in

Sinan İpek İmzalı Beyin Kırıcı Çıktı

Bilimkurgu öyküleriyle tanıdığımız Sinan İpek ilk romanı Beyin Kırıcı ile İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı’ndaki yerini aldı.

Sinan İpek
- Reklam -
- Reklam -

Yerli bilimkurgu ve fantazya türlerinde kalem oynatan Sinan İpek imzalı “Beyin Kırıcı” İthaki Yayınları Pangea Kitaplığı kapsamında raflarda yerini aldı.

ODTÜ Matematik Bölümü mezunu olan Sinan İpek, edebiyat, matematik, suluboya resim, astronomi gibi geniş yelpazeden oluşan bir ilgi alanına sahip. İpek, kaleme aldığı öykülerle TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda iki defa, 2. Engelliler Öykü Yarışması’nda bir defa birinci oldu. Ya Sonra Öykü Yarışması’nda, Mimarlık Öyküleri Yarışması’nda ve 44. Antalya Altın Portakal Belgesel Film Yarışması’nda da finalist olan Sinan İpek’in temel ilgi alanı ise bilimkurgu.

Pangea Kitaplığı’nın 5. Kitabı Beyin Kırıcı Oldu

Yerli bilimkurgu ve fantastik türlerde eserlerin yer aldığı İthaki Yayınları Pangea Kitaplığı’ndan yeni çıkan Beyin Kırıcı’da telepatik güçlerini keşfeden bir üniversite öğrencisinin kendisini aniden içinde bulduğu yeni dünyayı anlatılıyor. Bu dünyada bilinen her şey alt üst oluyor. Bugüne kadar öğrenilen, görünen ve bilinen her şey değişiyor.

- Reklam -

Sinan İpek daha önce Alef Yayınevi’nde çıkan, Alirıza Arıcan’ın editörlüğünde hazırlanan kolektif bir öykü kitabı olan Ya Sonra: 17 Gelecek Öyküsü eserinde yer alan öyküsüyle karşımıza çıkmıştı. Ya Sonra: 17 Gelecek Öyküsü de ileri teknolojinin, küreselleşmenin yeniden yarattığı kentsel yaşama dair on yedi öykü barındıran bir bilimkurgu eseri. İpek’i ayrıca Yeryüzü Müzesi adlı bilimkurgu öykülerinden oluşan bir derlemede Bin Yılın Buluşu Cingöz adlı hikâyesiyle karşılamıştık.

Beyin Kırıcı, Burak Albayrak editörlüğünde, Devrim Horlu’nun düzelti ve redaksinoyla, Ebrahel Lurci’nin kapak tasarımıyla yayıma hazırlandı. Eylül ayında basılan Beyin Kırıcı 168 sayfadan oluşuyor. Eserin etiket fiyatı ise 16 TL.

- Reklam -

Kitap, Pangea Kitaplığı’nın beşinci eseri oldu.


* Siegfried Kracauer İmzalı Polisiye Roman Çıktı

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

açlık oyunları suzanne collins

Açlık Oyunları Serisine Yeni Kitap Geliyor

Yellowstone

Yellowstone Yanardağı İnsanlığın Sonu Olabilir