in

Yaprak Öz Yeni Polisiyesi “Villa Şakayık” ile Raflarda

Yaprak Öz yeni polisiye romanı Villa Şakayık ile Yıldız Alatan’ın maceralarını anlatmaya devam ediyor. Roman raflardaki yerini aldı.

Yaprak Öz Villa Şakayık
- Reklam -
- Reklam -

Yerli polisiye edebiyatımızın parlayan yıldızlarından Yaprak Öz, yeni romanıyla okurun karşısına çıkıyor. Bir Yıldız Alatan Macerası olarak geçen “Villa Şakayık” raflardaki yerini aldı bile.

1973 doğumlu Öz, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nü tamamladıktan sonra şiir, öykü ve yazılarını çeşitli dergi ve derleme kitaplarda yayımladı. Şiirleri, Washington Amerikan Üniversitesi’nde tez konusu olarak incelendi.

Fırtına Günlüğü, Şiirli Müzik Kutusu, Bir, İki, Üç Gökyüzü, Eski Saat Tik Tak adlı şiir kitaplarının yanı sıra; Berlinli Apartmanı, Şeytan Disko, Tilki, Baykuş, Bakire ve Sobe Siyah Orkide adlı romanları da okurla buluştu.

- Reklam -

Yıldız Alatan’ı daha önce Farahnaz’ın Çiçeği adlı kitapta da okuma fırsatı bulmuştuk. Eser, 2019’da Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Roman Ödülü’ne layık görülmüştü. Karakterin yeni macerası Villa Şakayık ise geçen haftalarda raflardaki yerini aldı.

Villa Şakayık – Yaprak Öz | Arka Kapak

Yaprak Öz - Villa ŞakayıkKocası Ziya’nın tüm endişelerine ragmen detektiflik macerasına kaldığı yerden devam ediyor Yıldız Alatan. Bu kez gizemli olaylar, seksenli yıllarda, Villa Şakayık adlı bir yazlık sitede yaşanıyor.

Polisiye romanlara düşkün Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir. En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır.

Türk polisiyesinin usta kalemlerinden Yaprak Öz’ün, bu yeni macerasında Yıldız Alatan’la birlikte sırların peşinden gitmeye hazır mısınız?

- Reklam -

344 sayfadan oluşan kitap Oğlak Yayınları’nın Maceraperest Kitaplar dizisi altında yayımlandı. Eserin kapak tasarımı Deniz Çorbacıoğlu’na aitken yayın yönetmeni koltuğunda Senay Haznedaroğlu oturuyor.

Yazar, Evrensel’e verdiği söyleşide Yıldız Alatan karakterini yaratma sürecini şu şekilde aktarıyor:

“Yıldız Alatan zaman içinde tamamen kendi kendine şekillenerek doğdu kafamda. Fakat fiziksel görüntüsünü hayal ederken, kara filmlerin ünlü artisti Lauren Bacall’dan ilham aldığımı söyleyebilirim. Yıldız’ı hep onun 50’li yaşlardaki hali gibi canlandırdım zihnimde.”

Peki siz daha önce Yaprak Öz eserleri ile tanışmış mıydınız? Yerli polisiyede takip ettiğiniz başka  hangi yazarlar var? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leonardo da Vinci İcatları Buluşları

Leonardo da Vinci ve Döneminin Çok İlerisindeki 9 İcadı

Hobbs & Shaw 2

Hobbs & Shaw 2 Geliyor: Dwayne Johnson Açıkladı