in ,

George R.R. Martin’in The Rise of the Dragon Kitabı Yolda: Eserde Türk Çizer Ertaç Altınöz’ün de İmzası Bulunuyor

The Rise of the Dragon geliyor. Game of Thrones’un yaratıcısı George R.R. Martin’in yeni kitabında Türk çizer Ertaç Altınöz’ün de imzası bulunuyor.

The Rise of the Dragon - George R.R. Martin Ertaç Altınöz
- Reklam -
- Reklam -

The Rise of the Dragon geliyor. Game of Thrones dizisine uyarlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin George R.R. Martin’in yeni kitabında Ertaç Altınöz’ün de çizimleri yer alıyor.

Tam adı The Rise of the Dragon: Illustrated History of the Targaryen Dynasty Volume One olan kitap Ekim 2022 tarihinde okurların karşısına çıkacak. Eserin kapak dahil pek çok çizimi ise Ertaç Altınöz imzası taşıyor.

George R.R. Martin, Targaryen Hanedanı’nın mirasını 180 farklı görsel illüstrasyon ile Ejderhanın Yükselişi kitabında bir araya topluyor. Kronolojik olarak Fire and Blood ile aynı dönemi anlatan eser The World of Fire and Ice kitabını yazan Elio M. Garcia ve Linda Antonsson ikilisi ile George R.R. Martin tarafından kaleme alındı.

- Reklam -

HBO üzerinden izleyicilerle buluşmaya hazırlanan House of the Dragon dizisi yaklaşırken serinin yazarı George R.R. Martin, Targaryen Hanedanı’nın görkemli tarihini farklı bir formatta gözler önüne sermeye hazırlanıyor. Targaryenler, Westeros’un demirden tahtında hüküm sürerken, gökyüzünü ele geçiren ejderhaları çeşitli illüstrasyonlar ve çizimlerle sayfalara taşınıyor.

The Rise of the Dragon - game of thrones - ertaç altınöz

George R.R. Martin: “The Rise of the Dragon Ansiklopedik Bir Eser”

Martin kişisel blogunda yaptığı duyuru ile yeni çalışmasını tanıttı. Bununla birlikte Fire and Blood kitabıyla aynı dönemde geçen yeni bir eser daha ortaya koymasının sebebini de açıkladı:

“The Rise of the Dragon ve Fire and Blood eserleri arasındaki farkı merak edenlere durumu şu şekilde açıklayayım. Ejderhanın Yükselişi kitabını Westeros’un en meşhur hanedanının ve tabii ki ejderhalarının muhteşem yetenekli sanatkârlar tarafından çizilen gösterişli bir referans kitabı olarak düşünün.

“Fire and Blood dönemin Büyük Ustaları tarafından yazılmıştı. Aegon Targaryen’in Westeros’u ele geçirmesinden meşhur Dance of the Dragons iç savaşına kadar yaşanan olayları konu alıyordu. Ancak The Rise of the Dragon aynı dönemde geçmesine rağmen The World of Ice and Fire kitabında olduğu gibi daha ansiklopedik bir tarzda ele alındı. Doğrusu, The World of Fire and Ice kitabının yazarları Elio M. Garcia ve Linda Antonsson bu ciltte bana yardım etmek için geri döndüler.”

The Rise of the Dragon - George R.R. Martin Ertaç Altınöz

- Reklam -

İllüstratör Ertaç Altınöz de The Rise of the Dragon Çizerleri Arasında

Eser 180 yeni çizimle Targaryen Hanedanı’nın en güçlü olduğu döneme ışık tutacak. Eserde birçok yetenekli sanatçı yer alıyor. Ancak bunlar arasında bizim için en dikkat çeken isim kitap kapağına da imza atan ünlü illüstratör Ertaç Altınöz.

Altınöz, Twitter hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:

“Krallığı topla! George RR Martin, Elio M. García Jr. ve Linda Antonsson tarafından Targaryen Hanedanı’nın zengin bir görsel tarihi olan Ejderhanın Yükselişi geliyor! Kitap, benimki de dahil olmak üzere 180’den fazla yepyeni illüstrasyona sahip!”

The Rise of the Dragon - george rr martin - ertaç altınöz

1981 Balıkesir doğumlu sanatçı, pek çok yerli ve yabancı oyun firması için görsel çalışmalar üretti. Kitap kapakları, albüm kapakları ve konsept çalışmalar yaptı. Altınöz daha önce pek çok Game of Thrones Fan Art’ı da hazırlamıştı.

Siz Targaryen Hanedanı’nın tarihini konu alan bu illüstrasyonlu kitap hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kıyamet alametleri - apokaliptik bilimkurgu öyküleri - kolektif

Türkiye Dahil Dünyanın Dört Bir Yanından Apokaliptik Bilimkurgu Öykülerini Bir Araya Getiren “Kıyamet Alametleri” Çıktı

True Detective 4. sezon

True Detective 4. Sezon Geliştirme Aşamasında: “Night Country” Hazırlıkları Başladı