kaleme aldı. Yazdığı bu senaryoyla Emmy Ödülü’nü kucakladı. Roman en son olarak Bradbury’nin tercih ettiği metin şeklinde, 2005 yılında da Donn Albright’ın derleyip düzenlediği uzun bir versiyon halinde yayınlandı. Bu yeni baskı aynı zamanda 1967 ve 1992 senaryolarını da içeriyordu.

- Reklam -

Bradbury, Cadılar Bayramı Ağacı’nı, Fransız yazar ve tercüman olan aktris ve şarkıcı Arielle Dombasle ile büyükannesi Fransız yazar, şair ve tercüman olan Man’ha Garreau-Dombasle’ye adadı.

- Reklam -

İthaki Yayınları’ndan çıkan eserin çevirisini farklı bilimkurgu ve korku romanlarını da dilimize kazandıran Ümit Kayalıoğlu yaptı. 136 sayfadan oluşan Cadılar Bayramı Ağacı, İthaki Yayınları Karanlık Kitaplık Serisinin 24. kitabı oldu.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Ümit Kayalıoğlu da güzel çevirmiştir kesin. Ölmüş geçtiğimiz ay. Huzur içinde yatsın.

  2. Avatar for diddem diddem dedi ki:

    Güzel kitaptır. Cadılar bayramının geçmişini onun sayesinde öğrenmiştim. :two_hearts:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Martin Scorsese mcu aciklama

Martin Scorsese, Marvel Yorumlarına Yenisini Ekledi

Hubble

Hubble’ın Halefi Bir Testi Daha Geçti