in

Genç Poe Serisinin 2. Kitabı Çıktı

Genç Poe serisinin ikinci kitabı olan Mary Roget’in Sırrı, Genç Timaş etiketiyle raflardaki yerini aldı.

genc poe 2
- Reklam -
- Reklam -

İspanyol yazar Cuca Canals‘ın Genç Poe serisi, ikinci kitabıyla devam ediyor. Serinin basamağı olan Mary Roget’in Sırrı, okuru genç Poe’nun yeni macerasına davet ediyor.

Cuca Canals aslında daha çok senarist kimliğiyle bilinen bir yazar. Özellikle sinema sektöründe kaleme aldığı senaryolarla birçok ödül kucakladı. Bunlar arasında Goya En İyi Yönetmen Ödülü, Venedik Festivali En İyi Yönetmen Altın Osello ve Gümüş Aslan Ödülü, San Sebastián Festivali Jüri Özel Ödülü gibi ödüller yer alıyor.

1962 doğumlu yazar, Barcelona Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 1992 yılına kadar sinema sektöründe çalışmaya devam etti. Aynı zamanda reklamcılık alanında da başarılı imzalara attı.

- Reklam -

Canals, kaleme aldığı Genç Poe serisi dışında farklı resimli çocuk kitapları da hazırladı. Aynı zamanda yetişkinlere yönelik dört adet roman kaleme aldı.

Kitap, Bir Tiyatro Aktrisinin Kaybını Araştıran Genç Poe’yu Anlatıyor

Genç Poe 2Genç Poe serisinin ikinci macerası olsan Mary Roget’in Sırrı, ünlü bir tiyatro oyuncusu olan Mary Roget’in gizemli bir şekilde kaybolmasını konu alıyor. Roget, kaybolduktan sonra yine zamanın ünlü dedektiflerinden Auguste Dupin olayın peşine düşüyor. Fakat dört günün sonunda konuya ilişkin hiçbir ipucu bulunamadığından dolayı Dupin, genç Poe’dan konuyla ilgili yardım talep ediyor. Poe, olayı araştırmaya başlayacakken Mary Roget yine kaybolduğu gibi gizemli bir şekilde ortaya çıkıyor ve dava kapanıyor. Fakat dava kapandıktan birkaç gün sonra ünlü aktris yeniden kayboluyor ve bu sefer cesedine ulaşılıyor. Genç Poe da bu sefer cinayetin sebebini çözmek için davanın peşine düşüyor.

- Reklam -

Genç Timaş Yayınları’ndan çıkan eserin çevirisini ilk kitapta olduğu gibi Dürdane Tekin üstleniyor. 152 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü de yine Merve Okçu ve Cansev Ayanoğlu yapıyor.

Amerikan Gotik edebiyatın en önemli isimlerinden Edgar Allan Poe’nun hayali gençliğinin ele alındığı Genç Poe serisi, genç okurları korku ve polisiye edebiyatı ile tanıştırmayı hedefliyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beton

Darbeye Dayanıklı Kauçuk Beton Üretildi

Örümcek

Örümcek Ağlarının Dayanıklılık Sebebi Açıklandı