in ,

Kötü Karakterin Yükselişi: Fatih Yürür, Beyaz Perdede Kötülerin Yolculuğunu Araştırıyor

Fatih Yürür yeni kitabı “Kötü Karakterin Yükselişi” ile sinemada kötü karakterlerin yükseliş serüvenine ışık tutuyor.

Kötü Karakterin Yükselişi - Fatih Yürür
- Reklam -
- Reklam -

Fatih Yürür, sinemanın kötü karakterleri ve onların motivasyonları üzerine kaleme aldığı Kötü Karakterin Yükselişi adlı yeni kitabı ile okurun karşısına çıkıyor. Efil Yayınevi etiketini taşıyan çalışma kötü karakterlerin beyaz perdedeki yükseliş serüvenine ışık tutuyor.

Bundan önce “Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler” kitabı ile post apokaliptik türdeki filmleri bir araya getiren, ardından da “Tek Mekanlık Filmler” kitabında tek mekânda geçen yapımları ele alan Yürür; yeni kitabında yine sinema dünyasının farklı alanlarını inceliyor.

Sinema yazarlığı ve editörlük gibi vazifeler üstlenen Yürür, son yıllarda “Altın Fırçalı Adam” ve “Milyon Dolarlık Afiş” gibi belgesellerle izleyicinin karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Kötü Karakterin Yükselişi kitabında, hem dini metinlerde hem de tarihte kötü olarak tanımlanan olgulardan, beyaz perdenin karizmatik kötülerine detaylı bir sinemasal kötüler seçkisi üzerinde duruluyor.

Kötü Karakterin Yükselişi – Fatih Yürür | Arka Kapak Tanıtımı

Kötü Karakterin Yükselişi: Fatih Yürür
Kötü Karakterin Karizmasının Sırrı Nedir?

Nasıl oldu da kötülere sempati duymaya başladık? Bir gün uyandık ve kötüler öylece sevimli gelmeye mi başladı? Neden bir filmin belirleyici unsuru “kötünün işlenişi” haline geldi?

Gelin, hep beraber kötülüğün beyaz perdedeki yükselişine tanıklık edelim! Tek amacı dünyaya kötülük saçmak olan, geçmişin karton kötülerinden, daha insanî motivasyonlar sebebiyle kötülüğe yönelenlere kadar, sinema tarihinin en karmaşık yolculuklarından birine çıkmaya hazır mısınız?

- Reklam -

Bu derleme, salt bir “Sinema Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Kötü Karakterleri” seçkisi sunmasının da ötesinde, kötülerin yaratım sürecinde, aktüel koşulların ne kadar etkili olduğunu ve seyircinin kötü adamlara beslediği sempatinin geçerli kaygılarını ön plana almayı hedefliyor!

Nihayetinde, kötülüğü oluşturan koşullar, onun kendisinden daha kötü değil mi?
208 sayfadan oluşan eser Eylül 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Fatih Yürür, aynı zamanda YouTube’da Retroville! adlı kanalda sinemanın farklı alanlarında içerikler oluşturuyor.

Peki siz sinemadaki kötü karakterlerin yükselişine dair ne düşünüyorsunuz? Fatih Yürür’ün kitabı ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Joker ve The King of Comedy: İki Film Tek Konu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yazarın konu üzerinde yeni yeni araştırmalar yaparken Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiği söyleşisi:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hale Berry Oscar Kadın Siyah

Halle Berry, Oscar Kazanan Tek Siyah Kadın Olmaktan Mutsuz

Tenet Ne Demek Christopher Nolan Yeni Film Kelime Anlamı

Tenet Ne Demek? Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Kelime Anlamı ile Neyi İfade Ediyor?