in

Diskdünya Serisi “Geceye Bürüneceğim” İle Devam Ediyor

Tiffany Sızı serisi “Geceye Bürüneceğim” adlı dördüncü kitabıyla tamamlandı!

geceye burunecegim ust
- Reklam -
- Reklam -

2015’te kaybettiğimiz büyük üstat Terry Pratchett‘ın dünyaca ünlü fantastik-komedi serisi Diskdünya, Delidolu Yayınları’nın özenli çalışmaları, gözden geçirilmiş çevirisi ve yenilenmiş kapaklarıyla bir bir, hız kesmeden bizlerle buluşmaya devam ediyor. Tiffany Sızı serisinin dördüncü kitabı Geceye Bürüneceğim de yeni baskısıyla geçtiğimiz hafta sonu raflardaki yerini aldı!

Kitabımız Tiffany’nin artık 15 yaşında olduğu bir zaman dilimini konu alıyor ve kahramanımız kudretli bir cadı olabilmek için verdiği mücadeleye süpürgesinin tüm gücüyle devam ediyor. Tebeşir’de çalışan tek cadı olarak görevine devam ederken tedavi etmesi gereken Baron ÖLÜVERİYOR ve Tiffany bir anda kendini cinayetle suçlanırken buluyor. Bu da yetmiyormuş gibi Sinsi Adam çıkıyor karşısına…

2010’da Nebula Ödülü kapsamında genç-yetişkin türündeki fantastik eserlere verilen Andre Norton Ödülü‘nü kazanan kitap, Terry Pratchett tarafından “şehir-fantastiği” olarak tanımlanmıştır.

- Reklam -

Geceye Bürüneceğim‘in arka kapak yazısı şu şekilde:

“Sen şansa inanır mısın?” dedi Düşes.
“Ben şansa inanmak zorunda kalmamaya inanırım,” dedi Tiffany.

geceye burunecegimÇünkü Tiffany Sızı’nın inanması gereken çok daha önemli şeyler var. Misal, kendisi. Kudretli bir cadı olma yolunda, önündeki engelleri tek tek aşarken karşısına pis ve sinsi bir şey çıkıyor…

“Geçmişin hatırlanması gerek. Nereden geldiğini bilmezsen, nerede olduğunu da bilemezsin. Ve nerede olduğunu bilmezsen, nereye gideceğini de bilemezsin.”

Ve geçmişten gelen bu pis kokulu kötü düşünce kaynağı Sinsi Adam, Tiffany’nin ve tüm cadıların dünyasını yok etmeye kararlı. Fakat neyse ki… tavşan ateşe koşar.

- Reklam -

Tiffany Sızı serisinin dördüncü kitabı Geceye Bürüneceğim, Diskdünya’nın alevler içindeki toplumsal hafızasına, ta çocukluğa kadar inen sağlam bir çentik atıyor.

Böylelikle daha önce Tudem etiketiyle çıkan Tiffany Sızı serisinin yeniden basımlarının da sonuna gelmiş oluyoruz. Çünkü Geceye Bürüneceğim, bu alt serinin dilimize kazandırılan son kitabı. Şey… Aslında, tam olarak “son” denemez; çünkü teknik olarak serinin dördüncü, ama bizim dilimize tekrar çevrilen son kitabı. Asıl son olan son kitapsa Çoban’ın Tacı. Kafanız karıştı, değil mi? Ama panik yok! Diskdünya Okuma Rehberimiz hemen burada! Tiffany Sızı okuma sırası da hemen aşağıdaki gibi:

  • Küçük Özgür Adamlar
  • Gökyüzü Dolu Şapka
  • Kış Ustası
  • Geceye Bürüneceğim
  • Çobanın Tacı

Eğer siz de Çobanın Tacı‘nı bizler gibi çıkar çıkmaz kaptıysanız ama okumak için serinin tamamlanmasını bekliyorsanız artık önünüzde bir engel kalmadı demektir. Yumulun!

geceye burunecegim delidolu

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tasradan oykuler ust

Çevirmenin Çemberi: Taşradan Öyküler

Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın

Hep Kitap’tan Yazarlık Rehberi: Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın