in ,

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek İsteyenlere Çok Yönlü Bir Çalışma Örneği

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek kitabı raflardaki yerini aldı. 20 yazar, çeşitli alanlarda okuru dünyayı yeniden düşünmeye çağırıyor.

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek
- Reklam -
- Reklam -

Didem Bayındır tarafından derlenen “Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek” kitabı Tellekt etiketi ile raflardaki yerini aldı.

Can Yayınları’nın fizik, felsefe, genetik, ekoloji gibi pek çok alanda teorik ve eleştirel yayınlar yapmak için kurduğu Tellekt Yayınevi’nin yeni eseri tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve onun getirdikleri oldu.

Salgın olgusunu farlı yaklaşımlarla ele alan eserde pek çok alanda okuru farklı bakış açılara sürükleyecek düşünce biçimleri bir araya getiriliyor.

- Reklam -

Toplamda 20 yazarın katıldığı derlemede, yerli yazarlar arasında kendisine yer bulan Paul Auster da dikkat çekiyor.

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek | Arka Kapak Tanıtımı

Dünya tarihinde salgınların çok büyük etkileri oldu; bugün de bütün dünya yüz binlerce insanın hayatını, işini kaybettiği, sosyo-psikolojik bedellerin inanılmaz boyutlarda olduğu bir salgınla karşı karşıya. Pek çok insan belki de ilk defa geçmişi, bugünü ve geleceği sadece bireysel hayatlar bağlamında değil, küresel bağlamda da ele almaya başladı.

- Reklam -

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek salgın olgusunu çok yönlü bir yaklaşımla ele alıyor; okuru bilim, ekonomi, siyaset, tarih, çevre, toplumsal cinsiyet, sosyoloji, psikoloji, halk sağlığı, tıp tarihi, felsefe, edebiyat, medya, kültür ve sanat perspektifinden dünyayı yeniden düşünmeye davet ediyor. Derlemeye katkıda bulunan yazarlar, kendi uzmanlık alanlarının çerçevesinden düne, bugüne ve geleceğe bakıyor.

Derlemeye katkıda bulunan yazarlar: Bekir Ağırdır, Onur Akgül, Fatih Artvinli, Paul Auster, Evren Balta, Foti Benlisoy, Yenal Bilgici, Selva Demiralp, Önder Ergönül, Emre Gönen, Melek Göregenli, İlker Kayı, E. Fuat Keyman, İoanna Kuçuradi, Gülcan Özer, Görgün Taner, Ayşen Uysal, Nükhet Varlık, Melda Yaman ve Mine Yıldırım.
Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek

Didem Bayındır’ın derlediği eser toplamda 432 sayfadan oluşuyor. “Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek” kitabı Eylül 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Peki siz küresel salgının getirdiği olgulara farklı pencerelerden bakan kurgu dışı eserlere dair ne düşünüyorsunuz? Kitap ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Ted Chiang: “Koronavirüs Sonrasında Dünya Sona Ermeyecek, Ama Değişecek”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Enola Holmes 2

Enola Holmes 2 Filmi Yolda Olabilir

Antik Çağ Ressamları Parmak İzi

Antik Çağ Ressamları Hakkındaki Bilgiler Parmak İzleri Sayesinde Ortaya Çıkıyor