in

Diskdünya Serisi 20. Kitap Domuz Baba ile Devam Ediyor

Diskdünya serisi Türkçedeki macerasında 20. kitabına kavuştu. Terry Pratchett’ın fantastik romanları yoluna devam ediyor.

Diskdünya 20 Domuz Baba - Terry Pratchett
- Reklam -
- Reklam -

Sir Terry Pratchett’ın meşhur fantastik roman serisi Diskdünya, Türkçedeki yolculuğuna daha önce dilimizde hiç yayınlanmamış olan “Domuz Baba” ile devam ediyor. Bu kitapla birlikte seride 20. adım da atılmış oluyor.

İngiliz fantazi yazarı Terry Pratchett Discworld (Diskdünya), Good Omens (Kıyamet Gösterisi – Neil Gaiman ile), The Long Earth (Uzun Dünya – Stephen Baxter ile) gibi pek çok popüler kitap ve seri ile tanınıyor.

Türkçedeki Diskdünya yolculuğu ise uzun süredir Delidolu Kitap etiketi ile sürüyor. Yayınevi geçen şubat ayında “Kilden Ayaklar” ile 19. Diskdünya kitabını okurla buluşturmuştu. Şimdiyse sırada yirminci adım olan “Domuz Baba” var. Bu kitap, aynı zamanda Discworld’ün alt serisi olan Ölüm’ün de dördüncü macerası.

- Reklam -

Diskdünya #20: Domuz Baba – Terry Pratchett | Arka Kapak Tanıtımı

Bu yıl uslu bir çocuk oldunuz mu?

Sör Terry Pratchett’ın kaleme aldığı “Diskdünya” serisinin ilk kez Türkçeye çevrilen yeni kitabı Domuz Baba, kadim yılbaşı geleneklerinin “büyülü” atmosferinde, gölgelerin içinde, hüznün mizahla el ele yürüdüğü, ışıltılı bir kurtarma operasyonuna odaklanıyor.  

Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan külliyatın yirminci halkası olan bu sürükleyici kitap, “Ölüm” alt serisinin de dördüncü serüveni.

Ümit dolu yeni senelerin ruhundan kopup gelen Domuz Baba’da, evrendeki en “insani” değerlerden biri olan inanç kavramına ve unutulmaya yüz tutan çocukluk anılarına göz kırpan Pratchett, Ölüm’ün bile “ölümle” tehdit edildiği, keskin ama bir o kadar da sürpriz dolu bir serüvene imza atıyor.

EMİNİM, SUSAN SAĞDUYULU DAVRANIR, dedi Ölüm.
“Ah, tabii,” dedi Albert, kızağa dönerlerken. “Sağduyulu davranmak sizde aile özelliğidir zaten…”

Aslına bakarsanız, sağduyudan ziyade cesaret ve kararlılık gerekiyor bu gece; çünkü Diskdünya’nın temelleri bir kez daha, hem de tam temelinden sarsılmak üzere. Zira Denetçiler, yaşamı yok etmek adına yaşayanlardan destek alıyor bu kez. Ve koca dünyada, Domuz Baba’nın yerini alabilecek tek bir kişi var.

SENİ İNSAN YAPAN, İNANDIĞIN ŞEYLERDİR. DOĞRU VEYA YANLIŞ, İYİ VEYA KÖTÜ, FARK ETMEZ.

Fakat… Domuznöbeti Gecesi’nin ruhu da bir başkadır tabii. Şömine rafına asılmış çoraplar, sene boyunca verilmiş “uslu durma” sözleri, yeni bir yılın getireceği tüm güzellikler ve hepsinden önemlisi umutlar, beklentiler ve vadedilmiş… eh, reçeller.

- Reklam -

İnsanlığın umutlarına bile göz dikenlere inat, Ölüm yine kontrolü ele alıyor ve Domuz Baba’yı kurtarmaya girişiyor; hem de biricik torunu Susan ile birlikte!

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla Türkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez çıkan bu roman; hayranlık uyandıran fantazi unsurları ve kurgusuyla alternatif bir evren yaratıyor ve gelenekselleşen yeni yıl kutlamalarına bambaşka bir gözle, yeniden bakmamıza fırsat tanıyor.
Diskdünya 20 Domuz Baba - Terry Pratchett

Türkçeye diğer Diskdünya kitaplarında olduğu gibi Niran Elçi çevirisi ile kazandırılan kitap toplamda 392 sayfadan oluşuyor. Eser Mayıs 2020 itibarıyla dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Ölüm Serisi 4. Kitap: Domuz Baba

Ana serinin içinde bir tür alt seri olan Ölüm, Mort adlı kitapla başlıyor. Tırpanlı Adam ve Ruh Müziği ile devam ediyor. Ölüm serisi, ana serinin 26. kitabı olan Thief of Time ile noktalanıyor.

Serinin okuma rehberini için buraya tıklayabilirsiniz.

Diskdünya için şu sıralar iki farklı uyarlamanın geliştirildiğini hatırlatalım. Birisi BBC cephesindeki The Watch (Bekçiler), diğeri ise aslında sadık bir şekilde çekileceği öne sürülen ve adı henüz açıklanmayan yapım.

Yeni Diskdünya romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Goosebumps Yeniden Dizi Uyarlamasına Hazırlanıyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ringworld Halka Dünya Dizi Amazon

Ringworld Dizi Oluyor: Pilot Bölüm Alan Taylor’a Emanet

Batman: Lanet çizgi roman inceleme

Batman: Lanet İncelemesi – Ne Dilediğinize Dikkat Edin