in

Okzo Hikâyeleri İlk Kitabı “Garibanların Şampiyonu” ile Geliyor

Aylık Öykü Seçkisi yazarlarından Erdoğan Küçükçelik’in ilk kitabı Garibanların Şampiyonu çıktı. Yazarın mizahi dille kaleme aldığı macera, fantastik edebiyat türünde.

Okzo Hikâyeleri - Garibanların Şampiyonu - Erdoğan Küçükçelik
- Reklam -
- Reklam -

Erdoğan Küçükçelik, ilk kitabı ve ayrıca “Okzo Hikâyeleri“nin de başlangıcı olan Garibanların Şampiyonu ile Türk fantastik edebiyatına yeni bir eser kazandırıyor.

Erdoğan Küçükçelik, Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi okurlarının aşina olduğu bir isim. Okzo Hikâyeleri adını verdiği fantastik edebiyat türündeki serisinin ilk kitabı Garibanların Şampiyonu’nda, baş karakterimiz Herpolen’in yaşadığı ülkeden sürülüp bir o yana bir bu yana savrulması, ezilenlere umut olacak bir savaşçı oluşu, zindanlara düşüşü ve onu bekleyen tuhaf kaderle yüzleşmesi mizahi bir dille anlatılıyor.

Garibanların Şampiyonu – Okzo Hikâyeleri 1 | Arka Kapak Yazısı

Okzo Hikâyeleri - Garibanların Şampiyonu - Erdoğan KüçükçelikOkzo isimli Gököküz’ün boynuzlarında bir avare gezegen Okzo’da, Posta ve Yazı İşleri’nde zarf yalayıcısı Herpolen, büyükbabasını kaybettikten sonra Ballar şehrinden-farkında olmadan-sürülür ve dönüp dönemeyeceği belli olmayan bir yola çıkar. Krallığın en hızlı koşucusu Singis, Ayı Kral Golin’den kaçıp yüzünü hiç görmediği Herpo ile bilmeden bir kader ortaklığına adım atarlar. Onlara, kimi zaman yanlarında kimi zaman karşılarında olacak olan Tılsım, Ciency ve Süslükaktüs Rey gibi savaşçılar eşlik edecekler.

- Reklam -
- Reklam -

Garibanların Şampiyonu’nda, kahramanlarımızın yeniden özgürlüklerine kavuşmak için çıktıkları yolda başlarına gelenler anlatılır, anlatılıyor ve daha daha anlatılacak…
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY Yayınları) ile yayınlanan kitap toplamda 196 sayfadan oluşuyor. Garibanların Şampiyonu’nun son okuması Ahmet Aktan’a, editörlüğü ise Yunus Ömer Çil’e ait. Mizanpaj ve kapak tasarımı da Liber Ajans tarafından yapılmış.

Alman Edebiyatı Mezunu Erdoğan Küçükçelik, Aylık Öykü Seçkisi için kaleme aldığı öykülerle de olumlu yorumlar almıştı. Yazarın yeni çıkan kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* J.R.R. Tolkien’in Bitmemiş Öyküler Kitabı Özel Çizimlerle Genişliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sıcak Kafa Netflix Dizisi Afşin Kum

Sıcak Kafa Romanı Netflix Dizisi Oluyor: Afşin Kum’un İstanbul Distopyasına Hazır Olun!

Avengers: Endgame Obama Ailesi Exit West

Avengers: Endgame Yönetmenleri ile Obama Ailesi Ortak Film Yapacak